לפעמים הרעיון, הפשטות, ומהירת ההכנה מפתיעים. זו מנה אהובה על ילדים ובוגרים כאחד, בהכנתהמשולבים רוטב צ'ילי מתוק, דבש, ורימונים. אין כמו נתחי פרגיות (ולמעשה ירכי עוף) בעסיסיות וברכות.

החומרים: ל- 6 מנות

12-10 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם)

1/4 כוס שמן זית

1 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1 כף סילאן

1 כף דבש

1 כף רכז רימונים

אופן ההכנה: 

מערבבים את כל החומרים ומשהים במקרר שעתיים (אפשר יום מראש).

מסדרים את הפרגיות בתבנית אפייה ואופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מדי פעם יוצקים על הפרגיות מהרוטב.

 

  • טיפסקל

הכינו מצע פרוסות תפוחי אדמה, בצל ובטטה, בזקו מעל מלח, פלפל ושמן זית ואפו 30 דקות ב-180עלות. הניחו מעל את הפרגיות המושרות והמשיכו לאפות יחד.

  • טיפסקל

לצלייה על להבה פתוחה, חתכו את הפרגיות לקוביות, השרו במשרה ושפדו אותם על מקלות עץ.

צילום: דרור כץ

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. היי פסקל
    כמה זמן נדרש לאפות את הפרגיות ברגע שאניח אותן על התפו״א/בטטות שכבר נאפו ? האם אותו זמן שאופים כמו בהוראות המתכון בהתחלה ? בלי התפו״א!
    תודה מראש

    • הי רונית
      את לא חייבת להצמד אל הזמנים . בגלל שתפוחי האדמה מוכנים . עשי ביבי סיטר והשקי מידי פעם
      לא יותר משעה כדי לא לייבש יותר מידי את הפרגית

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here