עוגות בחושות הן עוגות נהדרות, לא רק בזכות טעמן הנפלא, אלא גם משום שהכנתן קצרה ופשוטה: היא כוללת את ערבוב החומרים היבשים בקערה אחת, ערבוב נוזלים בקערה שנייה, ואיחודם לבלילה חלקה. לרוב יספיקו לערבוב מטרפה או כף גדולה, מעבירים לתבנית ולתנור. ולאחר עשר דקות בתנור ניחוח נפלא עוטף את הבית.  הפעם החלטתי להתחכם ולהכין עוגה פשוטה שעושה רושם של עוגה מורכבת כזו שתמיד יודעת לסחוט מבני המשפחה  מחמאות רבות.  לכן על בסיס עוגה בחושה בתוספת שקדים  שלבתי חצאי אגסים אשר טבלו באמבט יין  וקיבלו גוון בורדו מקסים. האגסים נחצו לשניים  ונדחסו אל תוך הבצק על מנת  ליצור את אפקט הרושם המתבקש. ועל כל הטוב הזה פיזרתי עוד  שקדים מולבנים.

 

הכנת האגסים באמבט יין אדום

 

החומרים לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ

לאגסים:

6  אגסים קלופים

700  מ"ל יין אדום (באיכות טובה)

200 גרם סוכר

1 מקל וניל

2 מקלות קינמון

מים עד כדי כיסוי הפרי

 

לבצק:

3 ביצים גדולות L

1 כוס סוכר 3 – 4 אגסים גדולים

2 כפות דבש או סילאן

4 כפות  סוכר

1/4 כוס מים

3/4 כוס שמן

 1/4 כוס  מיץ או יין אדום מתוק

1 כפית קינמון

1/2 1 כוסות קמח כוסמין מנופה

1/2 כוס  שקדים  מולבנים טחונים דק

2 כפיות  אבקת  אפייה

 

 

לפיזור:

1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים או שלמים

לעיטור:

2 כפות דבש מעורבב עם כפית מים

מעט אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מניחים בסיר את האגסים מוסיפים את היין, הסוכר, סוכר הוניל והקינמון מערבבים קלות ויוצקים מים עד לכיסוי האגסים.

מביאים לרתיחה  על להבה בינונית  ומבשלים חמש דקות ברתיחה מלאה. מכבים את הלהבה ומצננים בנוזלים ( רצוי להכין את האגסים יום קודם  כך הם מקבלים הרבה יותר טעם וצבע ). מסננים את האגסים  מהנוזלים, חוצים אותם לאורכם ומגלענים.  חותכים 2 חצאי אגסים לקוביות קטנות מאוד ושומרים בצד.

מניחים את קוביות האגסים בקערה רחבה מוסיפים  את הביצים, הסוכר, השמן, המיץ או היין, הקינמון, הקמח, השקדים הטחונים, ואבקת האפייה מערבבים לקבלת עיסה אחידה במידה והיא דחוסה מידיי אפשר להוסיף עוד 2-1 כפות מיץ או יין.

משמנים היטב את התבנית תחתית ודפנות ומעבירים את עיסת הבצק ומשטחים מסדרים חצאי אגסים על פני הבצק תוך כדי דחיסתם בצורה נוחה בתוך הבצק . מפזרים מסביב את השקדים הפרוסים או השלמים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות צ' במשך כ- 45 דקות. או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.  מוציאים ומצננים . מברישים את העוגה והאגסים עם בלילת הדבש או מסתפקים רק בבזיקת מעט אבקת סוכר.

 

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here