ט"ו בשבט ממש כבר כאן ואיתו השקדייה הלבנה, הנטיעות ושלל המטעמים עם הפירות הטריים והיבשים. סביב מקור החג התפתחו הסברים שונים, חלקם גורסים כי ט"ו בשבט נוצר כדי לתת ביטוי לקשר שבין האדם לאדמה בכלל ולקשר בין היהודי לאדמת ארץ ישראל בפרט. תבשיל נפלא מהמטבח העיראקי תופתעו כמה מיוחד וטעים התבשיל. אל תשכחו להוסיף לציד התבשיל גם גרגרי אורז לבן והמנה מושלמת.

טיפסקל

אפשר לשמור את הפירות המיובשים זמן ממושך בצנצנות זכוכית במקרר.

אין לאחסן את הפירות במקום לח, היות והפירות מעלים עובש במהירות.

כיום ניתן למצוא בחנויות כילה קטנה שאותה פותחים מעל מגש הפירות היבשים. היא מגינה עליהם מיתושים ומברחשים שמתיישבים עליהם כשהם נותרים חשופים על השולחן.

טיפסקל: חשוב לשטוף!

רוב הפירות המיובשים עוברים תהליכי שימור על ידי עישון באמצעות גופרית המגנה עליהם מפני קלקול ומחזקת את צבעם הטבעי. לכן חשוב מאוד לשטוף את הפירות ולנגב היטב קודם לאכילה. ישנם בתי טבע שהפירות המיובשים הנמכרים בהם אינם מכילים גופרית ותוספות, או אז גוון הפרי אינו בוהק ונראה חיוור.

 

תבשיל משמשים ושזיפים/ אנגריי במשמשי

חומרים: (ל-8-6 מנות)

לכדורי הבשר:

300 גרם בשר טחון

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

2 בצלים גדולים, קצוצים דק וסחוטים היטב

1/4 כפית מלח

1/2 כפית הל

1/2 כפית בהרת

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת חריפה

1 כף שמן מהול ב-1 כף מים

לתבשיל:

4 כפות שמן

4 בצלים גדולים, פרוסים דק

250 גרם משמשים מיובשים

250 גרם שזיפים מיובשים

250 גרם צימוקים ללא חרצנים

מיץ מ-1/2 לימון גדול

1 כף סוכר

1 כף רסק עגבניות

1  כוס מים

 

 

אופן ההכנה:

להכנת כדורי הבשר: שמים בקערה עמוקה את הבשר, הפטרוזיליה, הבצל, התבלינים והשמן עם המים. מערבבים וצרים כדורים בקוטר 2-3 ס"מ. מניחים על מגש ברווחים. (מתקבלים בערך 16-20 כדורים קטנים)

לתבשיל: מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן ומטגנים את הבצל לגוון זהוב. מוסיפים את המשמשים, השזיפים והצימוקים, ומערבבים היטב. יוצקים את מיץ הלימון והסוכר, רסק העגבניות והמים, ומערבבים היטב. מוסיפים עוד 1/2 כוס מים אם צריך.

מבשלים 25 דקות לריכוך הפירות המיובשים. מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כדורי הבשר, מבשלים כ- 30-35 דקות. מגישים חם על מצע של גרגרי אורז.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here