בקלאווה| עוגיות אגוזים

קבלו מתכון ל בקלאווה עוגה/עוגיות אגוזים  מהמטבח הים תיכוני. שכבות שכבות של עלים דקיקים ופריכים חובקים מלית עשירה של אגוזים מקבלים עוגת בקלאווה עוגה/עוגיות אגוזים  ואת כל הטוב הזה מחבק ואוסף סירופ סוכר ריחני שמשלים הכול לכדי ביס אחד מושלם. לעוגיות הבקלאווה עוגיות אגוזים גרסאות רבות, והם משתנות בהתאם לשימוש בסוגי אגוזים שונים ולא פעם השינוי מתבטא גם בסוג הבצק אשר משתנה ומשפיע מאוד על מרקם וטעם העוגיות.  יש גרסאות בהן משתמשים בבצק עלי פילו או עלי פילאס והמפורסם בהם הוא כמובן השימוש בבצק עלים. לדעתי חשוב מאוד להקפיד על בחירת סוג המלית הכלואה בין עלעלי בצק. ואחרי שבחרתם את סוג הבצק, סוג המלית מגיע סירופ סוכר מתקתק וריחני שמשלים את כל הטעם.

 

החומרים: ל- 30-25 עוגיות

1 חבילה (400 גרם) בצק עלים מוכן קנוי או עלי פילן או עלי פילאס במקרה ומשתמשים בעלים אלו יש לרסס בתרסיס שמן או חמאה בין העלים

למלית:

1 כוס אגוזי פקאן, או פיסטוקים טחונים או שילוב של סוגים שונים של אגוזים)

3/4 כוס בוטנים, טחונים

1 כוס שקדים, טחונים

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 חלבון

2 כפות מיץ לימון

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 כף קליפת תפוז מגוררת

1/4 כפית ציפורן, טחונה

1/2 כפית קינמון

לסירופ:

½1 כוסות סוכר

½1 כוסות מים

קליפה מגוררת מ- 1 לימון

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כפית תמצית הדרים

 

בקלאווה| עוגיות אגוזים





אופן ההכנה:

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 24X35 ס"מ. מניחים עלה בצק בתחתית תבנית אפייה משומנת.

מערבבים את חומרי המלית ומשטחים על הבצק בתבנית. מניחים מעל את עלה הבצק השני ומשהים שעה במקרר.

חותכים את העוגה למעוינים או לריבועים, ואופים 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל – 190 מעלות.

מבשלים את חומרי הסירופ בסיר על אש נמוכה-בינונית כ- 30 דקות, עד קבלת סירופ צמיגי. יוצקים חצי מהסירופ על העוגה, בעודה חמה. מצננים.

לפני ההגשה מחממים את יתר הסירופ ויוצקים על העוגה הקרה.

 

  • טיפסקל

ניתן להכין את הבקלאווה בצורת מעוינים או לחתוך לריבועים קטנים.

שיטה נוספת היא: להניח את העלים על משטח למלא ולגלגל כגלילה ואז מכווצים בעדינות את הרולדה מקצה אחד אל המרכז כך שייווצרו על הרולדה כיווצים שווים. מכווצים באותה דרך את הקצה השני.

ואפשר גם למלא כגלילה כמו רולדה להדק היטב ולאפות.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

10 תגובות

  1. היי פסקל..תודה על המתכונים שלך. יעתיק אה סאחה…
    הבקלוואה שלך בתמונה נראית מגולגלת ולא מקומטת…איך עשית את זה?
    תודה

    • הי קרולין
      כל כך הרבה זמן לא שמעתי את הברכה הזו " יעתיק סאחה…" ממש ריגשת אותי תודה רבה <3
      לגבי שאלתך זה מאוד פשוט במקום לעשות שכבות שמתי מספר עלי פילו או רצועה של בצק עלים ומילאתי במלית לכל האורך וגלגלתי
      אם אני זוכרת נכון יוצא 2 או שלוש רצועות בינוניות .
      אגב עכשיו אכניס את השיטה כאן בטיפים לטובת כולם
      בהצלחה
      אם הכנת אל תשכחי לשתף אותי :)

    • הי מיכל
      יש באתר פוסט המדבר על עלי הבריק שהם עגולים ותוצרת בית אולם יש להתנהג איתם בדיוק כמו עלי פילו היכנסי לפוסט וקראי מה אפשר לעשות ואיך עובדים איתם. היופי בעלי הפילו שהם גדולים וניתן להכין איתם הכול ואת יכולה לגזור אותם לגדלים שאת רוצה (כמו ריבועי) או לעצב בכל צורה אחרת. היכנסי לפוסט -עלי הבריק – דקיקים, פריכים ומתפצפצים באתר. בהצלחה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here