חיתוכיות שקדים
חיתוכיות שקדים

אני מאוד אוהבת את החיתוכיות, ריבועי עוגה שטוחות ומלאות בכל טוב, שמאפשרות בהכנתן שילוב גדול של חומרי גלם. אך בעיקר אני מחבבת את הרעיון שהן נאפות כעוגה ובתום האפייה נארזות כעוגיות. כאלו הן חיתוכיות שקדים, במתכון שלפניכם השקדים עושים את העבודה, לכן כל נגיסה בהן הופכת לחגיגה.

 

* For the English recipe scroll down *

חיתוכיות שקדים

החומרים (לתבנית קטנה 20X20 או 22X22):

50 גרם מחמאה מרוככת

2 כפות שמן קוקוס

3/4 כוס סוכר

2 ביצים L

1 שקית סוכר וניל

2-1 טיפות תמצית שקדים

200 גרם שקדים מולבנים (ללא קליפה), טחונים דק

2 כפות קמח, מנופה

1/2 כפות אבקת אפייה

1 כפית קליפת לימון או תפוז, מגוררת

לעיטור:

1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים

1/4 כוס אבקת סוכר

חיתוכיות שקדים
חיתוכיות שקדים

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם  #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

אופן ההכנה:

שמים את המחמאה ושמן הקוקוס בקערת מערבל חשמלי. מוסיפים את הסוכר ומערבלים כ-2 דקות.

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבול וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את סוכר הווניל, תמצית השקדים, השקדים טחונים, הקמח, אבקת האפייה וקליפת הלימון או התפוז. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ודחוסה מעט.

מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ומעבירים לתוכה את עיסת בצק השקדים. משטחים את הבצק בתבנית כשגובהה לא יעלה על 2 ס"מ. מפזרים על פני הבצק את השקדים המולבנים בשכבה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-30-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

מוציאים מהתנור ומכסים ביריעת אלומיניום (נייר כסף), כך שומרים על רכות העוגה. מצננים. מוציאים את העוגה מהתבנית באמצעות נייר האפייה. חותכים ומיישרים את ארבע צלעות העוגה בעזרת סכין משוננת וחותכים אותה לריבועים שווים של 4X4 או 5X5. בוזקים על חיתוכיות השקדים אבקת סוכר.

חיתוכיות שקדים
חיתוכיות שקדים

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

I love baking squares with almonds and other flavors

that are filled with all sorts of sweet goodness.

A variety of ingredients can be used to make them

and it’s fun to make a big cake and then cut them

into squares and store them as if they were cookies.

In the following recipe, the almonds make every

bite stupendous.

 

 

photos, styling & food prep:PASCALE PEREZ-RUBIN

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

10 תגובות

    • הי לבל
      האמת זה תלוי שמשפחה אצלי אחרי יומיים לא נשאר פרור
      אבל אם נשאר לך כמות גדולה את יכולה לשמור במקרר
      אך יש להוציא מהמקרר רבע שעה לפני ההגשה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here