עוגת-פירות-מיובשים

לקח לי הרבה שנים והרבה שעות אפייה עד שלמדתי לאהוב את המרקם המתקבל  מהשילוב בין פרי  לבצק.

במילים אחרות, למדתי לאהוב אותו תוך אפייה, מדידה, שילובי פירות  ואגוזים ,שיפור והרכבה של סוגי עוגות פירות שונות.

כאן לדעתי, לא קורה הפלא של התאהבות ממבט ראשון,  כמו שקורה בדרך כלל עם במפגש עם עוגות, קרמים, שוקולד, מוסים, ועוגות אגוזים.

המפגש עם עוגות פירות הוא סיפור אהבה שנבנה בהדרגה,  עד שמתחברים לטעמים שנוצרים כתוצאה מהשילוב בין  הבצק לפירות.

אבל מרגע שנחשפים אל טעם העסיסי של  הפירות החמים, בשילוב הקרם, הריבות והבצק,  נשבים מיד בקסם הפרי ולא מוותרים על הטעם הנפלא.

היחסים המורכבים  עם הפירות טריים  אינם מתקיימים עם השימוש בפירות מיובשים. כאן היחסים הם שונים.

זו מעין התאהבות מידית ב בצבעוניות המנוקדת , ברכות ובמרקם הדחוס, שלפעמים הוא פריך ומפתיע, המצוי בכל עוגה או עוגייה המכילה  פרי מיובש.

בעוד מספר ימים נחגוג את ט"ו בשבט, שהוא חגם של העצים, הצמחים, השקדייה הלבנה ושלל המטעמים עם הפירות הטריים והמיובשים.

התפתחותו של ט"ו בשבט כחג, נוצר על רקע הניתוק הפיסי של עם ישראל מארץ ישראל. לדאבוני, בארץ היום אנו חוגגים עם פירות מיובשים מיובאים מחו"ל.

במקום להסתפק בפירות טריים תוצרת הארץ. בחרתי להציע כאן לכבוד החג  עוגות המשלבות פירות טריים ופירות מיובשים. כי אין חגיגה בלי עוגה!

אני מאוד אוהבת  פירות מיובשים ונוהגת להחזיקם במקרר. כך אני יכולה להכין מהם עוגות נהדרות בכל עת.

שפע של פירות מיובשים
שפע של פירות מיובשים

החומרים לתבנית: מרובעת או תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק בגודל 30 ס"מ,

משומנות ומרופדות בנייר אפייה.

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס קמח, מנופה

1/2 כוס שקדים, טחונים דק

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה

150 גרם שוקולד מריר, מגורר

200 גרם אגוזי מלך ופקאן, קלויים קלות

500 גרם מבחר פירות מיובשים (תאנים, משמשים, חמוציות, שזיפים)

2 כפות ברנדי

4 כפות  מיץ תפוזים

1 כפית מחוקה קינמון, טחון

1/4 כפית ציפורן, טחונה

1/4 כפית זנגביל, טחון

לעיטור:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מקציפים במערבל חשמלי את הביצים ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים כ- 8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מערבבים בקערה את הקמח, השקדים, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים בהדרגה בפעמיים שלוש בתערובת הביצים.

מוסיפים את יתר החומרים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת בצק אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ')  כ- 50 -60 דקות, עד לקבלת גוון חום זהבהב וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי מצננים ובוזקים אבקת וסוכר.

 

טיפסקל

חשוב לדעת כשמצוין במתכון אגוזים בלבד, אתם יכולים להשתמש בכל סוג האהוב עליכם.

כשסוג האגוז חשוב יצוין בפרוש איזה אגוז נדרש.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here