הקובה אופיינית למטבח העיראקי ולעדות רבות. במצרים היא נקראת "קובבה", בעיראק "קובה", בסוריה ולבנון "קיבה" ועוד. הקובה העיראקית מוארכת וממולאת בשר טחון.

לקובה צורות הכנה רבות: מעטה בורגול ממולא בשר, מעטה אורז ממולא בשר, מעטה סולת או במלית בשר ועוד גרסאות וצורות מעניינות. בקרוב, אני מבטיחה להקדיש לקובה מדור שלם.

 

החומרים: ל-20-15 קובות

½2 כוסות בורגול

1 כוס קמח מנופה

2 כפות שמן

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

למלית:

4 כפות שמן

1 בצל בינוני, קצוץ

300 גרם בשר בקר טחון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית קינמון

1/2 – 1 כוס מים בהתאם לספיגה

שמן קנולה לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה: 

משרים בורגול במים קרים במשך שעתיים. שוטפים ומסננים היטב.

לשים בורגול, קמח, שמן, מלח ופלפל לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מעט מים בעת הלישה.

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ובשר כ-10 דקות תוך בחישה. מעבירים לקערה ומוסיפים מלח, פלפל, קינמון ומים בהתאם לספיגה עד לקבלת עיסה אחידה.

נוטלים מעיסת הבורגול בידיים רטובות ויוצרים קציצה. יוצרים גומה במרכז, ממלאים אותה במלית ומכסים בעיסת הבורגול. מגלגלים בין כפות הידיים לקציצה ארוכה, ומחודדת קלות בקצוות. חוזרים על הפעולה.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות עד השחמה.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here