מגביהים עוף

מנה שאין בה כמעט עבודה והיא מצריכה מעט מאוד חומרים. שוקי עוף ברוטב צ'ילי שפע הרטבים המוכנים שמציעים המרכולים מאפשר לנו להפוך מנה בסיסית ופשוטה למנה אהובה ומעניינת. כך קרה, למשל, כשלקחתי שוקי עוף והוספתי להם קצת רוטב צ'יל.

כידוע העוף לא יקר, זמין, והוא חומר גלם פופולארי ואהוב, אשר כל אחד יכול ליהנות ממנו ולהצליח בהכנתו. גדולתו ביכולתו ללבוש ולפשוט צורה בהתאם לארוחה. לשמחתי המרכולים מקלים עלינו היום, ובכל חנות אפשר למצוא שפע רטבים מוכנים בטעמים מעניינים היכולים לשמש כבסיס לכל תבשיל ולחסוך שעות עבודה תמורת תוצאה נהדרת. כך קורה שלפעמים מספיק רעיון מעניין, פשטות, ומהירת ההכנה על מנת להפוך מנה מאוד בסיסית ופשוטה למנה אהובה על ילדים ובוגרים כאחד.

כך קרה אצלי בבית, כאשר הייתי קצרה בזמן והחלטתי להכין לבני משפחתי ארוחת צהרים עם שוקי עוף ברוטב צילי מתוק. זו מנה שבאמת אין בה כלום עבודה ומעט מאוד חומרים, קערה לערבוב, ותבנית. אחרי הכנה קצרה והכנסה לתבנית התבשיל נשלח לתנור לבישול ושיזוף.  כעבור שעה או יותר תלוי בדרגת השיזוף אותה רוצים  לקבל  התוצאה מנה שזופה, מגרה ובעלת טעם מצוין, כל מה שנותר להכין זו תוספת של גרגרי אורז או פתיתים, סלט ירקות עשיר ויש לכם ארוחת צהרים נהדרת למשפחה.

 

 

טיפסקל

רוצים להעשיר את שוקי העוף בירקות? הכינו מצע פרוסות תפוחי אדמה, בצל ובטטה, בזקו מעל מלח, פלפל ושמן זית ואפו 30 דקות ב-180עלות. אז תוסיפו את שוקי העוף עם הרוטב שהכנתם המשיכו לאפות עד לדרגת השיזוף והריכוך הרצוי בערך כ-50 דקות.

אם רוצים לתת למנה חריפות יתר אפשר להוסיף לכל החומרים 1 כף הריסה חריפה.

אפשר להכין את המנה יום קודם לבישול או לבשל חצי מהזמן יום קודם ולהשלים את הבישול והשיזוף לפני ההגשה.

החומרים: ל- 6 מנות

10-8 שוקי עוף

1/4 כוס שמן זית

1 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית רכז רימונים

1 כף סילאן

2 -3 כפות קטשופ או רסק עגבניות

4 שיני שום כתושות

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כוס מים  או יין לבן (לא הכרחי)

אופן ההכנה:

מניחים בקערה רחבה את שוקי העוף מוסיפים את כל החומרים מערבבים ומעסים היטב

את שוקי העוף. מכסים את הקערה ברדיד אלומיניום  ומשהים במקרר שעתיים (אפשר יום מראש).

מעבירים את שוקי העוף עם כל נוזלי הרוטב אל תבנית אפייה ומשטחים היטב. מכסים בנייר אפייה ומעל מכסים ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות.

אופים במשך כ- 40 דקות מדי פעם יוצקים על  שוקי העוף מנוזלי הרוטב בתבנית. מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה וממשיכים לשזף את השוקיים עד לגוון הרצוי כ-20 דקות נוספות.

רצוי מאוד להשגיח ומידי פעם להשקות את שוקי העוף ברוטב. מוציאים ומצננים מגישים לצד גרגרי אורז מוכנים.

 

 

צילומים וסטיילינג – פסקל פרץ-רובין

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here