קבלו מתכון לסלט טעים ומהיר, שהחלק הכי מסובך בו הוא טיגון חצילים. (ראו טיפסקל ) אפשר להשתמש בגרגרי חומוס משומרים ומסוננים.
אתם יכולים לוותר על הטיגון ולצלות את החצילים בתנור אך הטעם אינו דומה לסלט בו החצילים טוגנו.
סלט חצילים וגרגרי חומוס
החומרים: ל- 6 מנות
1 ק"ג חצילים (4-3 יחידות)
1 כפית מחוקה מלח
שמן לטיגון
3 מלפפונים כבושים
3 עגבניות גדולות
100 גרם זיתים ירוקים, מגולענים
100 גרם זיתים שחורים, מגולענים
3 בצלים ירוקים, קצוצים
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
4 שיני שום, קצוצות
1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים
מלח ופלפל, לפי הטעם
מיץ מ- 1/2 לימון
אופן ההכנה:
מקלפים את החצילים, חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ או לקוביות 2X2 ס"מ, בוזקים מעל מלח ומשהים כשעה להגרת הנוזלים. מנגבים ומייבשים.
מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
חותכים את המלפפונים והעגבניות לקוביות קטנות, חותכים את הזיתים לטבעות ומערבבים יחד בקערה.
מוסיפים בצל, פטרוזיליה, שום, חצילים וגרגרי חומוס ומערבבים.
מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.
- טיפסקל
אפשר להוסיף לסלט קוביות גבינה בולגרית ולוותר על ההמלחה לגמרי, גם לא על פרוסות החציל בתחילת ההכנה.
חוסכים בקלוריות: מברישים את פרוסות החציל במעט שמן זית וקולים על מחבת פסים.
צילום: דרור כץ מתוך הספר "המטבח הקל של פסקל "
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק