עוגת תפוחים ויין

עוגת תפוחים ויין על בסיס בצק שונה מהמוכר והידוע לנו על בצקים. זו עוגה פשוטה מאוד אך מפתיעה היא נפלאה ומהירת הכנה. המרקם שלה מזכיר מעט את הקרמבל ובכל זאת הוא שונה ממנו. את הבצק מרכיבים מסולת ומקמח ללא נוזלים ומתקבל סוג של תערובת גרגרית, מרקם גרגירי אשר אליו נספגים טעמי התפוחים והתבלינים בזמן האפייה. הם מתמזגים יחד להופכים לשכבת בצק אחידה וטעימה במיוחד. זו עוגה שאינה נפרסת בקלות והיא מוגשת אל צלחת ההגשה בעזרת כף.




עוגת תפוחים ויין

החומרים: לתבנית חסינת אש בגודל 32×24 ס"מ או אחרת, משומנת

למלית הפרי:

6 תפוחים גדולים (מסוג גרני סמית) קלופים, מגולענים ופרוסים דק מאוד

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס סירופ מייפל

50 גרם צימוקים

2 כפיות קינמון, טחון

2 כפות אגוזי פקאן, מסוכרים

2 כוסות יין אדום מתוק

למעטפת הבצק:

½ 1 כוסות סולת

1 כוס קמח, מנופה

1 כוס סוכר

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לפרוסות דקות





אופן ההכנה:

מכניסים את פרוסות התפוחים לקערה רחבה. מוסיפים את הסוכר, המייפל, הצימוקים, הקינמון, האגוזים והיין. מערבבים היטב ומשהים כ-15 דקות לספיגת הטעמים, רצוי לערבב מדי פעם.

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המעטפת מלבד החמאה. מפזרים שליש מהתערובת בתבנית ומשטחים.

מעבירים את פרוסות התפוחים כולל הנוזלים אל התבנית ומשטחים. מפזרים מעל את תערובת הסולת הנותרת, ומשטחים קלות. מסדרים מעל את פרוסות החמאה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך (150 מעלות צ') כשעה, או עד שפני העוגה משחימים ומזהיבים.

הערה חשובה – העוגה מתקבלת רכה ושחומה ונוזליה מבעבעים, ולמרות שנדמה שאינה מוכנה (אך היא בהחלט מוכנה.) אין להאריך את משך האפייה. יש להוציא את העוגה מן התנור ולהניח לה להתייצב בזמן הצינון.

מגישים את העוגה כשהיא פושרת ולצידה כדור של גלידת – וניל.

 

  • טיפסקל 

כלי הקרמיקה משמשות הן ככלי אפיה והן ככלי הגשה. במתכונים בהם לא ניתן לחלץ את העוגה מתוך התבנית, אופים בתבנית חסינת אש בה ניתן גם להגיש את העוגה.

הצטיידו בתבניות חסינות אש אחדות, בגדלים ובצורות שונות, ותהנו, באותה נשימה, מפחות כלים לשטיפה.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

14 תגובות

    • הי דנה
      ממש לא כי אז לא תקבלי את המרקם של הבצק הרך אחרי האפייה אלה גבשושיות לא בטוחה שזה רעיון טוב.

    • הי עינב
      האמת לא ניסתי עם יי תירוש לכן לא יודעת עד כמה זה יוצא מוצלח
      את צריכה לנסות :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here