סופגניות אווריריות במרקם רך וגמיש

לסופגניות תמצאו מבחר מתכונים וגרסאות שונות ומעניינות להכנה. אני מזמינה אותכם להכין את הסופגניות שלכם עם קמח כוסמין. זהו קמח עדין ודק יותר מכל קמח כוסמין בו השתמשתי עד היום.

התקבלו סופגניות אווריריות במרקם רך וגמיש השומרים על גמישותן גם ביום למחרת למרות שהוכנו עם שמרים.

החומרים: ל- 18-15 סופגניות בהתאם לגודל שתכינו

1 כוס ועוד 2 כפות בערך (220 מ"ל) מים

3 כפות   ( 50 מ"ל) שמן קנולה

1 ביצה

1/2 כוס  (100) סוכר

1 כף גדושה (25 גרם ) שמרים טריים

2 כוסות (400 גרם ) קמח לבן, מנופה

1/2 1 כוסות (300 גרם) קמח כוסמין מנופה

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 כפית ברנדי

1 כפית גדושה(8 גרם) מלח

קמח לעיבוד ואיסוף הבצק  כ-1/2 כוס

סופגניות כוסמין בזוקות אבקת סוכר

לעיבוד הבצק:

1/2 כוס קמח מנופה

שמן לטיגון

למילוי:

ריבה אדומה (או כל סוג אחר )

להבזקה:

1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את המים, השמן, הביצה, הסוכר, השמרים, הקמחים  קליפת הלימון והברנדי.

מערבלים בדרגת ובמהירות איטית במשך 3 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים במהירות בינונית כ- 6 דקות.

במהלך הלישה, הבצק מתקבל גמיש ורך, אך מעט דביק. במידה דביק מידי מוסיפים עוד מעט קמח כף בכל פעם ובמידה והבצק יבש יש להוסיף מעט מים (כף בכל בכל פעם ).

(חשוב לעבוד עם כפות כדי להגיע למרקם הרך והגמיש של הבצק)

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט מכסים את הבצק ומשהים למשך 20 דקות בטמפ' החדר.

 ריבה וסופגנייה
ריבה וסופגנייה

לשים ומוציאים את האוויר מהבצק, ומעבדים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים אותו היטב.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס קטנה, מעצבים לכדורים ומשהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות יכפילו את נפחן.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשצדן התפוח כלפי מטה (כך יתפחו מיד גם בצד התחתון).

מכסים את הסיר ומטגנים כדקה. מסירים את המכסה, מטגנים דקה נוספת והופכים את הסופגנייה – לקבלת הפס הלבן שסביבן.

מוציאים לנייר סופג, ממלאים בריבה בעזרת מזרק או שקית זילוף ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

  • טיפסקל לגיוון ולטעם: 

מיני סופגניות כוסמין – יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 4-3 ס"מ, מתפיחים במקום חמים כ-20 דקות

ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון חום זהבהב מוציאים על מגבות נייר סופג.

מערבבים  בקערית נפרדת  5 כפות סוכר  עם 1/2 כף קינמון טחון. מגלגלים את המיני סופגניות בתערובת הסוכר והקינמון ומגישים.

אפשר להכין מהבצק מיני סופגניות ולגלגל בסוכר וקינמון
אפשר להכין מהבצק מיני סופגניות ולגלגל בסוכר וקינמון
  • טיפסקל

בצק הכוסמין  רך ועדין  לכן צריך להקפיד לא לקמח מידי את הבצק

צילומים – מנחם גרייבסקי

בשיתוף- הטחנות הגדולות  של א"י

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here