

טיגריס עם לב שוקולד
מתכון שהוא טייק אוף לעוגיות האהובות של השף קונדיטור הצרפתי שיריל ליגנאק, אשר סופי ערכה לו שינויים והתאימה אותו לנמנעים מגלוטן, והוא יצא פשוט מושלם.
החומרים: (ל-8 עוגות אישיות בתבניות מיני סברינה)
120 גרם חמאה, מומסת
145 גרם סוכר
75 גרם אבקת שקדים
115 גרם חלבונים
58 גרם קמח ללא גלוטן
45 גרם פצפוצי שוקולד
לגנאש שוקולד:
85 מ"ל שמנת מתוקה 38%
70 גרם שוקולד מריר או חלב, חתוך לפיסות קטנות
10 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם?! אל תשכחו לתייג ולשתף אותי באינסטגרם
For the English recipe scroll down
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במיקרוגל במספר פולסים ומצננים. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר ואבקת השקדים, ומוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את החלבונים. מוסיפים את הקמח נטול גלוטן ובהדרגה את החמאה המומסת, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים היטב.
משמנים היטב את תבניות המיני סברינה ויוצקים לתוכן את הבצק. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך במשך 10-15 דקות עד להזהבה אחידה. מצננים על רשת.
מכינים את גנאש השוקולד – יוצקים את השמנת לקלחת ומביאים לרתיחה. מניחים את חתיכות השוקולד בקערה ויוצקים עליהן את השמנת הרותחת. מערבבים עד להמסת השוקולד. מוסיפים את החמאה החתוכה ומערבבים לקבלת גנאש חלק ומבריק. ממלאים את פנים המאפה בגנאש שוקולד. מכניסים לשעה במקרר עד להתייצבות.


דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כ-40 דקות
סוג המנה: חלבית
למתכונים נוספים: עוגת נפולאון קרם שניט תפוז ללא גלוטן
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
This is Sophie’s gluten-free version of a recipe created by French pastry chef Cyril Lignac
Ingredients
- 120 g butter, melted
- 145 g sugar
- 75 g ground almonds
- 115 g egg whites
- 58 g gluten-free flour
- 45 g chocolate puffed rice
- Chocolate ganache:
- 85 g sweet cream 38% fat
- 70 g bittersweet or milk chocolate, broken into small pieces
- 10 g unsalted butter, cut into cubes
Instructions
- Melt the butter in the microwave a few seconds at a time until it’s melted, and then let it cool a little. In a separate bowl, mix the sugar with the ground almonds and then gradually mix in the egg whites. Add the gluten-free flour and then gradually pour in the melted butter. Mix until smooth. Add the chocolate puffed rice and mix well.
- Grease a mini-savarins cake pan and pour in the dough. Bake in an oven that has been preheated to 170° for 10-15 minutes until the cakes have turned golden brown. Let the tray cool on a wire rack.
- To prepare the chocolate ganache, pour the cream into a pot and bring to a boil. Put the chocolate pieces in a bowl and pour the boiling cream on top of them. Mix until smooth. Add the butter cubes and mix well. Fill the inside of the mini cakes with the chocolate ganache and place in the fridge for them to set.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 40 minutes.
- Status: Dairy.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק