

בואו נכין ריבוע הקסם – עוגיות פלורנטין עדינות ופריכות על בסיס פירות מיובשים, שקדים ודבש, שתוכלו לארוז בצנצנת ולחלק לחברים כמתנה לחג
בשבוע הבא נחגוג את ט"ו בשבט. חגם של העצים, הצמחים, השקדייה הלבנה ושלל המטעמים עם הפירות הטריים והמיובשים. אחד הדברים האהובים עלי הוא להכין שלל עוגיות ביתיות ולתת אותן במתנה בתוך צנצנת או בשקית צלופן מרשרשת יפה עם סרט. לדעתי, זהו הפינוק המושלם.
לכבוד ט"ו בשבט, חשבתי שיהיה נחמד להכין את עוגיות פלורנטין -עוגיות איטלקיות דקיקות, פריכות, ועדינות ,הקרויות על שם העיר פירנצה באיטליה. העוגיות עשויות בצורת ריבועים או עיגולים דקיקים עשירות בשקדים קלופים ופרוסים. אין בהן ביצים וקמח, ואחרי האפייה הן מקבלות צורה עדינה כמו תחרה, ומכאן שמנן הנוסף- "עוגיות תחרה". כמו כל המטעמים, גם לעוגיות הללו צמחו גרסאות ושינויים. אחת מהם היא זו: בסיס של בצק פריך שעליו מניחים תערובת שקדים ופירות מיובשים עטופים בבלילת דבש החובקת את כל הטוב הזה. אופים בתבנית מרובעת ובתום האפייה חותכים את העוגה לריבועים.


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
טיפסקל להצלחה ולגיוון
אפשר להחליף ולשנות את סוגי הפירות המיובשים. אפשר גם לשלב קליפות תפוז מסוכרות, לפי טעמכם .
אפשר להכין את העוגיות עם סוג אחד בלבד של פרי מיובש או סוג אחד של אגוזים.
אפשר להכין את העוגיות בגרסת פרווה: בבצק השתמשו בשמן קוקוס במקום בחמאה, והחליפו את השמנת בקרם קוקוס או בשמנת פרווה.
בציפוי אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום שמנת מתוקה ובשמן קוקוס במקום החמאה.


החומרים (לתבנית 25+25 ס"מ):
לבצק הפריך:
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח, מנופה
120 גרם חמאה או מחמאה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף סוכר חום או סוכר דמררה
1 כפית תמצית וניל
3-4 כפות (45-60 מ"ל/גרם) שמנת מתוקה



לציפוי הפירות :
3/4 מיכל (180 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
80 גרם סירופ גלוקוזה (או סירופ תירס)
30 גרם חמאה או מחמאה
3/4 כוס שקדים מולבנים שבבים או פרוסים
1 כוס פירות יבשים (משמש, צימוקים בהירים, חמוציות, שזיף, תמר, )
3/4 כוס אגוזים (לוז, פקאן, מלך , פיסטוקים)


אופן ההכנה:
להכנת הבצק: מניחים את כל חומרי הבצק, למעט השמנת המתוקה, במעבד מזון. מעבדים בשניים שלושה פולסים לקבלת תערובת פירורית .מוסיפים כף אחר כף מהשמנת המתוקה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה ומתפוררת קלות ( אם הבצק לא לח מספיק, אפשר להוסיף עוד קצת שמנת מתוקה).
מרפדים תבנית בנייר אפייה. את הבצק המוכן משטחים בתבנית בעזרת כפות הידיים ובמערוך קטן. יש לדאוג ליצירת שוליים בדפנות התבנית בגובה של סנטימטר או שניים. מנקבים במזלג את הבצק, מכסים ומכניסים למקפיא לחצי שעה עד שעה. מוציאים מהמקרר ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות המשך כ- 15-12 דקות, עד להזהבה קלה אך לא אפייה שלמה.
להכנת הציפוי: מניחים בסיר את השמנת, הסוכר, סוכר וניל, סירופ הגלוקוזה, והחמאה. מבשלים על להבה בינוני תוך בחישה עד לרתיחה ובעבוע. מוסיפים את השקדים, הפירות היבשים, האגוזים ומערבבים כדקה נוספת על להבה נמוכה. מעבירים את הציפוי על שכבת הבצק ומשטחים. אופים בתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות במשך כ- 20 דקות, עד שהציפוי מזהיב ומשחים מעט מצננים היטב. בעזרת נייר האפייה מחלצים את העוגה מהתבנית וחותכים אותה לריבועים שווים. ממלאים צנצנת ומגישים באהבה ליקירים שלכם.
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין



הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
הי. אפשר לוותר על הגלוקוזה? או להמיר ?
הי אפרת
אני יודעת שאפשר לפעמים להחליף את הגלוקוז בסירופ תירס או דבש.
אבל האמת אני לא נסתי עם החלופות הללו כך
שאיני יודעת בוודאות איך זה מתנהג במתכון הספציפי הזה.
אפשר לוותר על סירופ הגלוקוז?
אורנה
אפשר לוותר אך המרקם יפגע