מי מאיתנו לא אוהב טירמיסו, קבלו מתכון לטירמיסו על בסיס דקואז – שהוא בצק המבוסס על קצף חלבונים.

המתכון מכיל ביצים לא מבושלות ולכן מומלץ שלא לשמור מעבר ליום במקרר – מה גם המנה נחטפת במהירות מדהימה.

את הטירמיסו ניתן להכין בתבנית או בכלים אישים בהתאם לכך מכנים את בצק הדקואז.

 

החומרים: לתבנית 26 ס"מ גבוה או 10 כוסות אישיות

לבצק דקואז:

7 חלבונים

7 כפות סוכר

150 גרם שקדים טחונים דק

2 כפות קמח (או קמח מצה)

200 גרם אבקת סוכר

1/2 כוס קפה מוכן מ- 1/2 1כפיות קפה נמס ומים חמים – מצוננת

לקרם:

500 גרם מסקרפונה

200 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

200 גרם סוכר

לקישוט:

1/2 1 כפות אבקת קקאו

 

אופן ההכנה:

הבצק- מקציפים במערבל חשמלי את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב, מבליעים בקצף את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר והקמח (או קמח מצה). מקפלים בעדינות לקציפה עדינה וחלקה.

מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים את הקציפה לתבנית ומשטחים.

(או מרפדים תבניות אישיות) אופים בתנור שחומם מראש לחום 160 מעלות צ' כ- 15-10 דקות.

מצננים ומסלקים את נייר האפייה. חוצים את הבצק לשניים.

הקרם- מכניסים את כול חומרי הקרם לקערת מערבל חשמלי ומקציפים עד לקבלת מרקם יציב .

בתבנית הגשה (או בגביעיים אישיים) מניחים שכבת בצק, מרטיבים אותה קלות בקפה הקר.

מורחים חצי מכמות הקרם על שכבת הבצק מניחים מעל שכבת בצק ומצפים אותה ביתר הקרם . מאחסנים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה, בוזקים על הטרימיסו אבקת קקאו ומגישים קר.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here