לחם טחינה פיצוחים

אחרי שהמתכון ללחם טחינה נטול גלוטן כבש את הרשת, החלטתי לנסות אותו בעצמי ולגלות על מה המהומה.

התוצאה: כיכר שקשה לעמוד בפניה, והמלצות שיהפכו אותה לטובה אף יותר. לחם טחינה נטול גלוטן שכדאי לכם להכין בכל יום. בין הבישולים והריצות שהיו מנת חלקי מחג הפסח ועד יום העצמאות, השתדלתי מאוד להתעלם  מהבאזז  שהיה באינטרנט  סביב המתכון – פטנט להכנת לחם טחינה ללא גלוטן.

אולם כשמצאתי רגע אחד פנוי, בין אירוח להכנות במטבח,  ומבטי צד את  צנצנת הטחינה הגולמית העשויה מגרגרי שומשום מלא, נשברתי  והחלטתי שזה הזמן לנסות את המתכון ללא הגלוטן המדובר.

במבט הראשון לא ברור בדיוק  כיצד  ניתן ליצור את הפלא הזה –לחם טחינה – מארבעה חומרים בסיסיים כל כך: טחינה, דבש/סילאן, אבקת אפייה וביצים.

יתרה מזו, אי אפשר להבין איך נוצר מרקם של לחם, כמו זה שאנו מכירים, כשאין בתמונה שום חומר קמחי, מעבה, מייצב, או שיסביר את התופעה שמתרחשת עם האפייה.

 

לחם טחינה נטול גלוטן
לחם-טחינה נקי ללא תוספות

ובכל זאת יצאתי לדרך חדורת אמונה שהתוצאה תהיה מבטיחה. תחילה הכנתי את הכיכר בדיוק לפי המתכון.

אך אחרי שניסיתי וראיתי את התוצאות שהתקבלו, הגעתי למסקנות נוספות שאפשרו שדרוג וגיוון של הכיכר.

בהכנת המתכון השתמשתי בטחינה גולמית מלאה, ולכן קיבלה כיכר הלחם שלי גוון חום כהה, המזכיר לחמים מלאים.

כמו כן, השתמשתי בסילאן ללא סוכר וכך הפכתי את כיכר הלחם לא רק לנטולת קמח, אלא גם לנטולת סוכר.

מרקם הלחם שהתקבל היה אוורירי ומפתיע. הלחם תפח יפה והפרוסה הייתה בהחלט נאה ואחידה,

נוחה למריחה ולטבילה ברוטב סמיך. הכיכר אומנם יצאה מצוינת, אך היא יושבת על הגבול בין בצק בחוש לבצק תופין.

חשוב לציין שהקרדיט למתכון להכנת לחם הטחינה, כפי שרץ ברשת במהלך החג, שייך לדי אלמלה.

לחם טחינה פיצוחים
לחם טחינה עם פיצוחים




לחם טחינה עם פיצוחים
על הגבול בין בצק בחוש לבצק תופין. לחם טחינה נטול גלוטן

טיפסקל  להכנת לחם טחינה

השתמשתי בטחינה גולמית מלאה, לכן קיבלה כיכר הלחם שלי גוון חום כהה, המזכיר לחמים מלאים.

השתמשתי בסילאן ללא סוכר. כך הפכתי  את כיכר הלחם לא רק לנטולת קמח אלא גם לנטולת סוכר ובכך היא תתאים גם לאלו שמקפידים על הגיזרה.  אפשר כמובן להחליף את הסילאן ואו הדבש בסירופ אגבה או בכל תחליף סוכר אחר הקיימים ובכך להתאים את הלחם גם לנמנעי הסוכר מטעמי בריאות.

מרקם הלחם שהתקבל הוא אוורירי  ומפתיע , הלחם תפח יפה והפרוסה הייתה בהחלט נאה ואחידה, נוחה למריחה, ולטבילה ברוטב סמיך.

אני חייבת לציין שהכיכר אומנם מפתיעה ומצוינת  אך היא בהחלט יושבת על גבול בין בצק בחוש לבצק תופין.

לכיכר מתיקות קלה גם אם השתמשתי בסילאן ללא סוכר במקום הדבש. אפשר בהחלט להוסיף לבצק מעט אגוזים  קצוצים, צימוקים  ופירות מיובשים  במקרה זה היא הופכת לסוג של עוגה.

אפשר להוסיף לבצק מעט אגוזים קצוצים, צימוקים ופירות מיובשים ובמקום לחם לקבל מעין עוגה. אפשר להוסיף גרעינים כמו: גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, גרגרי שומשום בתוך עיסת הבצק ולפזר על פני הכיכר.

אם אתם מעוניינים לחזק את הטעמים המלוחים, ניתן להוסיף לבצק מעט עגבניות מיובשות או עשבי תיבול או לצפות את פני הכיכר בגרגירי שומשום קלויים, קצח ומלח גרוס.

את בלילת הבצק אפשר לצקת לתבניות שקעים ולעטר בגרגירי שומשום. כך מקבלים סוג של מאפינס לחם טחינה.

במתכון שרץ ברשת צוין שהאפייה מתבצעת בחום בינוני של 180 מעלות במשך 20 דקות. אצלי בתנור זה ארך 30 דקות.

לחם טחינה פיצוחים
לחם טחינה פיצוחים

החומרים לתבנית אינגלישקייק קטנה

6 כפות טחינה רגילה או גולמית  (בטחינה רגילה כיכר הלחם תצא לבנה; בטחינה גולמית מגרגרי שומשום מלא כיכר הלחם תצא חומה  כמו בתמונה)

2 כפות דבש / סילאן / סילאן ללא סוכר/ סירופ אגבה או כל תחליף סוכר

1 כפית אבקת אפיה

4 ביצים L

לעטר:

2 כפות גרעיני חמנייה

2 כפות גרעיני דלעת

2 כפות עלי ורדים

1 כפות ברס- אגוזים גרוסים מקורמלים . אפשר להשתמש רק באגוזים קצוצים לא מקורמלים




לחם טחינה פיצוחים
לחם טחינה פיצוחים

אופן ההכנה:

מניחים את הטחינה בקערה בינונית, מוסיפים  את הדבש/סילאן ומערבבים בכף או מטרפה ידנית.

מוסיפים את אבקת האפייה וביצים בזו אחר זו תוך בחישה נמרצת עד לקבלת בלילה אחידה.

מרסיסים קלות בשמן תבנית כיכר, ויוצקים לתוכה את בלילת הטחינה, ומשטחים. מפזרים על פני הכיכר את גר־
עיני החמנייה, הדלעת, עלי הוורדים והברס. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות

במשך כ- 30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הכיכר יוצא נקי ויבש.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

14 תגובות

  1. היי פסקל,
    ציינת כי השתמשת בסילאן, כדי שהלחם יהיה נטול סוכר.
    "כמו כן, השתמשתי בסילאן ללא סוכר וכך הפכתי את כיכר הלחם לא רק לנטולת קמח, אלא גם לנטולת סוכר."

    זו הטעייה, מאחר וסילאן (לא משנה כמה הוא טבעי וללא סוכר מוסף, הוא עדיין מלא בפחמימה שמתפרקת לסוכר. ולכן הלחם טחינה עם סילאן, הוא לא נטול סוכר.

    • הי חנה
      אני מבינה, אולם הכוונה היא לא לחם לסוכרתיים אלה ללחם שמתאים לכל אלו שנמנעים מגלוטן ואו סוכר מטעמי דיאטה
      ברור שזה לא לאלו שמטעמי בריאות אסור להם סוכר . אבל אכניס עכשיו חידוד לעניין .
      תודה רבה
      פסקל

  2. היי האם אפשר בלחם טחינה לוותר לגמרי על הדבש/סילאן או כל ממתיק אחר ?
    המתיקות מעט מפריעה לי

  3. תודה על המתכון, אני מכינה ללא ממתיק כלל ומוסיפה כוס מים…המרקם מתקרה ללחם ופחות לעוגה בחושה. אגב לא מצליחה למדוד כפות טחינה, המתכון שלי, כוס טחינה, כוס מים, 5 ביצים וכפית א.אפיה. חצי כפית מפזרת גרעיני דלעת קלופים.

  4. הי מרים,
    אני רוצה לנסות להכין את מה שכתבת, אבל חוששת אולי חסר משהו כיוון שכתבת לקראת הסוף "חצי כפית.." ולא כתוב של מה. אפשר לדעת של מה בבקשה?
    תודה,
    בתאל

    • הי בתאל
      שמי פסקל ולא מרים
      ולא מצאתי חצי כפית בכל המתכון
      אין לי מושג איפה החצי כפית עליה את מדברת
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here