נשארו לכם פירות מיובשים אחרי  ט"ו בשבט  ואחרי שהכנתם מטעמים עם הפירות הטריים והיבשים.  הכי טוב לנצל אותם  כמו שהם או להכין מהם מטעמים, עוגות ותבשלים מפירות מיובשים. לכן, אני ממליצה להכין לחם פירות נהדר. ובטוחה שתכינו אותו כמה וכמה פעמים במהלך השנה ולא רק לכבוד ט"ו בשבט.

לחם פירות

טיפסקל

אפשר לשמור את הפירות היבשים זמן ממושך בצנצנות זכוכית במקרר.

אין לאחסן את הפירות במקום לח, היות והפירות מעלים עובש במהירות.

כיום ניתן למצוא בחנויות כילה קטנה שאותה פותחים מעל מגש הפירות היבשים. היא מגינה עליהם מיתושים ומברחשים שמתיישבים עליהם כשהם נותרים חשופים על השולחן.

החומרים: (לשתי תבניות כיכר באורך 30 ס"מ כל אחת)

300 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן, מנופה

100 גרם (כוס פחות כף) קמח שיפון, מנופה

30 גרם שמרים לחים או 1/4 1 כפות שמרים יבשים

2 כפות דבש

1 כוס מים

50 גרם מחמאה או חמאה מרוככת או שמן

1 כפית מלח

1 כפית קינמון

1/2 כפית אניס

קורט אגוז מוסקט

לתערובת הפירות:

2 תמרים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות

3 תאנים מיובשות, חתוכות לקוביות קטנות

3 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות

75 גרם צימוקים קטנים, בהירים וללא חרצנים

25 גרם קוקוס

2 כפות קמח, מנופה

 

אופן ההכנה:

שמים בקערת מערבל חשמלי חצי מכמות הקמחים, השמרים, הדבש והמים ומערבלים לעיסה אחידה. מכסים במגבת, ומשהים במקום חמים 4 שעות.

מערבלים את העיסה, ומוסיפים את יתר הקמחים, השמרים, המים והדבש, ומערבלים היטב. מוסיפים את המחמאה או החמאה, המלח והתבלינים, ומערבלים כ-10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש. אם צריך, מוסיפים 1/4-1/2 כוס מים בהתאם לספיגת הבצק. מכסים, ומשהים במקום חמים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת הפירות. לשים היטב את הבצק, ומוסיפים תוך כדי לישה את התערובת. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק במרקם אחיד וחלק.

מחלקים את הבצק לשניים, ומעצבים כל חלק לכיכר. מניחים בתבנית ומכסים במגבת. משהים להתפחה נוספת של כ-20 דקות.

מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות) ואופים את הכיכרות במשך 35-40 דקות, עד שהן מקבלות גוון חום זהוב.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here