Jump to recipe

סלט הוא לא מאכל מסובך או מורכב שלהכנתו נדרשת מיומנות מיוחדת, ובכל זאת חשוב לי להבהיר: סלט הוא לא רק ירקות חתוכים בתוספת עשבי תיבול ותבלינים. כל מי שטועם סלט, אפילו את הפשוט ביותר, יודע להבחין בין סלט טוב לזה חסר הטעם.

לדעתי סלט הוא סוג של שירה בכמה קולות. אם משלבים נכון בין הירקות ומדייקים בשימוש בעשבי התיבול והתבלינים, מקבלים הפתעות מעניינות בצלחת. ואם משקיעים בהכנה קצת יותר זמן ומחשבה בבחירת חומר הגלם וטכניקת ההכנה, הוא בקלות הופך להפתעה בארוחה החגיגית.

להכנת סלט של הרגע האחרון בחרתי להשתמש בירקות זמינים, כאלו שברור לי שיהיו ברשותכם. אחרי קילוף הירקות, אני חותכת אותם לחתיכות גדולות ואם הירק מאפשר, אחצה אותו לשניים או אותיר אותו שלם. מתבלת במינימום תבלינים ומעבירה לקערות הגשה. אחד הכללים הכי חשובים שעליו אני מקפידה, הוא הכנת הרוטב בנפרד. כך אני שומרת על רעננות הסלט עד שמסיימים לקרוא בהגדה ומתחילים את הארוחה. לפניכם מתכון לסלט טאבולה כרובית, עשיר בעשבי תיבול, פיסטוקים ומשמשים ומתובל ברוטב וינגרט מתקתק, שהופך את כל הטוב הזה למנה מושלמת. אני בטוחה שתמצאו במקרר שלכם את כל חומרי הגלם הנדרשים להכנת הסלטים המובאים כאן.

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

סלט כרובית בעשבי תיבול, פיסטוקים ומשמשים
סלט כרובית בעשבי תיבול, פיסטוקים ומשמשים

סלט כרובית בעשבי תיבול, פיסטוקים ומשמשים

החומרים: (ל-8 מנות)

1 כרובית קטנה

1 ראש סלרי

1 כוס פול ירוק, חלוט

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1/4 צרור עלי נענע

100 גרם משמשים מיובשים

להגשה:

100 גרם פיסטוקים, קלופים וקלויים

1/2 סלסלת עלי חסה סלנובה

 

סלט כרובית בעשבי תיבול, פיסטוקים ומשמשים

 

לרוטב:

4 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

2 כפות רוטב סויה

1 כפית טחינה

מלח ופלפל, לפי הטעם

לעיטור:

1/4 כוס עלי נענע

 

סלט כרובית בעשבי תיבול, פיסטוקים ומשמשים
סלט כרובית בעשבי תיבול, פיסטוקים ומשמשים

 

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הכרובית ומגררים אותה במגררת גסה לתוך קערה רחבה. מנקים היטב את ראש הסלרי ומגררים אותו אל הקערה. קולפים את הפול מהקליפה הדקיקה ומוסיפים לקערה. שוטפים היטב את כל העלים, מייבשים היטב וקוצצים דק. מוסיפים לקערה.

חותכים את המשמשים לרצועות דקיקות או לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת בעלת מכסה תואם ומנערים היטב. טועמים ומתקנים תיבול, סוגרים ושומרים במקרר עד להגשה.

להגשה – מפזרים את עלי החסה בקערה רחבה. מוסיפים את הפיסטוקים אל קערת הכרובית, יוצקים את הרוטב, מערבבים, טועמים ומעבירים הכל על עלי החסה הנתונים בקערת ההגשה. מעטרים במעט עלי נענע ומגישים.

 

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כחצי שעה 

סוג המנה: פרווה

 

סטיילינג וצילום: פסקל פרץ-רובין

Fresh salad

People oftentimes don’t bother taking the time to think about preparing different types of salads, and usually end up serving the same salad meal after meal. Just by adding a different spice, herb or vegetable you can upgrade each salad. Pretty much anyone who tastes a really good salad can tell right away that it’s a little different than the usual, run-of-the-mill salads.

In my opinion, salads are like a song that is sung with three-part harmony. The combination of certain vegetables, herbs and spices, plus a tasty salad dressing makes all the difference. You can surprise your family and guests by using an unusual flavor that can turn a boring salad into something really special.

 cauliflower, pistachio and apricot salad that is best served with a vinaigrette salad dressing made with lemon juice and soy sauce.

 

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here