הכי טעים ריבת תותים תוצרת בית

כשרוצים לשמור את טעם הפרי לאורך כל השנה, הדרך הטובה ביותר היא הכנת ריבה. בוחרים את הפרי יפה מבשלים ומצמצמים את מרקם הריבה לסמיכות הרצויה. מכניסים את הריבה לצנצנת מעוקרת וסוגרים הרמטית.

החומרים: לצנצנת אחת בינונית

1 סלסלת תותים (משקל 500 גרם) מסוג מלאך-ללא העוקצים, שוטפים ומנגבים

1/2 1 כוסות סוכר (אם מעוניינים בפחות מתיקות אפשר להשתמש רק 1 כוס סוכר

מיץ מלימון 1

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 שקית סוכר וניל

2-1 טיפות מי ורדים (לא הכרחי)

1 ליבת תפוח עץ ( בעזרת גרעיני הליבה המכילים פקטין עוזרים בהקרשת הריבה )

3-2 תותים פרוסים

אופן ההכנה:

מניחים את התותים בקערה עמוקה מפזרים עליהם את הסוכר, מיץ הלימון, קליפת הלימון סוכר הווניל מי הוורדים.

מערבבים היטב. מכסים ביריעת פלסטיק ניצמד ושומרים במקרר ללילה. אפשר מידי פעם לערבב את הכול כדי לאפשר התמוססות אחידה וחלקה של הסוכר.

מעבירים את כל התכולה לסיר גבוה מוסיפים את ליבת תפוח עץ ומערבבים. מבשלים על להבה גבוהה כ20- דקות.

מידי פעם מערבבים על מנת לא לחרוך את הסוכר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5-7 דקות. מכבים, אף על פי שהריבה נוזלית.

מוסיפים את פרוסות התותים הטריים ומערבבים. כשהריבה מתקררת ומתייצבת מעבירים אותה לצנצנת וסוגרים הרמטית.

  • טיפסקל לריבה מוצלחת

יש להקפיד על זמן בישול: לא קצר מידי (משום שהריבה תהפוך נוזלית) ולא ארוך מידי (כי אז הפרי נחרך וטעמו נפגע).

  • טיפסקל להצלחה בריבה

הקפידו לבחור את התותים. שלא יהיו סמרטוטים, פגומים או כאלו שפג זמנם.

צריך רק כפית קטנה

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here