פאי ירקות / קלתית תפוחי אדמה וירק

את תפוחי האדמה אנחנו פוגשים כל השנה, אבל ל"ג בעומר הוא היום המזוהה איתם ביותר. השנה בנוסף לתפוחי האדמה הצלויים במדורה שכולם אוהבים קבלו מתכון להכנת  טארט תפוחי אדמה עם מלית פטריות וירק. הבסיס של הטארט הוא תפוחי האדמה מרוסקים, והם מקבלים שילוב מופלא עם מלית הירקות והגבינה. שווה לנסות.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם  והכי חשוב שתפו את המתכון עם חברים ומשפחה כדי שכולם ייהנו מכל הטוב הזה. 

 

פאי ירקות / קלתית תפוחי אדמה וירק
פאי ירקות / קלתית תפוחי אדמה וירק

 

טיפסקל:

איך בוחרים את תפוח האדמה?

תפוחי האדמה חייבים להיות מוצקים וכבדים, דבר המעיד על טיבו. הקליפה צריכה להיות יפה ואחידה, ללא פגמים, נקודות שחורות ו/או נביטות. יש לבדוק שתפוחי האדמה לא ירוקים.

איך שומרים את תפוחי האדמה?

במקום חשוך, מאוורר קלות וקריר. מקום סגור ללא אוורור מתאים עלול לגרום לריקבון. חשוב לא לשמור אותם בשקיות פלסטיק, גם עם מנקבים אותן. את תפוחי האדמה המשווקים באריזות פלסטיק ומיועדים למיקרוגל שומרים במקרר.

איך מבשלים נכון את תפוחי האדמה?

מקרצפים אותם היטב ומבשלים על קליפתם. או אז הם שומרים על ערכם התזונתי. אם מבשלים אותם ללא קליפה, רצוי לבשל במעט מים ולשמור את מי הבישול. אפשר להשתמש בו למרקים.

כשדחוקים בזמן, אפשר לקלף את תפוחי האדמה, להשרות בקערה עם מים ולשמור אותם במים עד השימוש, כך הם לא ישחירו.

 

פאי ירקות / קלתית תפוחי אדמה וירק
פאי ירקות | קלתית תפוחי אדמה וירק

 

פאי ירקות / קלתית תפוחי אדמה במלית ירק

החומרים: (לשלוש תבניות בקוטר 15 ס"מ)  

לקלתית:

3-4 תפוחי אדמה בינוניים, לא קלופים

1 ביצה גדולה

1 חלמון

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כפית כמון

 

פאי ירקות | קלתית תפוחי אדמה וירק
פאי ירקות | קלתית תפוחי אדמה וירק

למלית:

3 כפות שמן

1 בצל בינוני, קצוץ דק

150 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות

1 גזר, מגורר גס

1 עגבנייה גדולה, קצוצה

3 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

3 גבעולי כוסברה, קצוצים

2 שיני שום, כתושות

מלח ופלפל לפי הטעם

1 ביצה

2 כפות שמן זית

100 גרם גבינת מונצ'גו, מגוררת ( או אחר)

 

פאי ירקות | קלתית תפוחי אדמה וירק
פאי ירקות | קלתית תפוחי אדמה וירק

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים את התבניות ומרפדים את התחתיות והדפנות שלהן בנייר אפייה. משמנים מעט בריסוס קל גם את הנייר.

קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם במגררת גסה לרצועות גדולות. מניחים אותם במסננת ושוטפים היטב מספר פעמים תוך ערבוב.

סוחטים היטב ובחוזקה את תפוחי האדמה. חשוב ליבש אותם היטב לכן רצוי להעביר אותם למגבת רחבה. הייבוש מבטיח את הקריספיות של הקלתית.

טורפים היטב את הביצה, החלמון, המלח, פלפל והכמון. מוסיפים את תפוחי האדמה היבשים ומערבבים היטב.

מרפדים את בסיס התבניות והדפנות בתערובת עיסת תפוחי האדמה. רצוי להקפיד על שכבה אחידה ומהודקת היטב. אופים בתנור במשך 20-15 דקות, עד להשחמה קלה של שולי הקלתית. מוציאים מהתנור.

הכנת המלית: מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 5 דקות עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והגזר ומטגנים כ-10 דקות עד שהירקות מזהיבים ואין נוזלים במחבת. מסירים מהלהבה ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבנייה, עשבי התיבול והשום הכתוש. מערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הביצה ושמן הזית ומערבבים.

מחלקים את המלית לשלוש הקלתיות האפויות בחלקן ומשטחים. מפזרים מעל את גבינת המונצ'גו המגוררת.

מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים את הפשטידות האישיות במשך כ-35-40 דקות או עד להקרמה אחידה וחלקה. מגישים חם לצד סלט ירקות עשיר.

 

פאי ירקות | קלתית תפוחי אדמה וירק
פאי ירקות | קלתית תפוחי אדמה וירק

 

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here