עוף, תפוחי אדמה ורוטב צילי נפלא.

המטבח הפרטי שלי הוא כל הזמן בפעולה, הכנת מאכלים ותבשילים למשפחה כמו: עוף ותפוחי אדמה, בדיקת מתכונים, פיתוח מתכונים, ניסוי מוצרים חדשים ומתכונים מעניינים, כך שתמיד יש גיוון ועניין במנות המוגשות לבני ביתי.

הופתעתי השבוע לשמוע מחאה קלה מצד בני הצעיר כשהצעתי לו לטעום מנה שבדקתי. והוא ביקש בעדינות שאכין את תבשיל העוף ותפוחי אדמה שלי. כשהוא טורח להזכיר לי, שממש, אבל ממש מזמן, לא הכנתי את המנה הספציפית הזו.

הופתעתי, עוף ותפוחי אדמה? זו מנה בסיסית שהחומרים בה הכי זמינים ופשוטים.

מה צריך? עוף, תפוחי אדמה ורוטב צ'ילי נפלא. לפעמים אני משנה ומגוונת את המנה בהתאם למצרכים המצויים אצלי במקרר.

"הסוד" או "הפטנט" להצלחת המנה הוא בבישול הממושך בתנור ההופך את העוף לקריספי ותפוחי האדמה לרכים ונימוחים.

היות והמנה דורשת בילוי ממושך בתנור לריכוך ושיזוף. אני נוהגת להכינה בבוקר, מכניסה לתנור בחום נמוך כמעט חום פלטה, מה שמאפשר לתבשיל להפוך לקריספי ותפוחי האדמה נמוחים.





לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם  עוף ותפוחי אדמה במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

 

עוף ותפוחי אדמה

החומרים: ל- 8-6 מנות

6-7 מנות עוף

3/4 כוס צ'ילי חריף מתוק

2 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב טריאקי

6 שיני שום קצוצות דק או להשאיר שלמים

1 כף דבש או סילאן

2 כפות רסק עגבניות או עגבנייה 1 מגוררת

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 -3/4 כוס מים

4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות או רבעים





אופן ההכנה:

מנקים היטב את מנות העוף ( אפשר להסיר את העור –אך איני ממליצה היות והעור שומר על עסיסיות הבשר).

מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ומערבבים היטב. מוסיפים את מנות העוף הנקיים ומערבבים ומעסים היטב הכול יחד. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.

מעבירים הכול לתבנית רחבה או לכלי חסין אש. ומסדרים את הנתחים ותפוחי האדמה היטב בתבנית.

מכסים בנייר אפייה ומעל סוגרים היטב ברדידי אלומיניום. (יש להניח את רדידי האלומיניום כך שהצד הבוהק כלפי העוף סוגרים היטב).

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 30 דקות מנמיכים ל150 מעלות צ' ואופים לפחות שעתיים.

מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה . משקים את מנות העוף וקוביות תפוחי האדמה ברוטב וממשיכים לאפות כחצי שעה עד שעה להשחמה אחידה וחלקה של העוף ותפוחי האדמה.

מקבלים המון נוזלי רוטב, מידי פעם משקים את העוף ותפוחי האדמה ברוטב. זו הדרך לקבלת השחמה יפה וקריספיות של נתחי העוף.

 

עוף ותפוחי אדמה
עוף ותפוחי אדמה לפני האפייה

 

סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

70 תגובות

    • היי, אני לא מחזיקה בבית נייר אלומיניום בשל הרעילות. האם אפשרי לכסות פשוט בשתי שכבות נייר אפיה? תודה

      • הי לאה
        עשי כמוני שכבה של נייר אפייה או שתים ומעל זה נייר אלומיניום
        פשוט כך הוא אוטם טוב את המאכל ולא בא במגע עם העוף
        כך אני עושה
        רק נייר אפייה זה לא אטום מספיק

  1. מה הכוונה להשקות את העוף?
    להוסיף עוד רוטב שהוכן מראש או לקחת רוטב מתחתית התבנית?

    ותודה רבה!! אני עוקבת אחרייך וממש נהנית מהמתכונים והתמונות שאת מעלה:)

      • יש מי שרוטב סויה לא מתאים לכל אחד, בכלל כל מוצרי סויה שזה לא בריא לכל אחד בגלל כל מיני סיבות
        אז לפי דעתי, יש לתת אופציות אחרות למי שמעוניין. תודה. אגב, אני עוקבת כל יום ששי ברדיו, אך לא תמיד אפשר לרשום בגלל הזמן. בכל אופן, תודה על האינפורמציה. ג'ני ב.

  2. אני צמחונית, והכנתי עכשיו לילדים. אמורים להישאר המון נוזלים בסוף האפייה? העוף עצמו נהיה קריספי, אבל הוא שוחה בנוזלים!
    (ותודה על המתכון. יש לו ריח מעולה)

    • הי אורה
      כבר כמה זמן זה באפייה ? מעל לשעתיים ?
      אם יש לך עוד נוזלים והעוף קריספי מידי תשקי את העוף בנוזלים הורידי את רדיד האלומינים ותני לרוטב להסמיך מעט
      אבל לא ליייבש . את אמורה להגיש את העוף עם תפוחי אדמה ומעט רוטב זה כל הקטע :)

  3. נעים מאד פסקל, מה שלומך?
    אשמח לקבל את עזרתך. 1) מה אפשר לשים במקום צ'ילי? קראתי תגובות קודמות. הבנתי שאפשר בלי. 2) האם אין צורך להוסיף תבלינים, כמו פפריקה מתוקה וכו'?
    תודה רבה מראש, רותי

    • הי רווית
      את יכולה בהחלט להחליף את הצי'לי המתוק בתבלינים שונים
      האהובים על בני הבית
      כמו: פפריקה מתוקה, כמון, אפילו כף הריסה לא חריפה

  4. מתכון מנצח!!!!! המשפחה מאוהבת, חברים שבאו להתארח דרשו מתכון, וקיבלו הפניה למתכון שלך. כמעט בכל שבת – ולא נמאס.
    אתמול הכנסתי לתנור, יצאתי לים, חזרתי אחרי 4.5 שעות והארוחה היתה מושלמת .
    תודה רבה מעומק הלב

  5. הי פסקל
    האם ניתן לוותר על הרסק עגבניות או העגבניה?
    מה ניתן לשים במקום? או שניתן להוריד לגמרי?
    מה זה נותן לתבשיל?
    תודה רבה
    נועה

    • הי נועה
      את יכולה לוותר אם אינך אוהבת עגבניות
      במקרה זה תקבלי מנת עוף טעימה אך לא המתכון הזה :)
      ולשאלתך
      העגבניות מקנות למנה גוון עמוק וטעם
      אותם את יכולה לקבל מתבלין אחר שאת אוהבת אך הטעמים כאמור משתנים
      פסקל

    • הי אדווה
      צריך מים כי זמן האפייה הוא ארוך והמשרה לא אמור להיות מרוח על נתחי העוף את פשוט מערבבת עם התבלים וכל החומרים עם הנוזלים מערבבת את נתחי העוף וכך אל התנית ואופה
      וזה יוצא מושלם תאמיני לי :)

    • הי בשמת
      הכי חשוב להקפיד ולבדוק מידי פעם
      לא לשכוח להשקות ברוטב על מנת שהעוף לא יתייבש ויישאר עסיסי

  6. שלום פסקל!
    קודם כל – תודה על המתכונים שלך ..
    תוכלי לכוון אותי כמה מלח ופלפל לשים?
    כפית מכל אחד זה הרבה?

    • הי שלוי
      תודה :)
      תמיד תתחילי בחצי כפית ערבבי ותטעמי את הרוטב והוסיפי לפי טעמך (יכול להיות שאפילו חצי כפית זה יהיה לך יותר מידי הכול לפי הטעם)

    • הי מלי
      אומנם לא ניסיתי אבל את יכולה להוסיף באמצע הבישול/ האפייה כדי שלא יהפכו לסמרטוטים לגמרי בזמן ארוך של בישול

    • הי מוטי
      כאשר אתה קונה עוף שלם ומבקש לחלק למנות הקצב יחלק לך אותו ל8 חלקים
      כאשר אתה קונה כרעיים כל חלק יכול להתחלק לשניים

  7. הי פסקל
    בדרך כלל משרה עופות במרינדה שעתיים או לילה שלם .האם כדאי גם במתכון הזה? או שפחות עדיף
    תודה מראש
    נועה

  8. פסקל,
    חייבת לציין שעד המתכון הזה שלך, לא התלהבתי מעוף בתנור. תמיד בישלתי על הכיריים. אבל המתכון הזה פשוט גרף הצלחה והמשפחה מבקשת שוב ושוב. אז תודה. כל כך קל וטעים שזה נפלא.

  9. היי פסקל, נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שנים ועפנו עליו. פשוט מעדן. אני שמחה לראות אותו שוב, חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי..
    שאלה לי אלייך, האם לדעתך אפשרי להכין את המתכון בנינג'ה? על אפייה בחום נמוך

    • הי טאיה
      אם לומר את האמת אין לי את המכשיר כך שלא ניסתי עבודה איתו כדי לתת לך המלצה :)
      אבל את יכולה לנסות ואם זה לא נותן לך את הגוון הרצוי את יכולה תמיד לעבור לתנור הרגיל.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here