עוגת תפוזים מהירה, אוורירית וטעימה מאוד. אני מרבה להכינה לבני משפחתי מיד כשמתחילה עונת ההדרים וניחוחם נישא באוויר.

אני לא מוסיפה לה דבר אף לא אבקת סוכר, משום שהיא נפלאה כמות שהיא. עוגה תפוזים מלאת טעם העשויה ממעט מאוד חומרים, פינוק אמיתי.

עוגת תפוזים של סבתא אסתר

החומרים: לתבנית מסולסלת בקוטר 26 ס"מ או סיר פלא, משומן ומקומח

4 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות קמח, מנופה

1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים דק מאוד (קמח שקדים)

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כף קליפת לימון, מגוררת

1 כף קליפת תפוז, מגוררת

1 כף קוניאק

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כפית תמצית רום או ליקר תפוזים

1 שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה: 

מקציפים במערבל חשמלי את הביצים שלמות ברגע שנוצר קצף מוסיפים להן באיטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים כ-8 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

מקפלים את הקמח וקמח השקדים אל הקצף בשתיים שלוש פעמים. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקליפות המגוררות. מוסיפים את יתר החומרים ומבליעים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבצק אל התבנית שבחרתם.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-35 -40 דקות, עד לקבלת גוון חום זהבה, והעוגה קפיצית למגע, אפשר גם לבדוק בקיסם ומצננים.

 

  • טיפסקל 

טיפ לקבלת הגירסה המושלמת או במילים אחרות מהו המתכון המוצלח לעוגת תפוז?

זו שאלה שאני נשאלת המון. אני אוהבת את הגרסה הזו שלפניכם. רוצים להרשים במיוחד? אתם יכולים להגדיל מעט את הכמות ולהכינה בסיר פלא גדול וגבוה יותר.

חשוב להבין שבכל הגרסאות לעוגת התפוז השינוי נובע ממשחק היחסים בין נוזלי התפוז, הביצים, השמן או החמאה והקמח, והוא הקובע אם העוגה תהיה אוורירית, דחוסה, רטובה או נמוכה.

לגיוון אפשר להוסיף רסק תפוז שלם ללא הקליפה או שקדים קצוצים אפשר להכין סירופ תפוז ולהרטיב את העוגה, או לבזוק עליה אבקת סוכר.

 

צילום- אנטולי מיכאלו מתוך הספר – העוגות של פסקל

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

26 תגובות

    • תלוי איזה גודל הסיר פלא שלך, בעיקרון הכפילי את הכמות אם זה סיר פלא גדול או פעם וחצי לקטן יותר .

    • הי גילה
      זה מאוד תלוי בגודל סיר פלא (יש שני גדלים לסיר הפלא גדול ובנוני )
      בדרך כלל אני מכינה כמות וחצי ואם סיר הפלא שלך מאוד גדול פשוט הכפילי את הכמות
      אגב שימי לב גם לגובה הסיר

  1. שלום רב פסקל. בספרך ״העוגות של פסקל״ שברשותי, המתכון מופיע בעמוד 92 כשלצד המתכון, יש הוספה של מתכון למילוי הכולל תפוחים, דמררה, קינמון, אגוזים.. האם זו טעות או אפשרות הכנה?
    תודה. אניט

    • הי אנט
      זה טעות אם תשימי לב יש מתכון לפני או אחרי כבר לא זוכרת עם התפוחים ומשם הכיפלות
      כל המתכון תקין פשוט עשי איקס על המלית
      את לא צריכה אותה
      פסקל

    • הי פסקל….אנחנו סוכרתיים. האם אני יכולה להשתמש בקמח שקדים גם לכמות של קמח רגיל? ואם א ני אשתמש בממתיק האם כמות הסוכר כחומר, זה יפגע במירקם של העוגה?
      תודה

      • הי שושי
        אני הכנתי את העוגה הזו פעם עם תחליף סוכר כמו סוכר וזה יצא לא רע את מוזמנת לנסות
        לגבי קמח שקדים לא נסתי אבל נראה לי . שאת תצרכי קצת יותר קמח שקדים זה לא בדיוק אחד לאחד בתחליף הקמח הרגיל אולי השתמשי בקמח כרגיל נטול הגלוטן

  2. היי פסקל משום מה נעלמת לי הייתי חברה בפייס ומקבלת מתכונים
    לא יודעת איך כבר לא מקבלת כלום ממך
    מה אני אמורה לעשות האם שוב לבקש חברות
    התחלתי את דרכי איתך שומרת לך חסד נעורים
    אישה מקסימה

    • הי זהבה
      את חברה בדף הפייסבוק? פסקל בעברית ראי אם את חברה אז את מקבלת את כל החומר ממני אני מעלה כל יום מתכונים ועוד. כמו כן באתר יש אפשרות להירשם לניוזלטר הירשמי שם על מנת שתקבלי דברור אליך ישירות לאימל .

    • הי חבצלת
      אני לא יכולה לכוון אתך מכאן כל תנור הוא אחר
      את צריכה לבדוק לפי הוראות השימוש בתנור שלך
      בגדול אפייה בחום בינוני נמוך לעוגות בחושת בחושות וזה תלוי בסוג התנור כמו שאמרתי
      את צריכה ללמוד את התנור שלך
      בהצלחה

    • הי חבצלת
      אני לא יודעת להנחות אותך לגבי התנור החדש שלך :) כל תנור מכל חברה עובד אחרת
      ואת אמורה לעבוד עם הוראות השימוש שמצורפות למתכון
      מה שכן עוגות בחושות נאפות בחום בינוני נמוך שזה 180-170 מעלות והטורטים כמו עוגת תפוז זו היא בחום 180 מעלות
      את אמורה לכוון את התנור שלך לטמ"פ אלו ולבדוק מידי פעם את התנור שלך לראות כמה זמן לוקח האפייה עם התנור החדש שלך
      בהצלחה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here