

אין תחליף לעוגת תפוזים, היא עדיפה על כל עוגה אחרת. קלה ומהירה הכנה, והתוצאה עוגה אוורירית ורכה כמו ענן. לבקשת גולשים רבים הכנתי את עוגת התפוזים האהובה, בגרסה נטולת גלוטן וסוכר, התקבלה עוגה אוורירית, טעימה ובעיקר מפתיעה.
החומרים: לסיר פלא
5 ביצים גדולות
1/2 1 כוסות כמו סוכר
3/4 1 כוסות קמח נטול גלוטן
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף קליפת תפוז מגורר
1/2 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת אפייה (ללא גלוטן)
לעיטור:
1 כף גרגרי שומשום וגרעיני חמנייה מעורבבים
4 פרוסות תפוז
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים במערבל חשמלי מספר דקות לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים בהדרגה את הכמו סוכר ומקפלים בעדינות.
מוסיפים את הקמח אל הקצף בשתיים שלוש פעמים. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקליפות המגוררות, ויתר החומרים.
מבליעים לקבלת עיסה אחידה. משמנים תבנית סיר פלא ומעבירים לתוכה את הבצק. מסדרים מעל את פרוסות התפוזים ומפזרים סביב את השומשום וגרעיני החמנייה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-35 -40 דקות ומצננים.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
כמה סוכר??????
הי רותי
זה כתוב – 1/2 1 כוסות כמו סוכר . כמו סוכר הוא תחליף סוכר
הי האם אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס למתכונים של קמח ללא גלוטן, למשל ללחם טחינה או לעוגה זו?
תודה
שני זה תלוי בסוג העוגה למשל בלחם קמח שקדים אפשר אבל קמח קוקוס לא כול כך
הי עוד שאלה, האם אפשר להשתמש באבקת סודה במקום אבקת אפייה ולקבל תוצאות דומות?
תודה
שני ממש לא :)
היי, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים לעוגה זו?
תודה
הי קרן
נראה לי שאין בעיה בכלל :)
מעולה
תודה (:
:)