טיגריס עם לב שוקולד

 טיגריס עם לב שוקולד

מתכון שהוא טייק אוף לעוגיות האהובות של השף קונדיטור הצרפתי שיריל ליגנאק, אשר סופי ערכה לו שינויים והתאימה אותו לנמנעים מגלוטן, והוא יצא פשוט מושלם.

החומרים: (ל-8 עוגות אישיות בתבניות מיני סברינה)

120 גרם חמאה, מומסת

145 גרם סוכר

75 גרם אבקת שקדים

115 גרם חלבונים

58 גרם קמח ללא גלוטן

45 גרם פצפוצי שוקולד

טיגריס עם לב שוקולד

לגנאש שוקולד:

85 מ"ל שמנת מתוקה 38%

70 גרם שוקולד מריר או חלב, חתוך לפיסות קטנות

10 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם?! אל תשכחו לתייג ולשתף אותי באינסטגרם 

For the English recipe scroll down

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה במיקרוגל במספר פולסים ומצננים. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר ואבקת השקדים, ומוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את החלבונים. מוסיפים את הקמח נטול גלוטן ובהדרגה את החמאה המומסת, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים היטב.

משמנים היטב את תבניות המיני סברינה ויוצקים לתוכן את הבצק. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך במשך 10-15 דקות עד להזהבה אחידה. מצננים על רשת.

מכינים את גנאש השוקולד – יוצקים את השמנת לקלחת ומביאים לרתיחה. מניחים את חתיכות השוקולד בקערה ויוצקים עליהן את השמנת הרותחת. מערבבים עד להמסת השוקולד. מוסיפים את החמאה החתוכה ומערבבים לקבלת גנאש חלק ומבריק. ממלאים את פנים המאפה בגנאש שוקולד. מכניסים לשעה במקרר עד להתייצבות.

טיגריס עם לב שוקולד

 

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כ-40 דקות

סוג המנה: חלבית

למתכונים נוספים: עוגת נפולאון קרם שניט תפוז ללא גלוטן

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

This is Sophie’s gluten-free version of a recipe created by French pastry chef Cyril Lignac

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here