Jump to recipe

להכנת סלט של הרגע האחרון בחרתי להשתמש בירקות זמינים, כאלו שברור לי שיהיו ברשותכם. אחרי קילוף הירקות, אני חותכת אותם לחתיכות גדולות ואם הירק מאפשר, אחצה אותו לשניים או אותיר אותו שלם. מתבלת במינימום תבלינים ומעבירה לקערות הגשה. אחד הכללים הכי חשובים שעליו אני מקפידה, הוא הכנת הרוטב בנפרד. כך אני שומרת על רעננות הסלט עד שמסיימים לקרוא בהגדה ומתחילים את הארוחה. סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים. סלט חמצמץ ורענן, בשילוב מעניין של נענע והדרים והפתעה של פרוסות תפוחים שמהווה אתנחתא מרעננת בין שלל המנות המוגשות בארוחת הסדר.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים
סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים

סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים

החומרים: (ל-8 מנות)

1 סלסלת עלי חסה סלנובה

1 סלסלת עלי רוקט

1 סלסלת חסה עגולה

5 גבעולי קייל

2 בצלים ירוקים

עלים מארבעה ענפי נענע

2 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית

1 תפוז, חתוך לפרוסות דקות (אפשר עם קליפה או בלעדיה)

 

סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים
סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים

לרוטב ויניגרט:

2 שיני שום, כתושות

1 כפית חרדל דיז׳ון גרגרים

מיץ מתפוז, מסונן

1 כפית סילאן או דבש

מלח, פלפל שחור

מיץ מלימון אחד

100 מ"ל שמן זית

מלח ופלפל, לפי הטעם

לעיטור:

עלי נענע

 

סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים
סלט עלי חסה, עשבי תיבול ותפוח בניחוח הדרים

אופן ההכנה:

שוטפים את העלים, מפרקים לעלעלים ומייבשים היטב. מסלקים את הגבעול האמצעי של הקייל, חותכים לקטעים, שוטפים ומייבשים. מניחים את כל העלים בקערה רחבה. קוצצים את הבצל הירוק, מוסיפים לקערה ומפזרים מעל את עלי הנענע.

מגלענים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקיקות. מניחים על העלים. חותכים לפלחים או לפרוסות את התפוז ומוסיפים לקערה. מערבבים הכל יחד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקרר.

מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת, מנערים היטב או טוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.

לפני ההגשה מערבבים היטב את העלים עם התפוז והתפוחים, מעבירים לכלי הגשה. מסדרים את העלים ומזליפים מעל את הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מעטרים בנענע.

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כחצי שעה

סוג המנה: פרווה

Fresh salad

 recipe that can be made at the last moment without having to pop out to the store to purchase any more ingredients, the recipes you’ll find below include vegetables and other ingredients that most of us usually already have at home.

lettuce, orange and apple salad, that also calls for mint leaves. This salad really makes you feel like springtime has arrived, and therefore it is perfect to be served on Seder night, since Passover celebrates the beginning of the spring agricultural season.

 

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here