חודש שבט אומנם רק בתחילתו, אבל אצלי בבית כבר הספיקו לטעום מעוגת תפוחים

ותמרים נטולת גלוטן וסוכר. ההכנה פשוטה, המראה עסיסי והטעם משכר.

לפני מספר שבועות קיבלתי תפוחים ממטעי קיבוץ מרום גולן.  היו אלו זנים שונים של תפוחים אשר מיד נכנסו בצורה כזו או אחרת לשלל המאכלים שאני נוהגת  להכין. הזן החמצמץ שולב מיד עם מנות עוף.

שני זנים אחרים נכנסו לתוספת מתוקה של בצלים ופירות מיובשים שצירפתי למנה בשר עשירה. בפעם אחרת שילבתי אותם

במלית מתובלת בקינמון, זנגביל  והל, שאותה הכנסתי בין עלעלי בצק פילו. וכמובן שגם הכנתי בעזרתם עוגות שמאוד התאימו לחודש שבאט שהתחיל, ממש לפני חג ט"ו בשבט.

הפעם הבחירה הייתה להכין  עוגה ללא גלוטן וללא סוכר, ולכן הגדלתי את כמות התפוחים, והוספתי גם  תמרים ואגוזים לצד מבחר תבלינים שעושים שמח בחייך ומפיצים ניחוח משכר בכל הבית.

 

המתיקו את יומכם

העוגה שהתקבלה מתאימה לכל אירוע. יש בה שילוב מעניין בין בצק וקוביות תפוחים, והיא עסיסית ויפה. קל להכין אותה והיא נשמרת היטב בהקפאה.

לשמחתי כיום אפשר למצוא  במרכולים מבחר סוגי קמחים נטולי גלוטן המחליפים את הקמח הרגי,ל אחד לאחד. כמו גם תחליפים לסוכר.

אם אתם מעדיפים את סירופ האגבה, השתמשו ב- 3/4-1/2 כוס,  תלוי ברמת המתיקות שאתם אוהבים.

אפשר להכין את העוגה בתבנית ככר מאורכת, בתבניות קטנות ומעוטרות או בעטרות נייר הנתונות בתוך תבנית שקעים.

 

עוגת תפוחים ללא גלוטן וסוכר

החומרים: ל-2 תבניות כיכר בגודל 30+10  ס"מ או תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת בחמאה

1/2 2  כוסות תפוחי עץ, מנוקים מליבות וחתוכים לקוביות

1/2 -3/4 כוס צימוקים בהירים (לא הכרחי)

1/2 כוס יין אדום מתוק

2 כפות קוניאק או ליקר

1/2 כפית קינמון טחון

קורט ציפורן טחונה

3 ביצים

3/4 כוס סוכר או תחליף סוכר

1 כוס שמן

2 כוסות קמח נטול גלוטן, מנופה

1 שקית אבקת אפייה

4 תמרים ,מגולענים וחתוכים לפיסות או קוביות קטנות

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

לעיטור:

מעט אבקת סוכר – לא הכרחי

ציק צ'ק עוגת תפוחים

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את קוביות התפוחים, הצימוקים, היין והקוניאק, הקינמון, הציפורן ומשהים כחצי שעה.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). טורפים במערבל את הביצים, הסוכר והשמן לתערובת תפוחה ואוורירית.

מאטים את מהירות המערבל ומוסיפים את הקמח , אבקת האפייה, קוביות התמרים  והאגוזים.

מבליעים את תערובת התפוחים על נוזליה בעיסת הבצק, ומחלקים אותה בין התבניות .

אופים במשך  30-25 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ונקי. מצננים ומעטרים באבקת סוכר.

 

 טיפסקל להכנת העוגה עם גלוטן

להכנת העוגה עם גלוטן השתמשו באותה כמות של קמח רגיל, ובכוס סוכר רגיל, סוכר חום או בסילאן.

אפשר לגוון ולהעשיר את העוגה במבחר פירות מיובשים קצוצים דק

אם ממהרים, אפשר לרכך את התפוחים על ידי בישול קצר.

אפשר להשתמש בחצי מכמות הקמח בקמח מלא, ולהעשיר את טעמה בקינמון טחון ומעט ציפורן.

 

עוגת תפוחים ללא גלוטן וללא סוכר

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

14 תגובות

  1. היי אשמח לעזרהה! אני רוצה להכין את העוגה ללא גלוטן וללא סוכר, רציתי לשאול כמה דברים.
    במה אפשר להחליף את היין האדום?
    כמה תחליף סוכר צריך לשים והאם אפשר להחליף אותו במייפל אמיתי ללא סוכר?
    ובאיזה קמח ללא גלוטן כדאי להשתמש?

    • הי אורטל
      יין אדום אפשר להחליף בכל נוזל אחר אשר לו טעם מעניין כמו ליק או מיץ
      תחליף סוכר בדרך כלל הוא אחד לאחד ( כמו סוכר וכאלו כלומר 1/2 כוס סוכר = '/2 כוס תחליף ) אבל מניסיון לפעמים זה לא די מתוק ואז את פשוט צריכה להוסיף בהתאם לטעמך . גם מייפל ללא סוכר את יכולה להחליף בהתאם. אלו נותני טעם ומתיקות ואת בהחלט יכולה לשלוט בזה לבד זה לא יפגע במתכון.
      אני משתמשת בקמח ללא גלוטן כרגיל אבל אפשר אחרים . רק שימי לב לנוזלים כשאת מוסיפה כי כל קמח מתנהג אחרת .
      פסקל

  2. הי פסקל, לנכדתי בת השלוש יש אלרגיה חריפה לביצים ולי אלרגיה לגלוטן. האם ניתן להכין עוגה זו עם תחליף ביצים וקמח נטול גלוטן ?
    אשמח אם תתני כמה עצו ת לגבי אפיה ללא ביצים. תודה מראש.

    • הי יהודית
      העוגה כאן היא ללא גלוטן
      לגבי התחליף ביצים לעוגה ספציפית זו לא ניסתי
      בדרך כלל מחליפים את הביצה ברסק תפוחים
      אבל היות ולא ניסיתי אותה עם רסק תפוחי איני יודעת האם המרקם שמתקבל יהיה ממש אותו מרקם
      לכן צריך לנסות את המתכון הזה עם התחליף הרלוונתי לך
      ולראות אלו תוצאות מתקבלות
      במידה ואספיק לבדוק את זה בתקופה הקרובה מבטיחה עידכון :)

    • הי סוזן
      יש היום המרכולים המון תחליפים והם גם שונים אחד מהשני עיך לבחור את מה שמתאים לך לפי הרכיבים בהם
      בגדול אני נוהגת להחליף את הקמח בקמח שמחליף אחד לאחד את הקמח הרגיל כמו קמח כרגיל ואת הסוכר בכמוסוכר.
      אך יש אנשים שזה לא הכי מתאים והם מחליפים בתחליפים אחרים הקיימים השוק.

  3. הי פסקל, ערב טוב
    העוגה נ ה ד ר ת ! טעימה מאד. הכנתי עם קמח כוסמין מלא והחלפתי את היין ברסק תפוחים ללא סוכר. השתמשתי בממתיק סוויטנגו.
    תודה
    שנה טובה!

  4. פסקל יקירה ערב טוב!!
    זה כבר פעם שנייה שאני עושה את העוגה ומשתמשת בכמוסוכר תחליף לסוכר וקמח שקדים במקום קמח אחר רק שכל פעם שעשיתי את העוגה היא יצאה רטובה מאוד הפעם שעשיתי אותה הפחתתי בכמות היין שמתי רק 2 כפות יין אדום ואחד כף ערק שיתן טעם של אלכהול וגם שיניתי עשיתי את העוגה בשתי תבניות כיכר במקום עגולה מקווה לשיצא טוב אכתוב לך כאשר היא תצא מהתנור ונטעם אותה,

    יש לך מתכונים נהדרים אני באורח חיים קיטו ואת עוזרת לי מאוד תודה רבה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here