ממרח חומוס ביתי

ממרח חומוס ביתי

אם זה בדוך ואם זה בסיבוב – כולנו אהבים לנגב חומוס. החומוס הוא אחד מאבני היסוד של המטבח הים תיכוני; בזכות ערכיו התזונתיים, הזמינות והפשטות הוא חצה גבולות ויצא אל העולם הגדול.

מומלץ להשרות למשך לילה את הגרגירים בקערה מלאה במים. מי שלחוץ בזמן, יכול לשים אותם בסיר עם מים, להרתיח במשך חמש דקות, לכבות את האש ולתת להם להתרכך בסיר עם מכסה במשך שעה. בשתי השיטות יש להרחיק את נוזלי ההשריה לפני השלב הבא. אני מקפידה להשרות כמות גדולה של חומוס, לחלק למנות ולהכניס למקפיא – כך תמיד יש לי גרגרים מוכנים. נפלא להגשה לצד כדורי פלאפל וממרח טחינה.

רוצים להכין פיתה בבית?! כך תכינו בקלי קלות

* For the English recipe scroll down * 

החומרים: (לכ-6 מנות)

1/2 ק"ג גרגירי חומוס גדולים, מושרה במים עם 1 כפית סודה לשתייה יום קודם להכנה, ומסוננים.

1 כוס טחינה גולמית

3 שיני שום

1 כוס מנוזלי בישול החומוס

מיץ מ- 1/2 -1 לימון טרי

מלח ופלפל, לפי הטעם

להגשה:

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

4 שיני שום, כתושות

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

מיץ מלימון אחד

4 כפות שמן זית





 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

 

ממרח חומוס ביתי

 

אופן ההכנה:

מכניסים את גרגרי החומוס לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי עד לריכוך מוחלט של הגרגירים, ומסננים. שומרים כוס מנוזלי הבישול.

מכניסים את הגרגרים למעבד מזון, מוסיפים את הטחינה הגולמית ואת השום ומעבדים בפולסים, תוך הוספה הדרגתית של מי הבישול ששמרנו, עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ומתבלים במיץ לימון, מלח ובפלפל שחור.

בקערית מערבבים את הפטרוזיליה, השום, פלפל ירוק, מיץ לימון ושמן זית. שומרים בקופסה במקרר.

להגשה –  מורחים בפיתה או משטחים את ממרח החומוס בצלחת הגשה.  מפזרים כף מתערובת הפטרוזיליה. בוזקים מעל מלח גס, אפשר גם זרזיף נוסף של שמן זית. מגישים חם.

 

ממרח חומוס ביתי

 

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: שעתיים (לא כולל זמן ההשרייה)

סוג המנה: פרווה

 

טיפסקל:

אפשר להוסיף לחומוס קוביות חציל מטוגנות, מלח גרוס ופלפל שאטה קצוץ או כוס גרגירי חומוס מבושלים.




Homemade humus

Pretty much everyone likes humus. It’s a cornerstone of Middle Eastern cuisine, and thanks to its nutritional value and the ease in which it’s prepared, its popularity has spread all around the world.

TiPascale

The dried chickpeas need to soak in water overnight. If you are short on time, you can put the dried chickpeas in a pot with water and boil for five minutes. Turn off the flame and let the chickpeas soften covered in the hot water of the covered pot for another hour. Whichever method you are using, discard the water the chickpeas were soaked in before continuing on to the next step. I prepare a large amount of chickpeas and then store them in small portions in the freezer for future use.

TiPascale

If you want to serve the humus on a serving plate and not spread inside a pita, you can add any of the following toppings:

1 eggplant, cubed and fried in hot oil

Kosher salt and spicy red pepper, chopped

1 cup of whole cooked chickpeas

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here