Jump to recipe

על מנת להכין את שבלולי קינמון וסוכר נשתמש בבצק עלים מוכן מרודד ונתמקד במלית שהבצק יחבק.

בצק עלים עשוי משכבות דקיקות שמיוצרות בטכניקה של רידוד וקיפול, אשר מופרדות ביניהן בכמות נכבדת של שומן (חמאה בגרסה חלבית, מרגרינה בגרסת הפרווה). אם יודעים להכינו נכון, הוא אחד מהבצקים הנפלאים ביותר באפייה. יש גרסאות שונות להכנתו וגרסאות שונות למקורו, ואחד מחומרי הגלם שחשוב שימצאו תמיד במקפיא שלכם.משום שהבצק חסר טעם מוגדר, אפשר להכין איתו מאכלים מתוקים (בקלאווה, טארט טאטן, עוגת נפולאון הנפלאה ועוד), מאכלים מלוחים (למשל מקלות מלוחים), כיסני בשר או גבינה, בורקיטס ובורקס ועוד שפע של מאפים ממולאים במליות שונות.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי  ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

שבלולי קינמון וסוכר
שבלולי קינמון וסוכר רגע לפני הכניסה לתנור

את שבלולי הקינמון אני תמיד מכינה משאריות של בצק עלים. לפעמים אני נוהגת ללפף אותם בסוכר חום או בסוכר עם קינמון. יוצרת תלוליות או כל צורה אחרת בסגנון פריסטייל. הפעם בחרתי לעצב שבלולי בצק עלים ממולאים בשוקולד. התוצאה הפתיעה גם אותי.

טיפסקל 

יש לשמור את הבצק קר, בגלל כמות השומן הגבוהה שבו.

חשוב להכניס את המאפה למקרר קודם להכנסתו לתנור, אז הוא עולה ונפתח בקלילות.

יש להבריש בקלילות על פני הבצק ביצה טרופה לפני האפייה. חשוב שהביצה לא תזלוג על התבנית ותחסום את פתיחת העלים באפייה.

 * For the English recipe scroll down * 

שבלולי קינמון וסוכר
שבלולי קינמון וסוכר אחרי האפייה

 

שבלולי קינמון וסוכר

החומרים (ל-20-18 יחידות):

1 ק"ג בצק עלים חמאה, מרודד

למריחה:

1 כוס ממרח שוקולד בטעם אגוזים

לפיזור:

1/2 כוס סוכר

1 כף קינמון

להברשה:

1 ביצה, טרופה

אופן ההכנה:

פותחים את הבצק המרודד על משטח עבודה וחותכים חתיכה ברוחב 40 ס"מ.

מורחים על חצי מהבצק ממרח שוקולד. מקפלים את הבצק ללא השוקולד על החלק המרוח בממרח. מהדקים היטב ומרדדים קלות בעזרת מערוך. מהדקים את שני החלקים.

בעזרת גלגלת חיתוך (של פיצה) חותכים רצועות בצק בעובי של כ-2 ס"מ או פחות, לפי טעמכם.

נוטלים כל רצועה בשתי הידיים ומלפפים אותה בכיוונים מנוגדים, ליצירת סוג של בורג. מניחים על משטח העבודה ומגלגלים לצורת שבלול. בדרך זו מכינים את שאר הרצועות הבצק. מסדרים את השבלולים ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בדרך זו מכינים את יתר הבצק.

מברישים את השבלולים במעט ביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (190-200 מעלות) במשך כ-20-25 דקות. מצננים היטב ומגישים לצד משקה קר או חם.

 

שבלולי קינמון וסוכר
שבלולי קינמון וסוכר

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 30-40 דקות

סוג המנה: חלבי

הכנה סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Pastry dough is made from lots of thin layers of dough that were created by being rolled out over and over again. The dairy dough layers are held together with butter, and the parve ones with margarine. If prepared properly, they can be one of the highest quality types of doughs used in baking. Pastry dough can be used for so many different dishes, and so I recommend always keeping a package of it in your freezer.

The dough itself does not have a strong taste, so it can be used to prepare both sweet and savory dishes. Some of the most popular sweet treats made with pastry dough are baklava, tarte tatin and Napoleon cake, while savory treats include meat or cheese burekas.

TiPascale

Pastry dough must be kept cold because of its high butter content.

It’s important to place the pastries in the fridge before baking so that they rise and expand easily.

Brush a little egg wash on the pastries before baking, but make sure the egg does not drip down onto the baking tray, which could prevent the dough from rising.

 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

8 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here