ריסז קאפס

כאשר ילדיי היו צעירים, נהגתי כמו כל הורה לצייד אותם בכריכים בריאים ומזינים לבית הספר. אולם כאשר הם נשאלו מה היו מעדיפים בכריך, הצהירו שהם רוצים חמאת בוטנים ושוקולד. הסברנו שאי אפשר להכין בתדירות גבוהה כריכים המכילים את שני המרכיבים, משום שלמרות שהם מאוד טעימים, הם אינם מזינים. הפתרון שמצאנו היה שמדי פעם הם יקבלו את הכריך המועדף עליהם.

ילדי מזמן בגרו ואינם במסגרות החינוכיות, אך האהבה לחמאת בוטנים ושוקולד נותרה בעינה. כאשר אני מכינה מתוקים המבוססים על הטעמים הללו השמחה רבה מאוד במשפחת רובין.

לאחרונה, כאשר בני הצעיר שי חזר מהבסיס לחופשה, הוא עשה כהרגלו את סיבוב פתיחת מכסי הסירים שנחו על הכיריים, שואף מהניחוחות ומנקר מתוכם בהנאה.

כאשר הגיע למחלקת המתוקים, בעודו פורס מעוגת השמרים מלאת השוקולד שהייתה מונחת על השיש, אמר כבדרך אגב: "אמא, מזמן לא הכנת את החטיפים משוקולד וחמאת בוטנים שהכנת לנו כשהיינו ילדים. בבקשה תכיני אותם".

 

ריסז קאפס

 

הבקשה שלו הובילה אותי להכין לו את המתכונים האהובים עליו שמשלבים את שני הטעמים. בחרתי להציע כאן שלושה מתכונים כאלה, שמביאים לביטוי את הטעמים בהדגשים שונים בהם. פעם הם ממש נוכחים, פעם הם נבלעים במסת העוגה ופעם אחרת הם משתלבים האחד בשני בצורה יפה וטעימה.

המתכון הראשון שאותו בחרתי הוא לריסז קאפס. טעמם מושלם כאשר הם מוכנים על בסיס שוקולד מריר, אך הפעם שילבתי גם מעט שמנת מתוקה, מה שהקנה לחטיפי השוקולד מרקם רך ועדין, על גבול הקרמיות. גרסה זו צריכה לשהות במקרר, ולהיות מוגשת על צלחת עם כפית, היות והיא מתמוססת מהר.

המתכון השני הוא לעוגת בראוניס נמוכה, לחה ורכה מאוד. כאשר חותכים אותה לריבועים לא רואים כלל את חמאת הבוטנים, אך ברגע שנוגסים בהם מיד מתפוצץ בפה טעם חמאת הבוטנים והשוקולד. עבור ילדי הטעם של הבראוניס נותן את התחושה שקיבלו כאשר נגסו בכריך האהוב עליהם מילדותם.

המתכון השלישי הוא לחיתוכיות שוקולד עם חמאת בוטנים. החיתוכיות עשויות משכבת בצק שאינו זקוק לאפייה אלא לקירור. מעליו מונחת שכבת שוקולד עם חמאת בוטנים, ועל כל הטוב הזה מזלפים זרזיף של חמאת בוטנים מרוככת ומדוללת במים. כך מתקבל מראה משויש. כאשר נוגסים בחיתוכיות אחרי שמוציאם מהמקרר מתקבלת הרגשה כאילו אכלנו גלידת שוקולד בוטנים.

 

ריסז קאפס

 

משום שהמרקם של הריסז קאפס עשיר, אני מעדיפה להכין את הריזס קאפס קטנים, בגודל כזה שמאפשר לתת ביס אחד או שניים. אפשר להכין אותם בעטרות נייר, אך מצאתי שהכי נוח להשתמש בתבניות סיליקון קטנות, כאלה שמשמשות להכנת פטיפורים קטנים. והם מובאים כאן כשהם מוכנים בכמה סוגי תבניות סיליקון  כדי שתראו איך הם אומנם משנות פנים אך הטעמם המושלם נשאר אותו הדבר.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם מוס מסקרפונה ולימון במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

For the English recipe scroll down

החומרים: (ל-30 ממתקים קטנטנים או 15 בינוניים)

לציפוי:

230 גרם שוקולד מריר, קצוץ

4 כפות (כ-60 מ"ל) שמן, שמן קוקוס או חמאת קקאו, מומסת

 

ריסז קאפס

 

למלית:

60 גרם חמאה או שמן קוקוס

3 כפות סוכר דמררה

2-1 טיפות תמצית וניל משובחת

150 גרם חמאת בוטנים

100 גרם חמאת בוטנים עם חתיכות קטנות של בוטנים

3 כפות אבקת סוכר, מנופה

אופן ההכנה:

מניחים בקלחת הנתונה מעל סיר עם מים רותחים (באן מרי) את השוקולד וממיסים עד לקבלת תערובת חלקה, או שממיסים במספר פולסים במיקרוגל. מוסיפים את השמן, שמן קוקוס או את חמאת הקקאו המומסת ומערבבים.

מסדרים עטרות נייר קטנות בתבנית מיני מאפינס או שמשתמשים בתבניות סיליקון. נוטלים מברשת וטובלים בשוקולד המומס. מברישים את עטרות הנייר או את השקעים בתבניות סיליקון בשכבה דקה של השוקולד. חוזרים על הפעולה פעם נוספת. מכניסים למקפיא להתייצבות במשך כ-10 דקות.

ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את סוכר הדמררה, תמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את שני סוגי חמאת הבוטנים, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב, עד שהתערובת מתחילה לבעבע קלות. מסירים מהכיריים, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים רק עד שהתערובת אינה חמה למגע.

מוציאים את גביעים מהמקפיא, יוצקים לתוכם בכפית את מלית חמאת הבוטנים ומשטחים. יוצקים מעל שוקולד מומס לכיסוי ולציפוי. מחזירים אל המקפיא לעוד 30-20 דקות להתייצבות. מקלפים בעדינות את עטרות הנייר ושומרים את הריסז קאפס במקרר בקופסה אטומה.

טיפסקל:

לקבלת מרקם קרמי ומיוחד מוסיפים לציפוי השוקולד כ-100 גרם שמנת מתוקה. ממיסים ומצפים את התבניות.

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כשעה וחצי

סוג המנה: פרווה/ חלבי

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

ריסז קאפס

 

Delicious peanut butter treats

When my children were young, I would send them off to school every morning with a healthy and nutritious sandwich, just like all the other parents. Many times, when I would ask them what they wanted in their sandwich that day, they would request peanut butter and chocolate. It didn’t matter that I would explain to them that although this combination was indeed tasty, it was not the most nutritious, and I couldn’t let them have this treat every day. We finally reached a compromise that every once in a while, I would make these coveted chocolate and peanut butter sandwiches for them.

Now that my children are grown up, I no longer prepare sandwiches for them in the mornings. But they do still yearn for this magical chocolate and peanut butter combination, and so I love preparing one of the three recipes listed below when I know they’ll be coming home for a visit.

Recently, when my youngest son, Shai, came home from the army for Shabbat, he did his regular round of lifting up the cover of each pot that was simmering on the stove so that he could inhale the heartwarming aromas he longs for all week long when he’s away serving on his army base. When he saw the fresh chocolate babka resting on the counter, he immediately cut himself a huge piece. Then he turned to me and said, “Hey Ima, you know those peanut butter brownies you used to make when we were kids? Can you make those for Shabbat, too?”

Below, you will find my favorite recipes for chocolate and peanut butter treats. peanut butter cups, which can be made pareve, or with a little sweet cream for a dairy version. The second recipe is for luscious brownies with surprise globs of peanut butter hidden inside. The third recipe is for no-bake peanut butter and chocolate marbled squares that are made with petit beurre crumbs.

The only difficulty here is picking which of the three recipes to try first!

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here