

לסופגניות תמצאו מבחר מתכונים וגרסאות שונות ומעניינות להכנה. אני מזמינה אותכם להכין את הסופגניות שלכם עם קמח כוסמין. זהו קמח עדין ודק יותר מכל קמח כוסמין בו השתמשתי עד היום.
התקבלו סופגניות אווריריות במרקם רך וגמיש השומרים על גמישותן גם ביום למחרת למרות שהוכנו עם שמרים.
החומרים: ל- 18-15 סופגניות בהתאם לגודל שתכינו
1 כוס ועוד 2 כפות בערך (220 מ"ל) מים
3 כפות ( 50 מ"ל) שמן קנולה
1 ביצה
1/2 כוס (100) סוכר
1 כף גדושה (25 גרם ) שמרים טריים
2 כוסות (400 גרם ) קמח לבן, מנופה
1/2 1 כוסות (300 גרם) קמח כוסמין מנופה
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כפית ברנדי
1 כפית גדושה(8 גרם) מלח
קמח לעיבוד ואיסוף הבצק כ-1/2 כוס


לעיבוד הבצק:
1/2 כוס קמח מנופה
שמן לטיגון
למילוי:
ריבה אדומה (או כל סוג אחר )
להבזקה:
1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את המים, השמן, הביצה, הסוכר, השמרים, הקמחים קליפת הלימון והברנדי.
מערבלים בדרגת ובמהירות איטית במשך 3 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים במהירות בינונית כ- 6 דקות.
במהלך הלישה, הבצק מתקבל גמיש ורך, אך מעט דביק. במידה דביק מידי מוסיפים עוד מעט קמח כף בכל פעם ובמידה והבצק יבש יש להוסיף מעט מים (כף בכל בכל פעם ).
(חשוב לעבוד עם כפות כדי להגיע למרקם הרך והגמיש של הבצק)
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט מכסים את הבצק ומשהים למשך 20 דקות בטמפ' החדר.


לשים ומוציאים את האוויר מהבצק, ומעבדים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים אותו היטב.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס קטנה, מעצבים לכדורים ומשהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות יכפילו את נפחן.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשצדן התפוח כלפי מטה (כך יתפחו מיד גם בצד התחתון).
מכסים את הסיר ומטגנים כדקה. מסירים את המכסה, מטגנים דקה נוספת והופכים את הסופגנייה – לקבלת הפס הלבן שסביבן.
מוציאים לנייר סופג, ממלאים בריבה בעזרת מזרק או שקית זילוף ובוזקים מעל אבקת סוכר.
- טיפסקל לגיוון ולטעם:
מיני סופגניות כוסמין – יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 4-3 ס"מ, מתפיחים במקום חמים כ-20 דקות
ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון חום זהבהב מוציאים על מגבות נייר סופג.
מערבבים בקערית נפרדת 5 כפות סוכר עם 1/2 כף קינמון טחון. מגלגלים את המיני סופגניות בתערובת הסוכר והקינמון ומגישים.


- טיפסקל
בצק הכוסמין רך ועדין לכן צריך להקפיד לא לקמח מידי את הבצק
צילומים – מנחם גרייבסקי
בשיתוף- הטחנות הגדולות של א"י
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 1 cup + 2 Tbsp. water
- 3 Tbsp. canola oil
- 1 egg
- ½ cup sugar
- 25 gr. fresh yeast (or 1 Tbsp. dry yeast)
- 2 cups white wheat flour, sifted
- 1 ½ cups spelt flour, sifted
- 1 Tbsp. lemon zest
- 1 tsp. brandy
- 1 heaping tsp. salt
- For preparing sufganiyot:
- ½ cup flour, sifted
- Oil for deep frying
- Filling:
- Red jam, or any other jam
- Topping:
- ½ cup powdered sugar
Instructions
- Add the water, oil, egg, sugar, yeast, wheat and spelt flour, lemon zest, and brandy to the bowl of an electric mixer fitted with a dough hook. Mix slowly for 3 minutes, then add the salt, and mix on medium speed for 6 minutes.
- The dough should be soft and pliant, and also a little sticky. If it’s too sticky, you can add a little more flour, 1 tablespoon at a time. If the dough is too dry, you can add a little more water, 1 tablespoon at a time.
- Transfer the dough to a greased bowl, then cover it and let the dough rest for 20 minutes at room temperature. Next, knead the dough again inside the bowl, and punch out all the air. Transfer the dough to a floured work surface and knead it well. Roll out the dough until it’s 1 cm thick. Take a small glass and cut out circles. Form the circles into balls, then let them rise in a warm place for 20 minutes, until they double in volume.
- Heat the oil in a pot for deep frying. Add a few of the balls, flipping them over so that the expanded part that was facing up goes face down into the hot oil. This will then cause the smooth side to expand. Cover the pot and let the sufganiyot fry for 1 minute. Remove the cover, let the sufganiyot fry for 1 more minute, then flip them all over. You’ll start to see the white line that separates the two sides. When they’re done, remove them and place them on paper towels. Use a syringe or pastry bag to add filling to the inside of the sufganiyot. Sprinkle powdered sugar on top.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 2 hours.
- Status: Parve.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק







































