עוגיות פיצוחים
עוגיות פיצוחים

ט"ו בשבט, ראש השנה לאילנות, הוא סיבה נהדרת להכין עוגיות פיצוחים

ממכרות, בשילוב גרעינים ואגוזים, שחוגגות את מתנותיו של הטבע

ט"ו בשבט, שיצוין בסוף השבוע הקרוב, הוא חגם של העצים, הצמחים, השקדייה הלבנה ומלווה בשלל מטעמים עם הפירות הטריים והמיובשים. כידוע, ט"ו בשבט התפתח כחג, על רקע הניתוק הפיסי של עם ישראל מארץ ישראל. לדאבוני, בארץ כיום אנו חוגגים בעיקר עם פירות מיובשים מיובאים מחו"ל, ופחות עם פירות טריים תוצרת הארץ. ובכול זאת זו השעה להכין עם הפירות המיובשים שלל מטעמים.

הפעם החלטתי להכין  עוגיות  פיצוחים המשלבות  גרעינים ואגוזים, אשר בתום הכנתם הן שומרות על מרקמן הפציח לאורך זמן. אלו עוגיות שאינן דורשות זמן הכנה רב או טכניקה מיוחדת. מספיקה קערה רחבה אשר לתוכה מכניסים את כל החומרים, כף לבחישה וכף גלידה או שתי כפות ליצירת העוגייה.  מערבבים את כל החומרים ובעזרת הכף יוצרים עוגיות שוות בגודלן.

לפני ההכנה חשוב להצטייד בצנצנת זכוכית נאה או בקופסת פח דקורטיבית שלתוכה נארוז את העוגיות  המוכנות ( אני אוהבת צנצנות זכוכית שניתן לראות דרכן את יופי העוגיות,  וסביב הצנצנת  אני קושרת סרט  אורגנזה דקורטיבי).

 

טיפסקל

השימוש  במתכון הוא בכוס מידה אוניברסלית

אני ממליצה להכין כמות כפולה כי העוגיות הראשונות בוודאי יחוסלו במהרה

חשוב  לזכור לשטוף!

רוב הפירות המיובשים עוברים תהליכי שימור על ידי עישון באמצעות גופרית המגנה על הפירות מפני קלקול ומחזקת את צבעם הטבעי. לכן חשוב מאוד לשטוף את הפירות ולנגב היטב קודם לאכילה. ישנן בתי טבע שהפירות המיובשים בהם אינם מכילים גופרית ותוספות או אז גוון הפרי אינו בוהק ונראה חיוור.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

עוגיות פיצוחים

החומרים: (לכ-32 עוגיות)

3/4 כוס גרעיני חמנייה

3/4  כוס גרעיני דלעת

1 כוס אגוזי מלך

3/4 כוס שומשום

3/4 כוס שקדים, פרוסים

1/3 כוס חלבון

1/2 + 1 כף סוכר או אבקת סוכר

 

עוגיות פיצוחים
עוגיות פיצוחים

אופן ההכנה:

מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. נוטלים מעיסת הבצק בכף גלידה ומניחים את העוגיות על התבנית ברווחים.

אופים בתנור שחומם בחום נמוך (160 מעלות) במשך כ-18 דקות ומצננים. שומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.

 

 סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

12 תגובות

    • הי מירה
      פשוט הפרידי בין חלבון לחלמון שימי בכוס את החלבון ובדקי ל1/3 כוס אם צריך יותר הוסיפי חלבון

  1. היי פסקל
    הזדמנות להפטר מהפיצוחים שנשארו בט״ו בשבט , מה דעתך אם אוסיף קצת פצפוצי שוקולד ? זה מתאים ? או אולי רעיון אחר ?

    • הי מוריה
      אל תוספי שוקולד זה ימס לתוכו ויהרוס את המרקם הקראצי
      את יכולה לגוון בסוגי פיצוחים

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here