מחפשים מעדן של חצילים אשר ממש ישתלב היטב בכל ארוחה חגיגית או יהפוך את הכריך למושקע במיוחד? אל תוותרו על סלט זעלוק סלט חצילים חמצמץ איני זוכרת אם אי פעם נתקלתי באדם שאינו אוהב זעלוק סלט חצילים.

מדובר עם ירק שמשתדך היטב עם שלל תבלינים ורטבים, אשר מעניקים לחציל טעם נוסף או משלים לטעמו המיוחד. אם תצוותו לחציל, ציפוי טחינה, שמן זית  או שום, תגלו שטעמו שונה מאשר אם תוסיפו לו, למשל, כוסברה ובזיליקום: חומץ בלסמי  ומיץ לימון, או קארי, אריסה, ופלפל שטה.

וזה עוד לא הכל: החצילים מקבלים באהבה את כל  שיטות בישול שבהן נשתמש להכנתם. פעם הוא קלוי, לעיתים מטוגן,  ולפרקים מבושל, מאודה או ממולא. בכל פעם הוא הופך למעדן מפתיע, מעניין ומיוחד.

לאחרונה אני מרבה להכינו בגרסה מעודנת, ואם תרצו אולי בגרסה הדיאטטית. מסתפקת באידוי או בישול מוסיפה תבלינים מערבבת היטב ( התבלינים הם הסוד) ומקבלת מעדן של ממש המשתלב בכול ארוחה חגיגית אבל משמש מצע נפלא בכריך מדוגם.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

טיפסקל

בוחרים בחצילים בעלי גבעול יפה וירוק, שקליפתם חלקה ומתוחה והגוון שלהם סגול כהה עד שחור.

כשמחזיקים את החציל הוא צריך להיות קל  משקל ביחס לגודלו ולצורתו.





רוצים להימנע מטיגון? רססו או הברישו את פרוסות החציל בשמן והכניסו לאסכלה לצלייה.

אפשר לאדות או לבשל במים אך אפשר בחלט לרכך במיקרוגל מספר דקות וללא קליפה.

 

סלט חציל חמצמץ

החומרים ל- 4 מנות

3 חצילים בינונים קלופים

3-2 שיני שום  כתושות (לפי הטעם)

מיץ מלימון בינוני

3-2 גבעולי פטרוזיליה קציצה

מלח ופלפל לפי הטעם

לגיוון ושדרוג

1 פלפל ירוק חריף קצוץ קטן מאוד

1 כף הריסה

1/4 כוס כוסברה קצוצה

להגשה:

מעט פטרוזיליה קצוצה





אופן ההכנה:

מניחים את החצילים הקלופים  בכלי אידוי ומאדים עד לריכוך. או שמכניסים את החצילים הקלופים לסיר בינוני, יוצקים מים עד כדי כיסוי ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך . מסננים וסוחטים את החצילים.

שיטה נוספת לריכוך: מניחים את החצילים הקלופים בכלי שניתן להכניס במיקרוגל. מכסים ומרככים במיקרוגל כ-7 דקות .

מעבירים ת החצילים המרוככים באחת השיטות לקערה ומרסקים במזלג (אני אוהבת שהריסוק אינו אחיד לכן השימוש כאן במזלג) או הכניסו את החצילים למעבד מזון וריסקו את החצילים היטב.

מוסיפים לחצילים את כל יתר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. אפשר לגוון את הסלט על ידי הוספת פלפל קצוץ, או הריסה וכוסברה. מגישים קר ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.

 

סלט עזלוק

 

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here