Jump to recipe

מרק קר הוא לא רק קל להכנה, הוא גם דרך מרעננת לצנן את הגוף כשמעלות מטפסות לגבהים חדשים

כשחם ולח כל כך בחוץ, מי בכלל יכול לחשוב על לגימה של מרק לוהט? אבל הקיץ הוא לא סיבה לוותר על מרקים. אפשר לבחור להכין מרקים קרים, המכילים קוביות קרח או קרח מרוסק, המדגישים את טעמו ומסייעים לצנן את המעלות המטפסות.

כל כך קל ופשוט להכין מרק קר. כל שדרוש הוא ירק או פרי, עשבי תיבול וכמובן קוביות קרח. חותכים, טוחנים או מערבלים וקדימה – למקרר.

בדומה למרק החם, יש לא מעט סוגים של מרקים קרים. יש פיקנטיים, אחרים חמצמצים, יש בעלי מתיקות עדינה וכאלה שעשירים בעשבי תיבול ויש בעלי תיבול עדין אשר לא משתלט על חומר הגלם המרכזי. מרקם המרק מתקבל מטכניקת ההכנה: יש שנטחן ויש מרקים שבהם הירקות או הפירות נחתכים לפיסות קטנטנות. המרקם של המרק הקר והסמיכות שלו מתקבל הודות לתוספת הנוזלית: במים, חלב, יוגורט, גבינה, יין ועוד.

את המרקים הללו חייבים להגיש כשהם קרים ורצוי אפילו קרים מאוד. ולכן לא פעם מגישים אותם עם קוביות קרח או גורסים את הקרח כמו לגרניטה ומוסיפים לצלחת המרק כף קרח גרוס, השומר על הקור של הנוזל. הקפידו לטעום את המרק לפני ההגשה ותקנו את טעמו לפי ההעדפות שלכם. אם אתם מעדיפים חמיצות הוסיפו עוד קצת מיץ לימון ובמקרה הצורך הדגישו תבלין כזה או אחר. זאת היות שכשהירק קר טעמו מעט שונה ולפעמים אפילו מפתיע.

מרק  עגבניות המוכר כמרק הגספאצ'ו, הוא המפורסם מכל המרקים הקרים, תמצאו לו המון גרסאות. הוא מכיל לחם ישן, עגבניות בשלות, שום, שמן זית וחומץ. גם צורת ההגשה משתנה, וזאת לפי האזור שבו הוא מוגש. לפעמים מגישים את המרק עם מעט ירקות או עם קוביות קטנטנות של ביצה קשה, מלפפונים, בצל אדום, פלפל אדום וקרוטונים. לפעמים הוא מוגש עם תוספת של פלפלים חריפים, שמקנים לו חריפות נעימה. אבל המתכון המקורי הוא פשוט לחם, מים, עגבניות, שום, חומץ וטיפה מלח.

 

מרק עגבניות / גספאצ'ו

 

מרק עגבניות / גספאצ'ו

חומרים (ל-6 מנות):

6 עגבניות גדולות בשלות, קלופות ומגולענות

2 פרוסות לחם ללא הקרום, מושרות במים כחצי שעה וסחוטות היטב

2 שיני שום קטנות

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית רסק פלפלים חריף

עלים משני גבעולי תימין (קורנית)

1/2 כוס עלי כוסברה או בזיליקום (אפשר לשלב מעט עלי זעתר טריים)

3-2 כפות שמן זית

3 כפות חומץ (רצוי חומץ שרי)

להגשה:

קוביות קרח

פלפל שחור גרוס

צ'ילי אדום, קצוץ קטן מאוד

עלי תימין (קורנית)

שמן זית

אופן הכנה:

חותכים את העגבניות ומניחים בבלנדר, מוסיפים את הלחם הסחוט היטב, השום, המלח והפלפל, רסק הפלפלים, עלי התימין, והכוסברה (או הבזיליקום). טוחנים הכול יחד ותוך כדי הטחינה מוסיפים את השמן והחומץ. ממשיכים לטחון עוד 5-6 דקות.

מעבירים לקערה, מוסיפים קוביות קרח (כוס או כוס וחצי) ומצננים שעתיים עד שלוש. מעטרים בפלפל שחור גרוס, צ'ילי אדום, עלי תימין ומעט שמן זית. מגישים קר מאוד.

 

 

 

 

 

מרק עגבניות / גספאצ'ו
מרק עגבניות / גספאצ'ו

 

When most people think about soup, an image of a piping hot bowl of something tasty usually comes to mind. But during the hot summer months, when we run the air conditioning all day long, we can enjoy cold soups by adding an ice cube to a blended soup made with vegetables or fruits.

There are so many different varieties of cold soups that we can prepare – some have a squirt of sour, while others are spicy or sweet. And you can prepare different textures, using an immersion blender, sometimes leaving chunks of vegetables. You can also prepare the soup based on water, milk, yoghurt, cheese or wine, each of which makes a completely different concoction.

In most cases, cold soups should be served extremely cold. In fact, you can even add ice cubes or crushed ice.

Note: It's important to taste your soup after it's prepared since sometimes fruits taste different when they're very cold.

Gazpacho

There are so many different versions of gazpacho soup, depending on where you come from. It's probably one of the most famous cold soups. Some people blend it until it's completely smooth, others leave chunks of vegetables. Some add little cubes of hard-boiled egg, cucumber, red onion, red pepper and croutons, and some people like it really spicy.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here