עוגת קרם על קרם

כאשר חוגגים אירועים חשובים כמו: יום הולדת, יום נישואין או הצלחה בעבודה וקידום בדרגה. מה יותר מתוק מלהציע לכם להכין מתכון לעוגה חגיגית כמו זו שלפניכם: עוגת קרם על קרם עשירה, יפה ומושקעת שתסמל בטעם ויופי את האירוע שלכם.

בחירת עוגת קרם על קרם לדעתי מתאימה במיוחד, יש בה שכבת קרם אחת ושכבת קרם שנייה מלאה שוקולד ופצפצי שוקולד היוצרת שלל טעמים, מרקמים וגוונים.

בקיצור – זוהי עוגה מפנקת עוגת קרם על קרם עשויה על בסיס שוקולד, קרם וציפוי דק של שוקולד , הופכים את העוגה לחגיגה מענגת בכל נגיסה.

עוגת קרם על קרם

החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 26 או 28 ס"מ, משומנת

6 ביצים, מופרדות

6 כפות סוכר

1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג שוקולד

להרטבת העוגה:

4 כפות ליקר שוקולד או ברנדי

4 כפות מים

לפיזור מעל העוגה:

3/4 כוס פירורי ברס – אגוזים גרוסים בקרמל – ניתן לקנות בחנויות המתמחות לדברי אפייה.

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

100 גרם חמאה, חתוכה

2 כפות חלב

2 כפות סוכר

2 כפות ברנדי

לעיטור:

תלתלי שוקולד לבן ומרירי

1/2 כוס פירורי ברס ,(אגוזים גרוסים בקרמל- ניתן לקנות בחנויות המתמחות לדברי אפיה)




אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.

טורפים את החלמונים ומקפלים אל הקצף. מקפלים פנימה את אבקת פודינג השוקולד.

יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ- 30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מצננים.

להרטבת העוגה – מערבבים בצלוחית את הליקר והמים ומרטיבים את העוגה בעודה פושרת. מפזרים את אגוזי הברס על פני העוגה בשכבה אחידה.

להכנת הקרם – מקציפים את השמנת, אבקת הפודינג והחלב לקרם יציב וחלק.

מורחים את הקרם על העוגה הקרה.

להכנת הציפוי – שמים בסיר קטן את חומרי הציפוי ומחממים על אש נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש, מצננים מעט ומצפים את העוגה.

מפזרים את הברס על דפנות העוגה, מסדרים את קוביות או תלתלי שוקולד על פני העוגה.

 

  • טיפסקל

לגיוון אפשר להחליף את אינסטנט פודינג הווניל בשוקולד. אפשר להוסיף שיכבה נוספת של קצפת מעל ציפוי השוקולד.

צילום- אנטולי מיכאלו מתוך ספרי "העוגות של פסקל"

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here