Jump to recipe

מנה המוכרת לנו מהמטבח הבלקני ספרדי: שבלולי בצק ממולאים. החלטתי להשתמש הפעם בעלי פילו במקום להכין בצק עלים ניתן להכין את המנה בשתי גרסאות: בשרית וחלבית. על מנת לקבל את צורת השבלול חשוב להשתמש בתבנית עגולה עם דפנות נמוכות, שבתוכה אפשר לעצב בנוחות, בקלות ובשליטה טובה את עלי הפילו.

אפשר להכין את שבלולי הבצק גם במלית צמחונית, עם סוגים שונים של ירקות לפי בחירתכם או להכין מלית מתוקה עם שלל אגוזים, קינמון וסוכר ועם מזיגה נדיבה של סירופ סוכר ריחני בתום האפייה.

החומרים: (לתבנית בקוטר 27-28 ס"מ)

1/4 כוס שמן

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

400 גרם בשר בקר (צוואר), טחון דק

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/4 כפית בהרת

1 ביצה

6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

6 עלי פילו

תרסיס שמן

לעיטור:

1/4 כוס שומשום

1 כף קצח

1 עלה פילו

שבלול עלי פילו במלית בשר
שבלול עלי פילו במלית בשר

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומטגנים עד שהוא משנה צבע לאפרפר. מכסים את המחבת ומבשלים 7-6 דקות על להבה בינונית עד לספיגת הנוזלים.

מוסיפים מלח, פלפל ובהרת ומטגנים 2-1 דקות. מסירים מאש, מוסיפים ביצה ופטרוזיליה ומערבבים.

פורשים עלה פילו על משטח עבודה ומרסיסים אותו קלות בתרסיס שמן. מניחים עליו עלה נוסף ומרססים גם אותו בתרסיס שמן. מניחים עליו עלה שלישי של פילו ומרססים קלות. מסדרים לאורך שכבת עלי הפילו הקרובה אליכם את המלית המבושלת (יש להקפיד שלא יהיו נוזלים במלית). מקפלים את עלי הפילו על המלית, מהדקים ומגלגלים לגלילה ארוכה.

מניחים בזהירות תוך כדי יצירת צורת שבלול (ספירלה) בתוך התבנית המשומנת היטב. מכינים בדרך זו עוד גלילת בצק, שאותה מכניסים לתבנית. ממשיכים ליצור את צורת השבלול.

מרססים קלות את השבלול ומפזרים מעל גרגרי שומשום וקצח. חותכים את עלה הפילו שנותר לריבועים, מקבצים כל ריבוע ליצירת סוג של פרח, שאותו דוחסים בין רצועות השבלול. מרססים בתרסיס שמן.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (180-190 מעלות) במשך 25-30 דקות, עד להשחמה אחידה של שבלול הבשר.

 

שבלול עלי פילו במלית בשר
שבלול עלי פילו במלית בשר

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כשעה

סוג המנה: בשרי

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

סטיילינג וצילומים פסקל פרץ- רובין 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here