

להכנת סלט של הרגע האחרון בחרתי להשתמש בירקות זמינים, כאלו שברור לי שיהיו ברשותכם. אחרי קילוף הירקות, אני חותכת אותם לחתיכות גדולות ואם הירק מאפשר, אחצה אותו לשניים או אותיר אותו שלם. מתבלת במינימום תבלינים ומעבירה לקערות הגשה. אחד הכללים הכי חשובים שעליו אני מקפידה, הוא הכנת הרוטב בנפרד. כך אני שומרת על רעננות הסלט עד שמסיימים לקרוא בהגדה ומתחילים את הארוחה. סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים. סלט חמצמץ ורענן, בשילוב מעניין של נענע והדרים והפתעה של פרוסות תפוחים שמהווה אתנחתא מרעננת בין שלל המנות המוגשות בארוחת הסדר.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיק טוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם


סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים
החומרים: (ל-8 מנות)
1 סלסלת עלי חסה סלנובה
1 סלסלת עלי רוקט
1 סלסלת חסה עגולה
5 גבעולי קייל
2 בצלים ירוקים
עלים מארבעה ענפי נענע
2 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית
1 תפוז, חתוך לפרוסות דקות (אפשר עם קליפה או בלעדיה)


לרוטב ויניגרט:
2 שיני שום, כתושות
1 כפית חרדל דיז׳ון גרגרים
מיץ מתפוז, מסונן
1 כפית סילאן או דבש
מלח, פלפל שחור
מיץ מלימון אחד
100 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל, לפי הטעם
לעיטור:
עלי נענע


אופן ההכנה:
שוטפים את העלים, מפרקים לעלעלים ומייבשים היטב. מסלקים את הגבעול האמצעי של הקייל, חותכים לקטעים, שוטפים ומייבשים. מניחים את כל העלים בקערה רחבה. קוצצים את הבצל הירוק, מוסיפים לקערה ומפזרים מעל את עלי הנענע.
מגלענים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקיקות. מניחים על העלים. חותכים לפלחים או לפרוסות את התפוז ומוסיפים לקערה. מערבבים הכל יחד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקרר.
מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת, מנערים היטב או טוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.
לפני ההגשה מערבבים היטב את העלים עם התפוז והתפוחים, מעבירים לכלי הגשה. מסדרים את העלים ומזליפים מעל את הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מעטרים בנענע.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כחצי שעה
סוג המנה: פרווה
Fresh salad
recipe that can be made at the last moment without having to pop out to the store to purchase any more ingredients, the recipes you’ll find below include vegetables and other ingredients that most of us usually already have at home.
lettuce, orange and apple salad, that also calls for mint leaves. This salad really makes you feel like springtime has arrived, and therefore it is perfect to be served on Seder night, since Passover celebrates the beginning of the spring agricultural season.
Ingredients
- 1 package of salanova lettuce
- 1 package of arugula
- 1 head of iceberg lettuce
- 5 leaves of kale
- 2 scallions
- Leaves from 4 sprigs of mint
- 2 granny smith apples
- 1 orange, sliced thinly (with or without peel)
- Vinaigrette dressing:
- 2 cloves of garlic, crushed
- 1 tsp. grainy Dijon mustard
- Juice from one orange, strained
- 1 tsp. silan or honey
- Salt and pepper, to taste
- Juice from one lemon
- 100 ml. olive oil
- Topping:
- Mint leaves
Instructions
- Rinse and dry the lettuce leaves, then remove the center stem of the kale leaves and discard. Rinse the kale and cut into pieces. Add all of leaves to a large bowl. Chop the scallions and add them to the bowl. Add the mint leaves.
- Remove the seeds and core of the apples, then slice thinly. Place them on top of the lettuce. Slice the orange or separate into sections and add them to the bowl. Mix well. Cover the bowl with plastic wrap and store in the fridge.
- Add all of the salad dressing ingredients to a jar and blend with a hand blender. Before serving, mix the fruit with the leaves, then pour the salad dressing on top and mix again. Taste and adjust seasoning. Top with mint leaves.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 30 minutes.
- Status: Parve.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק