אין תחליף לעוגת תפוזים, היא עדיפה על כל עוגה אחרת. קלה ומהירה הכנה, והתוצאה עוגה אוורירית ורכה כמו ענן. לבקשת גולשים רבים הכנתי את עוגת התפוזים האהובה, בגרסה נטולת גלוטן וסוכר, התקבלה עוגה אוורירית, טעימה ובעיקר מפתיעה.

החומרים: לסיר פלא

5 ביצים גדולות

1/2 1 כוסות כמו סוכר

3/4 1 כוסות קמח נטול גלוטן

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 כף קליפת תפוז מגורר

1/2 כפית תמצית וניל

1 שקית אבקת אפייה (ללא גלוטן)

לעיטור:

1 כף גרגרי שומשום וגרעיני חמנייה מעורבבים

4 פרוסות תפוז

 

אופן ההכנה: 

מקציפים את הביצים במערבל חשמלי מספר דקות לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים בהדרגה את הכמו סוכר ומקפלים בעדינות.

מוסיפים את הקמח אל הקצף בשתיים שלוש פעמים. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקליפות המגוררות, ויתר החומרים.

מבליעים לקבלת עיסה אחידה. משמנים תבנית סיר פלא ומעבירים לתוכה את הבצק. מסדרים מעל את פרוסות התפוזים ומפזרים סביב את השומשום וגרעיני החמנייה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-35 -40 דקות ומצננים.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

10 תגובות

  1. הי האם אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס למתכונים של קמח ללא גלוטן, למשל ללחם טחינה או לעוגה זו?
    תודה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here