

לפעמים הרעיון, הפשטות, ומהירת ההכנה מפתיעים. זו מנה אהובה על ילדים ובוגרים כאחד, בהכנתהמשולבים רוטב צ'ילי מתוק, דבש, ורימונים. אין כמו נתחי פרגיות (ולמעשה ירכי עוף) בעסיסיות וברכות.
החומרים: ל- 6 מנות
12-10 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם)
1/4 כוס שמן זית
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף סילאן
1 כף דבש
1 כף רכז רימונים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומשהים במקרר שעתיים (אפשר יום מראש).
מסדרים את הפרגיות בתבנית אפייה ואופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מדי פעם יוצקים על הפרגיות מהרוטב.
- טיפסקל
הכינו מצע פרוסות תפוחי אדמה, בצל ובטטה, בזקו מעל מלח, פלפל ושמן זית ואפו 30 דקות ב-180עלות. הניחו מעל את הפרגיות המושרות והמשיכו לאפות יחד.
- טיפסקל
לצלייה על להבה פתוחה, חתכו את הפרגיות לקוביות, השרו במשרה ושפדו אותם על מקלות עץ.
צילום: דרור כץ
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
היי פסקל
כמה זמן נדרש לאפות את הפרגיות ברגע שאניח אותן על התפו״א/בטטות שכבר נאפו ? האם אותו זמן שאופים כמו בהוראות המתכון בהתחלה ? בלי התפו״א!
תודה מראש
הי רונית
את לא חייבת להצמד אל הזמנים . בגלל שתפוחי האדמה מוכנים . עשי ביבי סיטר והשקי מידי פעם
לא יותר משעה כדי לא לייבש יותר מידי את הפרגית