סיגרים במלית בשר עלי בריק קנויים

מה כבר לא נאמר על הסיגרים הפריכים והפיקנטים הללו מהמטבח המרוקני. נתקלתי וניסתי בכל כך הרבה גרסאות ואני בטוחה שלכם גולשים יקרים בוודאי יהיו עוד גרסאות מעניינות. בחרתי את זו האהובה עלי במיוחד ולדעתי גם טעימה ביותר (והאמינו לי שטעמתי סוגים שונים).

כדי לחסוך כמה קלוריות אפשר להשתמש גם בעלי פילו מלבניים, אך יש להתאימם למנה – ראו טיפ. הסיגרים מופיעים במטבח זה כשהם במלית בשר ופיקנטים במיוחד או במלית שקדים וטבולים בסירופ סוכר מוכן. כך ו כך הם נפלאים.

 

החומרים: ל-40-20 סיגרים

300 גרם בשר בקר טחון

6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

6 גבעולי כוסברה, קצוצים דק

15 שיני שום, קצוצות דק

קורט מלח

1 עלה דפנה

3 פלפלוני שאטה, קצוצים דק

1 כפית כמון

¼1 כפיות פפריקה חריפה

1/2 כפית פלפל שחור

מלח, לפי הטעם

1 כף חומץ

40-20 עלי בריק

1 חלבון

שמן קנולה לטיגון עמוק

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה בשר, פטרוזיליה, כוסברה ושום לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדור גדול.

מניחים את הכדור בסיר בינוני ויוצקים מים עד כיסוי. מוסיפים מלח ועלה דפנה ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית.

מסננים וטוחנים את הבשר בשנית. מוסיפים שאטה, כמון, פפריקה, פלפל שחור, מלח וחומץ ומערבבים.

מעבירים את התערובת למחבת ומאדים כמה דקות.

לוקחים עלה בריק ומקפלים את הקצוות לקבלת משטח מלבני. נעזרים בחלבון להדבקת הקצוות המקופלים.

נוטלים 2-1 כפות מהמלית ומעצבים ממנה גלילות מוארכות. מניחים גלילית לרוחב העלה ומגלגלים אותו אל הקצה המרוחק. מורחים את הקצה במעט חלבון ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד הזהבה.

 

  • טיפסקל

אפשר להקפיא את הסיגרים לפני או אחרי הטיגון.

אם משתמשים בעלי פילו, חותכים אותם למלבנים בגודל 20X20 ס"מ או 5X15 ס"מ ומברישים בשמן לפני האפייה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here