

את חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד אני מכינה בעיקר לבני. כאשר בני הצעיר שי חזר מהבסיס לחופשה, הוא עשה כהרגלו את סיבוב פתיחת מכסי הסירים שנחו על הכיריים, שואף מהניחוחות ומנקר מתוכם בהנאה. בני אוהב מאוד את שוקולד וחמאת בוטנים.(בעודי חושבת איך להפתיע אותו עם חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד)
כאשר הגיע למחלקת המתוקים, בעודו פורס מעוגת השמרים מלאת השוקולד שהייתה מונחת על השיש, אמר כבדרך אגב: "אמא, מזמן לא הכנת את החטיפים משוקולד וחמאת בוטנים קוביות שוקולד וחמאת בוטנים שהכנת לנו כשהיינו ילדים. בבקשה תכיני אותם".
הבקשה שלו הובילה אותי להכין לו את אחד המתכונים האהובים עליו שמשלבים את שני הטעמים. אני מאמינה שגם אצלכם הילדים אוהבים את השילוב הטעים בין שוקולד לחמאת בוטנים בחרתי להכין חיתוכיות שוקולד עם חמאת בוטנים. החיתוכיות עשויות משכבת בצק שאינו זקוק לאפייה אלא לקירור. מעליו מונחת שכבת שוקולד עם חמאת בוטנים, ועל כל הטוב הזה מזלפים זרזיף של חמאת בוטנים מרוככת ומדוללת במים. כך מתקבל מראה משויש. כאשר נוגסים בחיתוכיות אחרי שמוציאם מהמקרר מתקבלת הרגשה כאילו אכלנו גלידת שוקולד בוטנים.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם מוס מסקרפונה ולימון במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
For the English recipe scroll down
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד
החומרים: (לתבנית בגודל 24X24 ס"מ)
לשכבת הבסיס:
200 גרם ביסקוויטים, טחונים
3 כפות שקדים מולבנים, טחונים
70 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס מומס
1/2 כפית תמצית וניל
לשכבת השוקולד והחמאת הבוטנים:
200 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
1 כף חמאה (שמן קוקוס)
125 גרם שמנת מתוקה
2 כפות חמאת בוטנים
בלילת בוטנים:
2 כפות חמאת בוטנים
5 כפות מים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מניחים בקערה בינונית את הביסקוויטים, מוסיפים את השקדים הטחונים, החמאה המומסת והווניל. מערבבים ולשים יחד היטב. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים את תערובת הביסקוויטים בתבנית בשכבה אחידה ולוחצים אותה היטב. מכניסים למקרר לרבע שעה.
מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד, מוסיפים את החמאה והשמנת וממיסים במיקרוגל במספר פולסים או באמבט אדים (באן מרי). מערבבים היטב. מבלעים את חמאת הבוטנים בשוקולד המומס לבלילה אחידה.
יוצקים את בלילת השוקולד והבוטנים על שכבת הביסקוויטים ומשטחים היטב. בקערית נפרדת מערבבים את חמאת הבוטנים, המים ותמצית הווניל עד לקבלת בלילה חלקה. יוצקים אותה על פני שכבת השוקולד ובעזרת קיסם יוצרים צורות של שיש (שמיניות הלוך וחזור). מכניסים למקרר לשעתיים.
נעזרים בנייר האפייה כדי לחלץ את העוגה מהתבנית וחותכים אותה לריבועים בגודל 5X5 או 6X6 ס"מ. שומרים במקרר עד להגשה.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעה
סוג המנה: חלבי או פרווה
הכנה וסטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- Bottom layer:
- 200 g petit beurre crumbs
- 3 tbsp ground almonds
- 70 g butter or coconut oil, melted
- ½ tsp vanilla extract
- Chocolate and peanut butter layer:
- 200 g bittersweet chocolate (60% cocoa), broken into pieces
- 1 tbsp butter or coconut oil
- 125 g sweet cream
- 2 tbsp peanut butter
- Peanut mixture:
- 2 tbsp peanut butter
- 5 tbsp water
- 1 tsp vanilla extract
- Baking paper
Instructions
- Place the petit beurre crumbs in a medium bowl. Add the ground almonds, melted butter and vanilla. Mix well. Line a baking tray with baking paper and form a layer with the petit beurre mixture. Press down to flatten crumbs. Place in the fridge for 15 minutes. Place the chocolate pieces in a glass blow. Add the butter and cream. Melt in the microwave a few seconds at a time or heat over a bain marie. Mix well and then add the peanut butter. Mix again.
- Pour the chocolate peanut mixture over the layer of petit beurre and flatten. In a separate bowl, mix the peanut butter with the water and vanilla until smooth. Pour on top of the chocolate layer. Take a toothpick and drag it through the mixture to make a marble-like design. Put in the fridge for 2 hours.
- Remove the cake from the pan by pulling it up with the ends of the baking paper. Cut squares that are 5 cm x 5 cm or 6 cm x 6 cm. Store in the fridge until serving.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 60 minutes.
- Status: Dairy or Pareve.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק