הצעירים של היום הם קצביים, מהירים, מגוונים ומפולפלים, בחרתי להגיש מנה שמשקפת אותם:  צבעונית, מהירת הכנה ואהובה.

זו מנה שעושה שילוב חכם בין בשר וירק. איך זה עובד? בוחרים בבשר שאינו מצריך זמן בישול ממושך וחותכים אותו לרצועות דקות המאפשרות ריכוך מהיר ואחיד.

מוסיפים אל רצועות הבשר שפע ירקות לפי טעמכם, ובהחלט אפשר להשתמש בכאלו המשווקים בלקטים קפואים מסוגים שונים.

הירקות הקפואים הללו מקצרים את זמן הקילוף והחיתוך, ובנוסף הם עברו חליטה ראשונה, מה שמאפשר קיצור משמעותי של זמן ההכנה.

לכן אני תמיד שומרת במקפיא מספר מארזים של סוגי ירקות מסוגים שונים, שאפשר בקלות לשלוף ולשלב במהירות בתבשיל.

כמה נקודות חשובות לגבי הבשר: חשוב שתיצמדו לקצב טוב, כזה שידע לכוון אתכם לנתח הנכון שמתאים לסוג התבשיל שאותו אתם מבקשים להכין.

אם הנתח אינו בנמצא בקשו מהקצב להמליץ לכם על הנתח הקרוב אליו במרקם.

אם אתם קונים ברשתות השיווק הגדולות ובמרכולים, הקפידו לגשת למחלקת הבשר הייעודית ולא למחלקת הקפואים.

כדאי לזכור, שתבשיל שהוכן מבשר קפוא לעולם אינו דומה בטעמו לתבשיל שהוכן מבשר טרי ומיושן בצורה נכונה.

 

ירקות מוקפצים
ירקות מוקפצים

החומרים: ל-8-6 מנות

10 כפות שמן זית

800 גר' בשר שייטל (או סינטה), חתוך לרצועות

6 כפות שמן זית

1 גמבה גדולה, חתוכה לרצועות דקות

6 שיני שום, כתושות או קצוצות גס

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1/4 כוס רוטב סויה

1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים

1 כף סוכר חום

מלח ופלפל, לפי הטעם

1 חבילה (800 גרם) לקט ירקות קפואים

1 כף גרגרי שומשום בהיר ושחור, מעורבבים

מחממים 4 כפות שמן זית בווק ומקפיצים את נתחי הבשר 4-3 דקות. מוציאים לקערה.

מחממים בווק את יתרת השמן ומוסיפים את הגמבה והשום, מטגנים 3-2 דקות ומסירים מהאש.

מערבבים בזריזות ומוסיפים את שאר החומרים, מלבד הירקות והשומשום.

מחזירים ללהבה ומאדים 4-3 דקות. מוסיפים את הירקות ומקפיצים תוך בחישה כ-5 דקות.

מוסיפים הבשר ומטגנים 3-2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. בוזקים מעל שומשום, מערבבים ומגישים חם

 

נתחי שיטל וירקות מוקפצים
נתחי שיטל וירקות מוקפצים
  • טיפסקל

אפשר להוסיף לתערובת קצח במקום שומשום שחור. ניתן להחליף את הבשר ברצועות חזה עוף.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here