Jump to recipe

לפעמים כל מה שצריך זה מתכון קל ומוצלח להכנת עוף ותפוחי אדמה ללא מאמץ. בדיוק כזה הוא המתכון שלפניכם. עוף שלם בשמן זית ותבלינים, מתבשל זמן ממושך כשלצדו תפוחי אדמה. בתום הבישול מתקבל עוף שחום שאותו מגישים לצד אורז.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

 

עוף שלם בתבלינים ותפוחי אדמה
עוף שלם בתבלינים ותפוחי אדמה

עוף שלם בתבלינים ותפוחי אדמה

 

החומרים (לכ-10-8 מנות):

1 עוף שלם במשקל 1.2-1.3 ק"ג

1-2  בצלים גדולים

4-5 תפוחי אדמה, קלופים וחצויים

10 שיני שום

1/2 כוס פטרוזיליה יבשה, קצוצה

1/4 כוס כוסברה יבשה, קצוצה

2 כפות בזיליקום יבש, קצוץ דק

1 כף פלפל יבש חריף, כתוש

4 כפות שמן זית

1/2 כוס סילאן או דבש

1/2 כוס רסק עגבניות

1/2 כוס יין לבן יבש

1/2-3/4 כוס מים

מלח ופלפל שחור גרוס

 

עוף שלם בתבלינים ותפוחי אדמה
עוף שלם בתבלינים ותפוחי אדמה לפני האפייה

אופן ההכנה:

שוטפים ומנקים את העוף היטב ומניחים בכלי רחב וגדול, שיכול להכיל את העוף השלם ותפוחי האדמה בנוחות ולו מכסה תואם. חותכים לפרוסות או לרבעים את הבצלים ומפזרים סביב העוף, מסדרים את תפוחי האדמה החצויים סביב העוף ומפזרים את שיני השום. בוזקים על פני העוף את הפטרוזיליה היבשה, הכוסברה והבזיליקום היבש.

בקערית בינונית מניחים את הפלפל היבש החריף, מוסיפים את שמן הזית, סילאן, רסק העגבניות ויין. מערבבים היטב. יוצקים על העוף ומסביבו. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (190-200 מעלות. אופים במשך 30 דקות מכוסה. מנמיכים את החום ל-150-160 מעלות וממשיכים לאפות כשעתיים, עד שהעוף משחים ונימוח. מדי פעם מרטיבים את תפוחי האדמה והעוף בנוזלי הרוטב.

כעשר דקות לפני סיום האפייה מסירים את המכסה ומשזפים היטב את העוף כ-15 דקות בחום גבוה. מגישים חם לצד אורז לבן.

 

עוף שלם בתבלינים ותפוחי אדמה
עוף שלם בתבלינים ותפוחי אדמה

דרגת קושי: קל-בינוני

זמן הכנה: כשלוש שעות

סוג המנה: בשרי

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין

whole chicken in olive oil and spices, which is cooked for a long time with potatoes on the side. At the end of cooking, you get brown chicken, which is served alongside rice.

 

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here