קינוח טירמיסו אישי. המנה הכי איטלקית שאני מכירה ולה גרסאות רבות. גרסת הכנה פשוטה ומורכבת, גרסה קלילה ודלה קלורית וגרסה כבדה ועשירה קלורית. טירמיסו קינוח אישי  זו שלפניכם היא גרסה הבינונית. אפשר להכינה לתוך כוסות אישיים או בתבנית מלבנית גדולה. ויש כמובן עוגת טירמיסו 

קינוח טירמיסו אישי

החומרים: ל-8 מנות

לקרם:
5 ביצים (מופרדות לחלמונים וחלבונים)
125 גרם סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
קמצוץ מלח

לרוטב:
1/3 כוס קפה חלש
1/2 כוס מרסלה או שרי

להרכבת המנה:
1 חבילת עוגיות בישקוטים
1/2 כוס אבקת קקאו מרה

אופן ההכנה: 

להכנת הקרם: מניחים בקערת מערבל חשמלי את חלמוני הביצים, מערבלים במהירות מספר דקות תוך הוספת הסוכר עד לקבלת קרם צהבהב סמיך ותפוח.

מנמיכים את מהירות המערבל ומבליעים בערבול איטי את גבינת המסקרפונה בקרם החלמונים.

בקערת מערבל נקייה מקציפים את חלבוני הביצים עם קמצוץ מלח עד לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה מדי.

מוסיפים את קצף החלבונים בתנועות קיפול אל קרם החלמונים והגבינה ומבליעים היטב לקבלת קרם אחיד וחלק.

הרכבת המנה:מניחים את הקפה בקערה אחת ואת הליקר בקערה אחרת. נוטלים בישקוט וטובלים בקפה. מניחים אותו בתחתית כוס הגשה (אפשר לחתוך את הבישקוט לשניים בהתאם לגודל הכוסות).

יוצקים כף או שתיים מהקרם המוכן מעל. טובלים בישקוט נוסף בליקר ומניחים על הקרם. ממשיכים בדרך זו להכין את הטירמיסו בכוסות האישיות. יש לדאוג לארבע שכבות לפחות בכל גביע הגשה.

בוזקים על פני גביעי הטירמיסו את אבקת הקקאו ושומרים במקרר למשך שע תיים קודם להגשה.

 

  • טיפסקל 

אפשר לקצר את שלבי ההכנה ולערבב את שני נוזלי הרוטב יחד ולטבול בהם את הבישקוטים.

אפשר להכין את הטירמיסו בתבנית הגשה כעוגה ולא בכוסות אישיות.

 

סיגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here