שושני שמרים במלית גבינה ואגוזים

לעומת הרבה אנשים אחרים, אני מעולם לא פחדתי מבצק שמרים. מניסיוני מדובר בבצק קל ונוח לעבודה, נפלא
ללישה ידנית או במערבל חשמלי עם וו הלישה. בנוסף, אפשר להכינו באמצע השבוע ולהקפיאו כבצק טרם
האפייה. בחרתי להציע לכם להכין בצק שמרים מאוד פשוט ומהיר הכנה וממנו ליצור פרחי גבינה ואגוזים. ההכנה של הבצק תאפשר לאלו מכם אשר חוששים מסוג הבצק הזה להתיידד עמו ולתרגל. חשוב להקפיד ולאפשר לבצק לנוח.

טיפסקל:

בשווקים תמצאו גם שמרים יבשים – הם טובים מאוד, כי יש להם חיים
ארוכים. שומרים אותם במקרר או במקפיא וכך תמיד יש שמרים בבית.
50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.
חשוב להקפיד ולאפשר לבצק לנוח, ובמילים אחרות – לתפוח. כשהזמן קצר אפשר לתת לבצק לנוח במקרר

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם  והכי חשוב שתפו את המתכון עם חברים ומשפחה כדי שכולם ייהנו מכל הטוב הזה. 

 

שושני שמרים במלית גבינה ואגוזים

 

שושני שמרים במלית גבינה ואגוזים

החומרים: ל 24- עוגיות:
לבצק:
3.5 כוסות קמח, מנופה
25 גרם שמרית
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס חלב (או מים)
3 חלמונים

קליפה מגוררת מ 1/2- לימון
קליפה מגוררת מ- 1/2 תפוז
120 גרם חמאה מומסת פושרת
1 כפית מלח

שושני שמרים במלית גבינה ואגוזים
שושני שמרים במלית גבינה ואגוזים

למלית גבינה ואגוזים:
500 גרם גבינה לבנה יבשה 5% שומן
1/2 כוס אבקת סוכר ) 100 גרם(
2 שקיות סוכר וניל ) 20 גרם(
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 חלמון
קליפה מגוררת מ 1/2- לימון
2 כפות אבקת קורנפלור
20 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים
1/2 כוס צימוקים
1/4 כפית קינמון
להברשה:
ביצה טרופה – לא הכרחי
להגשה:
אבקת סוכר

 

שושני שמרים במלית גבינה ואגוזים
שושני שמרים במלית גבינה ואגוזים

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
מכסים ביריעת פלסטיק נצמד או מגבת ומניחים במקום חמים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
הכנת מלית הגבינה והצימוקים: מערבבים גבינה, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.

מורחים על הבצק את המלית בשכבה אחידה וחלקה. מגלגלים את הבצק לגלילה מהצד הקרוב אליכם אל הצד
המרוחק מכם. חותכים את הגלילה לפרוסות בעובי של כ- 2- ס"מ. מסדרים את הפרוסות ברווחים שווים
כשהן נתונות על הצד הפרוס (כמו שבלול) בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומניחים
לתפיחה כעשרים דקות. מחממים תנור ל 190- מעלות. מברישים בעדינות בביצה טרופה (לא הכרחי) ואופים כ -15- 25 דקות, עד שהפרוסות מזהיבות. מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

שושני שמרים במלית גבינה ואגוזים
שושני שמרים במלית גבינה ואגוזים

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here