

לפעמים כל מה שצריך זה מתכון קל ומוצלח להכנת עוף ותפוחי אדמה ללא מאמץ. בדיוק כזה הוא המתכון שלפניכם. עוף שלם בשמן זית ותבלינים, מתבשל זמן ממושך כשלצדו תפוחי אדמה. בתום הבישול מתקבל עוף שחום שאותו מגישים לצד אורז.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיק טוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם


עוף שלם בתבלינים ותפוחי אדמה
החומרים (לכ-10-8 מנות):
1 עוף שלם במשקל 1.2-1.3 ק"ג
1-2 בצלים גדולים
4-5 תפוחי אדמה, קלופים וחצויים
10 שיני שום
1/2 כוס פטרוזיליה יבשה, קצוצה
1/4 כוס כוסברה יבשה, קצוצה
2 כפות בזיליקום יבש, קצוץ דק
1 כף פלפל יבש חריף, כתוש
4 כפות שמן זית
1/2 כוס סילאן או דבש
1/2 כוס רסק עגבניות
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2-3/4 כוס מים
מלח ופלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
שוטפים ומנקים את העוף היטב ומניחים בכלי רחב וגדול, שיכול להכיל את העוף השלם ותפוחי האדמה בנוחות ולו מכסה תואם. חותכים לפרוסות או לרבעים את הבצלים ומפזרים סביב העוף, מסדרים את תפוחי האדמה החצויים סביב העוף ומפזרים את שיני השום. בוזקים על פני העוף את הפטרוזיליה היבשה, הכוסברה והבזיליקום היבש.
בקערית בינונית מניחים את הפלפל היבש החריף, מוסיפים את שמן הזית, סילאן, רסק העגבניות ויין. מערבבים היטב. יוצקים על העוף ומסביבו. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (190-200 מעלות. אופים במשך 30 דקות מכוסה. מנמיכים את החום ל-150-160 מעלות וממשיכים לאפות כשעתיים, עד שהעוף משחים ונימוח. מדי פעם מרטיבים את תפוחי האדמה והעוף בנוזלי הרוטב.
כעשר דקות לפני סיום האפייה מסירים את המכסה ומשזפים היטב את העוף כ-15 דקות בחום גבוה. מגישים חם לצד אורז לבן.


דרגת קושי: קל-בינוני
זמן הכנה: כשלוש שעות
סוג המנה: בשרי
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין
whole chicken in olive oil and spices, which is cooked for a long time with potatoes on the side. At the end of cooking, you get brown chicken, which is served alongside rice.
Ingredients
- 1 whole chicken, about 1.2-1.3 kilograms
- 1-2 large eggs
- 4-5 potatoes, peeled and halved
- 10 cloves of garlic
- 1/2 cup dried, chopped parsley
- 1/4 cup dried, chopped coriander
- 2 tablespoons dried, finely chopped basil
- 1 tablespoon dried spicy pepper, crushed
- 4 tablespoons olive oil
- 1/2 cup silan or honey
- 1/2 cup crushed tomatoes
- 1/2 cup dry white wine
- 1/2-3/4 cup water
- Salt and crushed black pepper
Instructions
- Wash and clean the chicken well and place it in a wide and large dish, which can comfortably contain the whole chicken and the potatoes with a matching lid. Cut the onions into slices or quarters and scatter around the chicken, arrange the halved potatoes around the chicken and scatter the garlic cloves. Sprinkle the dry parsley, coriander and dried basil over the chicken.
- In a medium bowl, place the spicy dried pepper, add the olive oil, silan, crushed tomatoes and wine. Mix well. Pour over the chicken and around it. Add the water and season with salt and pepper to taste.
- Put in an oven preheated to medium-high heat (190-200C/370-390F). Bake for 30 minutes covered. Lower the heat to (150-160C/300-320F) and continue baking for about two hours, until the chicken is browned and tender. Occasionally moisten the potatoes and chicken with the sauce.
- About ten minutes before its finished cooking, remove the cover and brown the chicken well for about 15 minutes at high heat. Serve alongside white rice.
- Difficulty level: Light-Medium
- Time: About three hours
- Status: Meat
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק