

אין כמו פסטה תוצרת בית. לפסטה הביתית יש טעם אחר ומיוחד. לדעתי, מעבר לטעמה הנפלא, יש לה יכולת דרך ההכנה לחבק את המשפחה ולהוות חוויה מאחדת ומגבשת.
פסטה פיצ'י עגבניות ותבלינים
החומרים: ל-6 מנות
לפסטה פיצ'י:
250 מ"ל מים
500 גרם קמח
קמצוץ מלח
8 כפיות שמן זית כתית מעולה
2 שיני שום קצוצות או חצויות
500 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ דק
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
1 כפית עשבי תיבול ארומטיים (קורנית או מרווה)
להשלמת הטעם ולעיטור:
גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת
עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
להכנת הפסטה: מניחים את הקמח על משטח עבודה וצרים גומה במרכז הקמח. יוצקים לתוך הגומה את המים בהדרגה ובאטיות תוך כדי ערבוב עם הקמח.
מדי פעם יש להוסיף מים עד שהבצק מתגבש. לשים את הבצק לישה נמרצת ומותחים אותו תוך כדי כך, עד שהוא הופך להיות רך אבל לא דביק. במידה שהבצק מעט קשה, תנו לו לנוח ואז הוא יתרכך.
יוצרים מהבצק כדור ומכסים אותו ביריעת ניילון באופן רופף. לא צריך למתוח חזק את הניילון על הבצק. מניחים בצד למנוחה של כ-20 דקות. חותכים את הבצק לחתיכות דקות מאוד.
מגלגלים כל חתיכה למעין נחש בעובי של חצי ס"מ ו- 30 עד 60 ס"מ אורך. מניחים על מגש מקומח בקמח תירס. ממשיכים בדרך זו להכין את יתר הבצק.
לרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום, ומטגנים אותו עד שהוא מתרכך אבל לא משחים. מוסיפים את עגבניות השרי והפלפל הקצוץ, מלח ופלפל.
מטגנים במהירות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.
בינתיים ממלאים סיר במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה פיצ'י. מבשלים ומביאים לרתיחה את הפיצ'י עד שהם מתחילים לצוף על פני המים.
מוציאים את הפסטה בעזרת מסננת ומעבירים אותה למחבת עם הרוטב, מערבבים ומבשלים שתיים שלוש-דקות ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל גבינת פרמזן או פקורינו מיושנת מגוררת או מגולפת. מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים מיד.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
מה לעשות כדי שהפסטה לא תצא דביקה והכל יהפוך לעיסת קמח
הי אורנה
אני שוטפת היטב מוסיפה שמן זית ומערבבת