

אני מאוד אוהבת את החיתוכיות, ריבועי עוגה שטוחות ומלאות בכל טוב, שמאפשרות בהכנתן שילוב גדול של חומרי גלם. אך בעיקר אני מחבבת את הרעיון שהן נאפות כעוגה ובתום האפייה נארזות כעוגיות. כאלו הן חיתוכיות שקדים, במתכון שלפניכם השקדים עושים את העבודה, לכן כל נגיסה בהן הופכת לחגיגה.
* For the English recipe scroll down *
חיתוכיות שקדים
החומרים (לתבנית קטנה 20X20 או 22X22):
50 גרם מחמאה מרוככת
2 כפות שמן קוקוס
3/4 כוס סוכר
2 ביצים L
1 שקית סוכר וניל
2-1 טיפות תמצית שקדים
200 גרם שקדים מולבנים (ללא קליפה), טחונים דק
2 כפות קמח, מנופה
1/2 כפות אבקת אפייה
1 כפית קליפת לימון או תפוז, מגוררת
לעיטור:
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
1/4 כוס אבקת סוכר


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. אל תשכחו לתייג אותי אשמח לראות את התוצרים שלכם #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
אופן ההכנה:
שמים את המחמאה ושמן הקוקוס בקערת מערבל חשמלי. מוסיפים את הסוכר ומערבלים כ-2 דקות.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבול וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את סוכר הווניל, תמצית השקדים, השקדים טחונים, הקמח, אבקת האפייה וקליפת הלימון או התפוז. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ודחוסה מעט.
מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ומעבירים לתוכה את עיסת בצק השקדים. משטחים את הבצק בתבנית כשגובהה לא יעלה על 2 ס"מ. מפזרים על פני הבצק את השקדים המולבנים בשכבה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-30-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.
מוציאים מהתנור ומכסים ביריעת אלומיניום (נייר כסף), כך שומרים על רכות העוגה. מצננים. מוציאים את העוגה מהתבנית באמצעות נייר האפייה. חותכים ומיישרים את ארבע צלעות העוגה בעזרת סכין משוננת וחותכים אותה לריבועים שווים של 4X4 או 5X5. בוזקים על חיתוכיות השקדים אבקת סוכר.


סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
I love baking squares with almonds and other flavors
that are filled with all sorts of sweet goodness.
A variety of ingredients can be used to make them
and it’s fun to make a big cake and then cut them
into squares and store them as if they were cookies.
In the following recipe, the almonds make every
bite stupendous.
Ingredients
- 50 gr. butter, softened
- 2 Tbsp. coconut oil
- ¾ cup sugar
- 2 large eggs
- 1 packet vanilla sugar
- 1 to 2 drops almond concentrate
- 200 gr. blanched almonds (without skins), ground
- finely
- 2 Tbsp. flour, sifted
- ½ Tbsp. baking powder
- 1 tsp. lemon or orange zest
- Toppings
- ½ cup sliced almonds
- ¼ cup powdered sugar
Instructions
- Put the butter and coconut oil in the bowl of an electric
- mixer. Add the sugar and mix for two minutes.
- Add the eggs one at a time while mixing and continue
- to mix until smooth.
- Add the vanilla sugar, almond extract, ground
- almonds, flour, baking powder and lemon or orange
- zest. Mix until smooth and thick.
- Line a tray with baking paper and pour in mixture.
- Flatten batter so that it isn’t over 2 cm. high. Sprinkle
- almonds on top evenly. Bake in an oven that has
- been preheated to 160° for 25 to 30 minutes until
- a toothpick inserted into the center comes out dry.
- Remove from the oven and cover with aluminum
- foil so that cake doesn’t dry out.
- After cake has cooled, use the baking paper to
- help you remove cake from pan.
- Cut off any edges of the cake necessary to make
- the cake rectangular. Cut cake into squares (4x4
- or 5x5) and then powdered sugar.
photos, styling & food prep:PASCALE PEREZ-RUBIN
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
היי האם אפשר שמן אחר חוץ משמן קוקוס?
הי חגית
את יכולה להחליף בשמן רגיל
כמה זמן נשמרות החיתוכיות והיכן עדיף לשמור?
הי לבל
האמת זה תלוי שמשפחה אצלי אחרי יומיים לא נשאר פרור
אבל אם נשאר לך כמות גדולה את יכולה לשמור במקרר
אך יש להוציא מהמקרר רבע שעה לפני ההגשה
אפשר לוותר על התמצית שקדים??
הי טליה
את יכולה לוותר או להחליף בכל תמצית אחרת
ואפשר חמאה במקום מחמאה?
הי אוולין
כן את יכולה להחליף
וואו!!הן פשוט מושלמות!!!!הזכיר לי את המילוי של המסאפן..תגדילו כמויות כי הן מתחסלות בצ'יק!
איזה כיף לקבל כזו תגובה <3
אפשר רק קמח שקדים?
אוולין את יכולה לנסות :)
וואו!!הן פשוט מושלמות!!!!הזכיר לי את המילוי של המסאפן..תגדילו כמויות כי הן מתחסלות בצ'יק!
הי מור
האמת את צודקת :)
כמה זה 200 גרם שקדים טחונים בכוס
דניאלה
2 כוסות
האם ניתן להחליף את המחמאה בשמן? או בתחליף אחר?
תודה
הי נאווה
את יכולה לנסות לא נראה לי שיהיה בעיה
אני לא ניסתי עם שמן או משהו אחר