עוגת אבטיח

החופש הגדול בעיצומו, אבל הקייטנות כבר הסתיימו. אז כדי לשמור על השפיות, כנסו לבילוי קולינרי ביתי עם הילדים.

חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת לשתף את הילדים בחגיגה קולינרית במקום הכי מדליק בבית. כשילדי היו קטנים נהגתי לעבוד איתם במטבח בתקופה הזאת.

יצרתי כמו חוג בישול בבית, והחזרה על הרעיון מדי שנה רק המחישה עד כמה הוא הצליח וגרם לאושר ולסיפוק לילדים ולי.

מחופשה לחופשה הילדים הפכו לעצמאים יותר. הם עבדו נכון, העזו עוד ועוד והכינו מנות מורכבות. התוצאות הדהימו את כולנו, ואת הארוחות שהם הכינו בעצמם, הילדים לא ישכחו לעולם.

לא רק את ארוחת הצהריים והערב הכנו יחד, גם עוגות ועוגיות, מטעמים מתוקים ויצירתיים מבצק. זה עזר לנו להעביר שעות בכיף והפך לבילוי משותף, טעים ומעניין שכולנו אוהבים.

בחרתי להשתמש בבצק פריך, שהוא קל להכנה והכי קל לעבודה. הבצק מורכב בדרך כלל מקמח, מנוזלים (ביצים, מים, חלב ותחליפיו( ומשומן )חמאה, מרגרינה

ושמן). סוג השומן והנוזל שבהם משתמשים קובע את מרקם הבצק, מידת פריכותו ואיכותו. זהו בצק גמיש ורך, שממנו אפשר להכין סוגים שונים של עוגיות, ובעיקר אפשר להתייחס אליו כאל בצק פלסטלינה, שממנו קורצים הילדים צורות ודמויות.

הבצק מקבל ומחבק לתוכו צבעי מאכל – רצוי להשתמש בצבעים טבעיים – כמו גם תערובות תבלין, קקאו, סוכריות עדשים, סוכריות מזרה, נטיפי שוקולד, טופי ותוספות כמו חמאת בוטנים, חמאת לוז ועוד.

בעוד החופש הגדול בעיצומו ולקראת סיום הקייטנות, הנה אופציה נפלאה לבילוי עם הילדים, בגילי 8 ומעלה.

החומרים: לכ-50 עוגיות (תלוי בגדלים)

1 חבילת מרגרינה / מחמאה או חמאה (200 גרם)

1/2 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

2-1 טיפות מיץ לימון

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית רום או ליקר (לא הכרחי)

1 ביצה

3 כוסות קמח מנופה

צבעי מאכל : אדום ,ירוק

1 כוס נטיפי שוקולד קטנים

אופן ההכנה:

מניחים בקערה רחבה את המרגרינה / חמאה , אבקת סוכר, סוכר וניל, מיץ לימון, והקמח. לשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשולה חלקים שווים.

עוטפים חלק אחד של בצק ביריעת פלסטיק ניצמד. מניחים בשתי קערות את שני חלקי הבצק ומוסיפים 2-1 טיפות של גוון אדום לקערה אחת ו2-1 טיפות של גוון ירוק בקערה השנייה לשים כל בצק בנפרד

ובמידת הצורך מוסיפים עוד טיפה שניים מצבע המאכל לקבלת גוון ירוק ואדום הכי קרוב לאבטיח אמיתי. עוטפים כל בצק ביריעת פלסטיק ניצמד ומכניסים את שלושת הבצקים למקרר לשעתיים דקות.

מקמחים משטח עבודה, ומערוך מרדדים את חלק הבצק הירוק לעלה בעובי 1/2 ס"מ מלבני . מרדדים את הבצק הלבן ללא צבע המאכל ומניחים אותו על העלה הירוק ומעצבים היטב.

מגלגלים את הבצק האדום כגליל ומניחים על עלה הבצק בצד הקרוב אליכם ומגלגלים יחד כגלילה.

מעצבים יפה לגליל אחיד. פורסים לפרוסות את גליל הבצק המשולב וחותכים כל פרוסה לשניים מקבלים את צורת פלח אבטיח. מסדרים את עוגיות פלחי האבטיח ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

נוטלים את נטיפי השוקולד ודוחסים במרכז כל פלח אבטיח מספר נטיפים ליצירת מראה הגרעינים באבטיח. (אם הנטיפים גדולים מידי אפשר לחצות אותם לשניים)

אופים בתנור שחומם מראש לחום 180/170מעלות במשך כ-15 -20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת היטב. שומרים בקופסה בעלת סגירה הרמטית.

  • טיפסקל לטיפול בבצק פריך

• יש ללוש את הבצק עד שכל החומרים מתאחדים, ולהניח במקרר כדי שהשומן

ייצב את הבצק.

• רצוי לא ללוש יתר על המידה, היות שחום הידיים ממס את השומן ומקנה

תחושה שיש להוסיף קמח. עם הוספתו הבצק הופך לנוקשה מדי.

• הבצק הפריך ניתן להקפאה. לקראת השימוש מעבירים אותו למקרר לצורך

הפשרה הדרגתית.

• אם משתמשים בקמח רגיל, אפשר להוסיף ½־¼ כפית אבקת אפייה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here