איך הפכו הירקות האורגניים מהגינה הקטנה בביתי לדבר הכי חם וטעים על השולחן?

זה התחיל כשקיבלתי מתנה ירוקה ומעניינת, מספר שתילים קטנטנים של עשבי תיבול, אתם בוודאי מכירים,

כאלו המצויים בשפע במשתלות בכל עיר.מיד ביקשתי מאישי היקר למצוא להם מקום בגינה.

הייתי משועשעת מהרעיון, הרי בוודאי זה לא ייקלט היטב ואיכשהו אני עלולה להרוס את העוללים הירוקים והעדינים.

נמצאה בגינתנו הפינה המתאימה, כזו שיש לה מספיק אור, לא יותר מידי שמש ולא פחות מידי. חיש קל נחפרו הגומות הקטנות באדמה, נשלפו השתילים הצעירים מעציצי הפלסטיק הקטנים ונשתלו תוך הידוק קל אל האדמה. השקיה קלה ועכשיו הציפייה…

 

החציל האציל בגן הירק שלי
החציל האציל בגן הירק שלי

 

מידי יום נהגתי לפקוד את הפינה הקטנה בגינתי כשאני עוקבת בדריכות אחר ההתפתחות. כאן אני משקה ופה אני מעשבת, כדי שחס וחלילה לא יקרה פה אסון והכל יחרב.

בוקר אחד התחלתי לראות התפתחות מעניינת, השתילים הצעירים החלו לזקוף קומה, כאילו מחפשים מעט שמש להשתזף ולצמוח לאורה. ניצנים וגבעולים חדשים נראו בכל מקום והשתילים הקטנים החלו להתעבות ולהתפשט. פינת עשבי התיבול שלי קיבלה צורה.

 

חסה, בצצל, וצנוניות
חסה, בצצל, וצנוניות

לא היה גבול להתרגשותי. הצלחנו! הדבר הוביל אותנו לנסות ולהקצות מקום גדול יותר בגינה לגידול ירקות נוספים, שהיו ללא דישון מיוחד או חומרים מזיקים, ירקות אורגנים לגמרי.

הגעתי מיד למשתלה הקרובה וקניתי שלל מיני זרעים ושתילים של עגבניות, שלושה סוגי חסות, צנוניות, בצל ירוק, פלפלים ירוקים חריפים וחצילים.

הרחבנו את המקום שהוקצה לתבלינים, והכנו את האדמה לשתילה נוספת – עישבנו , השקנו, עדרנו ושתלנו את כל השפע שקניתי. וכך במשך מספר שבועות טיפלנו בגן הירק האורגני שלנו כמו שמטפלים בתינוקות,והוא החל לחייך אלינו בחזרה.

פטרוזיליה, כוסברה, עשבי תיבול
פטרוזיליה, כוסברה, עשבי תיבול

הסלטים בביתנו תובלו בעשבי תיבול הישר מהגינה, הבצל הירוק קישט את החסה הערבית והמסולסלת בצורה נפלאה טעמו היה פריך ונוכח כל כך.

עגבניות השרי ממש הפתיעו בעסיס שלהן, הצנוניות היו הפתעה ממש – עגולות, ורודות סגולות, וטעמן היה בדיוק כמו שצריך להיות, לא חריפות מידי ולא מתוקות מידי.

גם החצילים היו מרעננים, גדולים, יפים ובעיקר טעימים בהרבה מאלה הנקנים במרכולים. לא האמנתי שאפשר בגינה ביתית קטנה לגדל כך ירקות.

פלפלים חריפים
פלפלים חריפים

עם החצילים הכנתי מבחר מנות בניהן מוסקה נהדרת כשפרוסות החציל מהגינה שלי חובקות את מלית הבשר העשירה. זו הייתה בהחלט מוסקה אחרת.

קבלו כמה מתכונים שישדרגו לכם כל ארוחה כל המתכונים הוכנו עם חומרי גלם מגן הירק שלי.

חסה מסולסלת, ושלל עשבי תיבול
חסה מסולסלת, ושלל עשבי תיבול

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here