Jump to recipe

טארט מלבני עם בצל ופטריות אשר אפשר לשלב בהכנתו גם גבינות על בצק עלים.

בצק עלים עשוי משכבות דקיקות שמיוצרות בטכניקה של רידוד וקיפול, אשר מופרדות ביניהן בכמות נכבדת של שומן (חמאה בגרסה חלבית, מרגרינה בגרסת הפרווה). אם יודעים להכינו נכון, הוא אחד מהבצקים הנפלאים ביותר באפייה. יש גרסאות שונות להכנתו וגרסאות שונות למקורו, ואחד מחומרי הגלם שחשוב שימצאו תמיד במקפיא שלכם.

משום שהבצק חסר טעם מוגדר, אפשר להכין איתו מאכלים מתוקים (בקלאווה, טארט טאטן, עוגת נפולאון הנפלאה ועוד), מאכלים מלוחים (למשל מקלות מלוחים), כיסני בשר או גבינה, בורקיטס ובורקס ועוד שפע של מאפים ממולאים במליות שונות.

 

פאי פטריות ובצל
פאי פטריות ובצל לפני האפייה

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

טיפסקל 

יש לשמור את הבצק קר, בגלל כמות השומן הגבוהה שבו.

חשוב להכניס את המאפה למקרר קודם להכנסתו לתנור, אז הוא עולה ונפתח בקלילות.

יש להבריש בקלילות על פני הבצק ביצה טרופה לפני האפייה. חשוב שהביצה לא תזלוג על התבנית ותחסום את פתיחת העלים באפייה.

 

פאי פטריות ובצל
פאי פטריות ובצל לפני האפייה

 

פאי פטריות ובצל

החומרים (לתבנית אחת):

4 כפות שמן זית

4 בצלים בינוניים או 3 גדולים, חתוכים לרצועות דקות

4 שיני שום, פרוסות

1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

1/2 כפית כמון (לא הכרחי)

4-3 עלי בזיליקום

1 ענף רוזמרין או טימין, חתוך לקטעים

400 גרם בצק עלים מרודד

להברשה:

1 ביצה S, טרופה

3-2 כפות שומשום

 

פאי פטריות ובצל
פאי פטריות ובצל אחרי אפייה

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה, מוסיפים את רצועות הבצלים ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את השום ופרוסות הפטריות ומטגנים עד לריכוך והשחמה קלה. מתבלים במלח ופלפל ובכמון, מערבבים. מסירים מהלהבה ומצננים היטב.

פורסים את נייר האפייה על תחתית תבנית תנור ומניחים עליו את בצק העלים. משטחים היטב בתבנית. עם שאריות הבצק יוצרים תלתלים ורצועות מלופפות שאותן מניחים סביב שולי הבצק הנתון בתבנית. כך יוצרים מעין גדר בגובה של 1-2 ס"מ (כדי שיכיל את מלית הבצל והפטריות)

מניחים את המלית המצוננת במרכז התבנית ומשטחים היטב על הבצק. מפזרים עלי בזיליקום, רוזמרין או טימין.

מברישים את שולי הבצק בביצה הטרופה ומפזרים מעל שומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (190-200 מעלות) במשך 25-30 דקות, עד שהמאפה משחים והמלית מתייצבת עליו היטב. מגישים חם.

 

פאי פטריות ובצל
פאי פטריות ובצל אחרי אפייה

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 30-40 דקות

סוג המנה: חלבי

 

הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Pastry dough is made from lots of thin layers of dough that were created by being rolled out over and over again. The dairy dough layers are held together with butter, and the parve ones with margarine. If prepared properly, they can be one of the highest quality types of doughs used in baking. Pastry dough can be used for so many different dishes, and so I recommend always keeping a package of it in your freezer.

The dough itself does not have a strong taste, so it can be used to prepare both sweet and savory dishes. Some of the most popular sweet treats made with pastry dough are baklava, tarte tatin and Napoleon cake, while savory treats include meat or cheese burekas.

TiPascale

Pastry dough must be kept cold because of its high butter content.

It’s important to place the pastries in the fridge before baking so that they rise and expand easily.

Brush a little egg wash on the pastries before baking, but make sure the egg does not drip down onto the baking tray, which could prevent the dough from rising.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here