את תפוחי האדמה אנחנו פוגשים כל השנה, אבל ל"ג בעומר הוא היום המזוהה איתם ביותר. השנה בנוסף לתפוחי האדמה הצלויים במדורה שכולם אוהבים, בחרתי להציע לכם להכין חטיפי פלאפל תפוחי אדמה.  תפוחי האדמה לא יסתתר במדורה אלא בתוך המנה ויהיה קשה להבחין או לנחש שהוא שם.

תמצאו את תפוח האדמה בחטיפים עגולים קטנים ומטוגנים, שנדמה שהם כדורי פלאפל וילדים משוגעים עליהם. אם אתם בוחרים להגיש אותם למבוגרים הוסיפו לצדם סלסה פיקנטית של פלפל צ'ילי קצוץ דק ומתובל בשמן זית, מיץ לימון, שום ומלח. זה ממש מעדן.

איך בוחרים את תפוח האדמה?

תפוחי האדמה חייבים להיות מוצקים וכבדים, דבר המעיד על טיבו. הקליפה צריכה להיות יפה ואחידה, ללא פגמים, נקודות שחורות ו/או נביטות. יש לבדוק שתפוחי האדמה לא ירוקים.

איך שומרים את תפוחי האדמה?

במקום חשוך, מאוורר קלות וקריר. מקום סגור ללא אוורור מתאים עלול לגרום לריקבון. חשוב לא לשמור אותם בשקיות פלסטיק, גם עם מנקבים אותן. את תפוחי האדמה המשווקים באריזות פלסטיק ומיועדים למיקרוגל שומרים במקרר.

איך מבשלים נכון את תפוחי האדמה?

מקרצפים אותם היטב ומבשלים על קליפתם. או אז הם שומרים על ערכם התזונתי. אם מבשלים אותם ללא קליפה, רצוי לבשל במעט מים ולשמור את מי הבישול. אפשר להשתמש בו למרקים.

כשדחוקים בזמן, אפשר לקלף את תפוחי האדמה, להשרות בקערה עם מים ולשמור אותם במים עד השימוש, כך הם לא ישחירו.

טיפסקל

אפשר להוסיף למחית תפוחי האדמה 10 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק.

 

 

חטיפי פלאפל תפוחי אדמה

החומרים: (ל-8-6 מנות)

3 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים, קלופים ומעוכים למחית

1/4 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור או לבן

1/2 כפית מלח

2 ביצים קטנות או 1 גדולה

שמן לטיגון עמוק

כ-2 כוסות פירורי לחם בטעמים או קמח מצה או פרורי פאנקו

1 ביצה טרופה עם 3 כפות מים, מתובלת במעט מלח

להגשה:

2 פלפלים חריפים טריים, קצוצים דק

2 שיני שום, כתושות

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

1/2 לימון

 

 

אופן ההכנה:

שמים בקערה את מחית תפוחי האדמה. מוסיפים את הכורכום, פלפל שחור או לבן, מלח וביצים, ומערבבים לעיסה אחידה.

נוטלים מעט מהעיסה ויוצרים בכפות ידיים לחות כדורים בקוטר 2-3 ס"מ. מניחים ברווחים על תבנית תנור או מגש רחב. מכנסים למקרר ל-10 דקות עד להתייצבות הכדורים.

מחממים את השמן לטיגון. מגלגלים את כדורי תפוחי האדמה בביצה הטרופה ומגלגלים בפרורי הלחם/ קמח מצה/ פרורי פאנקו. מטגנים בשמן החם דקות אחדות מכל צד, עד לקבלת גוון חום זהבהב. מגישים אותם חמים עם מעט מלח.

להכנת המטבל הפיקנטי: מערבבים בקערה את כל חומרי המטבל ומגישים לצד כדורי תפוחי האדמה. כל סועד מוזמן לטבול את החטיף שלו ברוטב, רק שימו לב לדרגת החריפות.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here