שאריות של החיים

אני אוהבת את חנוכה ומקפידה להכין סופגניות פעם או פעמיים במהלך החג. נכון, הכנת הסופגנייה דורשת מאמץ וגם ידע של הטכניקות,

הטיפים והסודות לקבלת סופגנייה אחידה, עגולה ויפה עם פס לבן שחוצה אותה לרוחבה. צריך מיומנות כדי לטגן אותה כדי שתהיה זהובה

משני צדדיה בלי להשחים אותה יתר על המידה, ובלי שתתקבל בועת אוויר שיוצר מעין חור ענק במרכזה.

 

 

עיגולי בצק קטנים נכנסים כמו שהם לטיגון

 

מלבד הסופגניות, בחנוכה יש מי שמעדיף להגיש דונאטס, ויש מי שמכין את הקרונאט – קרואסון שמעוצב בצורת דונאט.

הפעם בחרתי להציע לכם מתכון נפלא להכנת קרונאט, שיזכה אתכם במחמאות מקיר לקיר.

ואחרי שהכנתם את הקרונאט, אני מציעה לכם להשתמש בכל שאריות הבצק, על צורתן המוזרה. התפיחו וטגנו אותן בשמן החם כפי שהן.

פעולות אלה מקצרות את הזמן הנדרש ללישה חוזרת של הבצק ולעיצוב הסופגניות, פתרון נפלא לכל השומרים על הגזרה והסופרים קלוריות.

כך תגישו על מגש רחב סופגניות עגולות דונאטס מצופים, קרונאטים וערימה שלמה של פיסות בצק מטוגנות, מצופות בשוקולד.

 

 

אחרי שחורצתם את עיגולי הבצק הגדולים והקטנים, אל תאחדו את השאריות הבצק.

השאירו אותן כמו שהן והניחו להתפחה. תקבלו צורות כמו: מעוינים ריבועים, עיגולים, משולשים קטנטנים.

עליהם בזקו בעדינות סוכר או ציפויים שונים. כך תקבלו חטיפי קרואנט קטנטנים שמתאימים במיוחד לשומרים על המשקל.

הכנתם קרונאט (קרואסון בצורת דונאט)? כעת נצלו את הבצק הנותר להכנת סופגניות עם מעט קלוריות

 

ציפוי קליל וגרגרי סוכר והטעם מושלם

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here