תפוחי-אדמה-מעוכים

אין כמו הטעם של תפוח אדמה שנשלף חם מהמדורה, אבל מה עושים כשרוצים להימנע מהאש והעשן? יש לי פתרון טעים.  

הם זמינים כל השנה, זולים, משביעים ומהווים מרכיב עיקרי בתזונה, לא רק אצלנו אלא בעולם כולו.

למרבה הפלא, בשנים האחרונות הפכו תפוחי אדמה (שבעבר קראנו להם בולבוסים) לאויב של השומרים על המשקל הטוענים שיש להמעיט באכילתם.

אבל כל זה הינו בגדר מיתוס. תפוח אדמה בינוני שמכיל 160 קלוריות, תורם לתחושת שובע ואינו גורם להשמנה אם מכינים אותו בדרך נכונה.

כלומר, ללא טיגון. ירק אחד מכיל כחמישית מהכמות המומלצת של ויטמין C, אשלגן, חומצה פולית וויטמין B6. בנוסף, הוא עשיר במגנזיום, מינרלים ויש בו מעט נתרן.

בקליפתו מצויים סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, כך שמומלץ לאכול את תפוח האדמה על קליפתו, אחרי קרצוף ושטיפה טובה, כמובן.

לאורך כל השנה תפוחי האדמה מככבים במטבח, אך יש חגים שהופכים אותם לכוכבים של ממש. למשל, בל"ג בעומר.

 

אין כמו הטעם של תפוח אדמה שנשלף חם מהמדורה
אין כמו הטעם של תפוח אדמה שנשלף חם מהמדורה

 

או אז יונחו מחרוזות של תפוחי אדמה עטופים ברדיד אלומיניום בתוך המדורות הגבוהות והיפות, ויצלו ויתרככו

עד שאצבעות קטנות של הילדים ינסו בעקשנות ובזהירות לסלק את קליפתם הלוהטת והמפויחת.

אבל אתם לא חייבים לצאת אל המדורות המעושנות כדי ליהנות מנפלאות תפוחי האדמה.

השבוע בחרתי להציע לכם לספוג בבית את רוח החג, ולהכין תפוחי אדמה שמזכירים מעט את אלו המשחימים במדורה: אומלט תפוחי אדמה,

עשבי תיבול ובצל סגול להגשה זוגית מפנקת; שמניות תפוחי אדמה מתובלות על מצע בצק עלים; ותפוחי אדמה מעוכים בניחוח תימין.

טיפסקל לקניית נכונה של תפוחי אדמה

בדקו שהקליפה חלקה, ללא פגמים, כתמים ירוקים, חתכים, נקודות שחורות ו/או נבטים.

תפוח האדמה אמור להיות כבד ומוצק, דבר המעיד על טיבו.

אחסנו את תפוחי האדמה במקום חשוך, קריר ומאוורר קלות. מקום סגור ללא אוורור מתאים עלול לגרום לריקבון.

רצוי לא לשמור אותם בשקיות פלסטיק, אלו יזרזו את ההבשלה והריקבון שלהם.

את תפוחי האדמה המשווקים באריזות פלסטיק ומיועדים להכנה במיקרוגל, שומרים במקרר.

כשדחוקים בזמן אפשר ורצוי לקלף את תפוחי האדמה, להשרות בקערה עם מים ולשמור אותם במים עד השימוש כך לא ישחירו.

כך תכינו פטנט מפתיע: תפוח אדמה ממולא למדורה

ואם אתם נמצאים בבית, הניחו בתבנית גבוהה את תפוחי האדמה, כשהם עומדים יציבים.

אפו בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (כ-190 מעלות) במשך כשעה וחצי או עד לריכוך מוחלט. מוציאים מהתנור ומגישים חם עם צלוחיות שבהם מלח, פלפל ושמן זית. מתכון פשוט שעושה רושם נפלא כשהוא מוגש לשולחן.

 

מהתנור הביתי כמו במדרוה
מהתנור הביתי כמו במדרוה
תפוחי אדמה מעוכים

החומרים ל 8-6 מנות

8-6 תפוחי אדמה

1 כף מלח

1/4 -1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם

5-6 עלי תימין

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי אדמה בקליפתם בסיר עם מים ומלח במשך כ-40 דקות עד לריכוך. מסננים ומועכים אותם קלות בעזרת כף היד.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את תפוחי האדמה. מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל, ומפזרים את עלי התימין.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) במשך כ-30-25 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים מעט ומקבלים מעטפת פריכה. מוציאים ומגישים חם.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here