ריבת רימונים גרגרים עם המון טעם

ריבה שכל כולה מסמלת את חגי תשרי. זה הזמן להכין ריבה מיוחדת זו.

שתשמר את טעם הרימונים לאורך כל השנה. לפניכם מתכון מצוין להכנת ריבת רימונים

שהשנה הוכנה מעץ הרימונים שלי.

ריבת רימונים

החומרים לצנצנת של ליטר

1/2 1 ק"ג גרגרי רימונים

3 כוסות סוכר

1 כוס מים

2 כפות מיץ לימון

1/2 לימון פרוס לפרוסות דקות

1/2 כפית תמצית וניל משובחת

3/4 כוס שקדים קצוצים

1 כוס גרגרי שומשום

 

ריבת רימונים
ריבת רימונים

אופן ההכנה:

שוטפים את גרגרי הרימונים ומנגבים היטב.

בסיר רחב ועמוק מניחים את הסוכר והמים. מערבבים ומניחים על להבה בינונית גבוהה ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את גרגרי הרימונים, מיץ ופלחי הלימון מערבבים ומבשלים יחד כ-  7-5 דקות.

מוסיפים לסיר את השקדים הקצוצים וגרגרי השומשום, ומבשלים על להבה בינונית תוך בחישה והשגחה על הריבה במשך

כשעה, עד שהריבה כמעט מסמיכה. הריבה נשארת מעט נוזלית והיא מתייצבת והופכת לקונפיטורה  כשהיא מתקררת.

מצננים היטב ומעבירים לצנצנת אחת או למספר צנצנות קטנות . סוגרים היטב ושומרים במקום קריר עד לשימוש.

מרגע שפותחים את צנצנת הריבה יש לשמור אותה במקרר.

רימונים מהעץ בגינה

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

    • ליליאנה
      צודקת חחח :)
      הגרגרים קצת מתרככים עם הבישול אבל לא נעלמים לגמרי זה חלק ממרקם הריבה המיוחדת הזו
      יחד עם השומשום והשקדים זה ממש לא נורא
      אולי זה טעם נרכש :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here