

מרק קר יוגורט עם מלפפונים | צזיקי הוא לא רק קל להכנה, הוא גם דרך מרעננת לצנן את הגוף כשמעלות מטפסות לגבהים חדשים
כשחם ולח כל כך בחוץ, מי בכלל יכול לחשוב על לגימה של מרק לוהט? אבל הקיץ הוא לא סיבה לוותר על מרקים. אפשר לבחור להכין מרקים קרים, המכילים קוביות קרח או קרח מרוסק, המדגישים את טעמו ומסייעים לצנן את המעלות המטפסות.
כל כך קל ופשוט להכין מרק קר. כל שדרוש הוא ירק או פרי, עשבי תיבול וכמובן קוביות קרח. חותכים, טוחנים או מערבלים וקדימה – למקרר.
בדומה למרק החם, יש לא מעט סוגים של מרקים קרים. יש פיקנטיים, אחרים חמצמצים, יש בעלי מתיקות עדינה וכאלה שעשירים בעשבי תיבול ויש בעלי תיבול עדין אשר לא משתלט על חומר הגלם המרכזי. מרקם המרק מתקבל מטכניקת ההכנה: יש מרק אשר נטחן ויש מרקים שבהם הירקות או הפירות נחתכים לפיסות קטנטנות. המרקם של המרק הקר והסמיכות שלו מתקבל הודות לתוספת הנוזלית: במים, חלב, יוגורט, גבינה, יין ועוד.
את המרקים הללו חייבים להגיש כשהם קרים ורצוי אפילו קרים מאוד. ולכן לא פעם מגישים אותם עם קוביות קרח או גורסים את הקרח כמו לגרניטה ומוסיפים לצלחת המרק כף קרח גרוס, השומר על הקור של הנוזל.
הקפידו לטעום את המרק לפני ההגשה ותקנו את טעמו לפי ההעדפות שלכם. אם אתם מעדיפים חמיצות הוסיפו עוד קצת מיץ לימון ובמקרה הצורך הדגישו תבלין כזה או אחר. זאת היות שכשהירק קר טעמו מעט שונה ולפעמים אפילו מפתיע.
* For the English recipe scroll down *


מרק יוגורט עם מלפפונים/ צזיקי
מקורו של מרק היוגורט הזה הוא ביוון ואפשר למצוא אותו גם במדינות הבלקן. המרכיבים דומים והשוני הוא בדרגות שונות של סמיכות. זה ממש עניין של טעם.
חומרים (ל-6 מנות):
500 מ"ל יוגורט (רצוי יוגורט עזים, אבל זה יהיה טעים גם עם יוגורט רגיל)
2 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנטנות או מגוררים במגררת גסה
2 שיני שום, כתושות
3 כפות שמן זית
3 כפות שמיר, קצוץ
מלח לפי הטעם
2 כפות שמנת חמוצה
לעיטור והגשה
1/2 כוס שמיר, קצוץ (אפשר להחליף במעט עלי נענע)
קוביות קרח
1 כוס מלפפונים, קצוצים
אופן ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים היטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות שעתיים כדי לחזק את הטעמים. מעבירים את המרק לקעריות הגשה, מוסיפים קוביות קרח ומעטרים סביב בשמיר הקצוץ או בעלי נענע ובקוביות קטנות של מלפפונים. מגישים קר מאוד.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם pascalpr.co.il@


סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
When most people think about soup, an image of a piping hot bowl of something tasty usually comes to mind. But during the hot summer months, when we run the air conditioning all day long, we can enjoy cold soups by adding an ice cube to a blended soup made with vegetables or fruits.
There are so many different varieties of cold soups that we can prepare – some have a squirt of sour, while others are spicy or sweet. And you can prepare different textures, using an immersion blender, sometimes leaving chunks of vegetables. You can also prepare the soup based on water, milk, yoghurt, cheese or wine, each of which makes a completely different concoction.
In most cases, cold soups should be served extremely cold. In fact, you can even add ice cubes or crushed ice.
Note: It's important to taste your soup after it's prepared since sometimes fruits taste different when they're very cold.
Ingredients
- 500 ml yoghurt (preferably goat milk yoghurt, but regular is fine too)
- 2 cucumbers, cut into small cubes or grated coarsely
- 2 cloves of garlic, crushed
- 3 tbsp olive oil
- 3 tbsp dill, chopped
- Salt, to taste
- 2 tbsp sour cream
- Serving suggestions:
- 1/2 cup dill or nana, chopped
- Ice cubes
- 1 cup chopped cucumber
Instructions
- Combine all the ingredients in a large bowl. Mix well. Taste and adjust seasoning.
- Cover with plastic wrap and let sit in the fridge for two hours so that the flavors can intensify. The soup should be served very cold. Add ice cubes and adorn with dill or nana, and cucumber cubes. Serve very cold.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק