

לעוגיות הללו יש לא מעט גרסאות, בחרתי בעיצוב פרחוני לבקלאווה עם מלית עשירה מהרגיל.
כולנו מכירים את עוגיות הבקלאווה מהמטבח הים תיכוני. לעוגיות הללו יש שלל גרסאות, ולא פעם גם סוג הבצק להכנתן משתנה. ברוח זו החלטתי שנכין את הבקלאווה בגרסה מהירת הכנה ובצורה קצת שונה שתעורר עניין נוסף ובמקום להכין את עוגיות הבקלאווה בפרוסות אלכסוניות או כמעוינים, בחרתי בעיצוב של פרחים אותם בוצעים במקום פרוסות. המלית אינה מבוססת רק על אגוזים אלא שולבו בה מבחר פירות מיובשים. על כל הטוב הזה יצקתי כמות נכבדה של סירופ סוכר מתקתק וריחני שהשלים את הטעם העשיר והמיוחד של הפירות המיובשים. בחירה נוספת שעשיתי היא להשתמש בעלי פילו הדקיקים (קנויים) ובתרסיס שמן בטעם חמאה.
טיפסקל:
חשוב להקפיד ולשמור את עלי הפילו עטופים במגבת לחה לאורך כל העבודה על מנת שיישארו גמישים. אפשר למלא עלי הפילו במליות שונות לעצב אותם בצורות שונות כמו: לסגור לחצי סהר או לקפל למשולשים קטנים. ניתן להשתמש בהם לריפוד תבניות כבסיס לפשטידות ולמאפים, לגלילות ולמעטפות כיס מעניינות.


החומרים: ל- 30-25 עוגיות
8 עלי פילו
למלית:
2 כוסות פירות מיובשים קצוצים דק דק
1 כוס אגוזי פקאן, או פיסטוקים טחונים דק
1/2 כוס בוטנים, טחונים דק
1 כוס שקדים, טחונים דק
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כף קליפת תפוז מגוררת
1/2 כפית קינמון
תרסיס שמן בטעם חמאה


לסירופ:
½1 כוסות סוכר
½1 כוסות מים
קליפה מגוררת מ- 1 לימון
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית תמצית הדרים


אופן ההכנה:
מפשירים את עלי הפילו במקרר. מניחים את הפירות המרוסקים בקערה אחת. בקערה שנייה מערבבים את כל האגוזים, הסוכר, מיץ הלימון, והתבלינים. פורסים עלה פילו על שלוחן עבודה ומרסיסים קלות בתרסיס השמן מניחים עליו עלה שני ושוב מרסיסי בתרסיס השמן. מפזרים על משטח העלים מהפירות המיובשים ומתערובת האגוזים המתובלת. מקפלים את העלים מהצד הקרוב אלכם אל המרוחק תוך גלגול העלים לגלילה צרה והדוקה. וחותכים לפרוסות ברוחב 3 ס"מ. בדרך זו מכינים את יתר העלים.
מרפדים תבנית בקוטר 26 ס"מ או 28 ס"מ בנייר אפייה. מסדרים את פרוסות הפילו הממולאות בתבנית כשהן מונחות לרוחבן כך שרואים את צורך העלים כמו פרח. מסדרים את כל הפרוסות בצפיפות זו לזו.
מרסיסים בתרסיס השמן בטעם החמאה את משטח פרחי עלי הבצק. ומכניסם לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות צ' . אופים במשך חצי שעה עד 40 דקות או עד שהעלים מזהיבים ומוכנים.
מבשלים את חומרי הסירופ בסיר על אש נמוכה-בינונית כ- 30 דקות, עד קבלת סירופ צמיגי. יוצקים חצי מהסירופ על העוגה, בעודה חמה. מצננים. לפני ההגשה מחממים את יתר הסירופ ויוצקים על העוגה הקרה.
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק