

מנה המוכרת לנו מהמטבח הבלקני ספרדי: שבלולי בצק ממולאים. החלטתי להשתמש הפעם בעלי פילו במקום להכין בצק עלים ניתן להכין את המנה בשתי גרסאות: בשרית וחלבית. על מנת לקבל את צורת השבלול חשוב להשתמש בתבנית עגולה עם דפנות נמוכות, שבתוכה אפשר לעצב בנוחות, בקלות ובשליטה טובה את עלי הפילו.
אפשר להכין את שבלולי הבצק גם במלית צמחונית, עם סוגים שונים של ירקות לפי בחירתכם או להכין מלית מתוקה עם שלל אגוזים, קינמון וסוכר ועם מזיגה נדיבה של סירופ סוכר ריחני בתום האפייה.
החומרים: (לתבנית בקוטר 27-28 ס"מ)
1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
400 גרם בשר בקר (צוואר), טחון דק
מלח ופלפל, לפי הטעם
1/4 כפית בהרת
1 ביצה
6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
6 עלי פילו
תרסיס שמן
לעיטור:
1/4 כוס שומשום
1 כף קצח
1 עלה פילו


אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומטגנים עד שהוא משנה צבע לאפרפר. מכסים את המחבת ומבשלים 7-6 דקות על להבה בינונית עד לספיגת הנוזלים.
מוסיפים מלח, פלפל ובהרת ומטגנים 2-1 דקות. מסירים מאש, מוסיפים ביצה ופטרוזיליה ומערבבים.
פורשים עלה פילו על משטח עבודה ומרסיסים אותו קלות בתרסיס שמן. מניחים עליו עלה נוסף ומרססים גם אותו בתרסיס שמן. מניחים עליו עלה שלישי של פילו ומרססים קלות. מסדרים לאורך שכבת עלי הפילו הקרובה אליכם את המלית המבושלת (יש להקפיד שלא יהיו נוזלים במלית). מקפלים את עלי הפילו על המלית, מהדקים ומגלגלים לגלילה ארוכה.
מניחים בזהירות תוך כדי יצירת צורת שבלול (ספירלה) בתוך התבנית המשומנת היטב. מכינים בדרך זו עוד גלילת בצק, שאותה מכניסים לתבנית. ממשיכים ליצור את צורת השבלול.
מרססים קלות את השבלול ומפזרים מעל גרגרי שומשום וקצח. חותכים את עלה הפילו שנותר לריבועים, מקבצים כל ריבוע ליצירת סוג של פרח, שאותו דוחסים בין רצועות השבלול. מרססים בתרסיס שמן.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (180-190 מעלות) במשך 25-30 דקות, עד להשחמה אחידה של שבלול הבשר.


דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעה
סוג המנה: בשרי
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
סטיילינג וצילומים פסקל פרץ- רובין
Meat filled filo pastry
Ingredients
- ¼ cup oil
- 2 large onions, chopped finely
- 400 g ground beef
- Salt and pepper, to taste
- ¼ tsp Baharat
- 1 egg
- 6 sprigs of parsley, chopped finely
- 6 sheets of filo dough
- Oil spray
- Toppings:
- ¼ cup sesame seeds
- 1 tbsp nigella seeds
- 1 sheet filo dough
Instructions
- Heat the oil in a large pan and fry the onion until golden brown. Add the ground beef and cook it while breaking it apart until it turns grey. Cover the pan and cook for 6-7 minutes over a medium flame until all of the liquid has been absorbed.
- Add the salt, pepper and baharat and cook for another 1-2 minutes. Remove from the flame and add the egg and parsley. Mix well.
- Lay out a sheet of filo dough on your work surface and spray it lightly with oil spray. Add another sheet of dough on top and spray that one too. Repeat with a third layer. Spoon on the meat filling along the edge closest to you (make sure not to scoop up any liquid). Roll up the dough starting with the side closest to you.
- Carefully wind the roll into a spiral snail shape and carefully place on a greased baking pan. Prepare a second snail-shaped spiral in the same fashion.
- Spray the pastries lightly with oil spray and then sprinkle with sesame and nigella seeds. Cut up the remaining piece of filo dough into squares and fashion flowers out of them, then push them down into the space between the two pastries. Spray them with oil spray.
- Bake in an oven that has been preheated to 180-190° for 25-30 minutes until they have turned golden brown.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 1 hour.
- Type: Meat.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק